CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat del Comité d’Empresa de Valeo contra l’ERO amb que es vol acomiadar 65 treballadors

Dissabte, 12 febrer, 2011

ELS TREBALLADORS DE VALEO SORTIREM AL CARRER PER A EXIGIR LA RETIRADA DE L'EXPEDIENT DE REGULACIÓ D'OCUPACIÓ (ERO), AMB EL QUAL L'EMPRESA PRETÉN ACOMIADAR A 67 COMPANYS

El passat 28 de gener Valeo Automoción de Martorelles (Vallès Oriental) va sol·licitar a l'administració l'acomiadament de 67 treballadors i la deslocalització a una altra planta del grup a Saragossa, de 3 línies de muntatge, al·legant causes econòmiques i productives. En el transcurs d'aquests 14 dies, hem tingut 3 reunions (una cosa insòlita i vergonyós, tenint en compte el que ens juguem, i que el període de consultes és de 30 dies) i hem desmuntat les causes productives al·legades per l'empresa.

Quedant ja com causa de l'ERO les econòmiques, resulta ser, que Valeo és un Grup Multinacional, pel que els comptes per a les causes econòmiques que ha de presentar l'empresa per a sol·licitar a l'Administració l'extinció dels 67 contractes de treball, han de ser les del Grup. Per tant, ens trobem davant un frau, que té com fi acomiadar a 67 treballadors de Valeo i el trasllat de tres línies de muntatge a Saragossa, això que coneixem com deslocalització i això malgrat que no concorrin les causes al·legades.

Torna a ser altra vegada, responsabilitat dels polítics, del govern de torn en la Generalitat l'acceptació o no d'aquests 67 acomiadaments, ja que li pertany resoldre, i ho ha de fer sabent que els treballadors saben, que és un frau! Els treballadors hem convocat vaga tots els dies del mes de Febrer. A abusos com aquest ens porta la Reforma Laboral.

- Calendari de mobilitzacions per fer front a l'ERO de l'empresa Valeo:

Dissabte 12 de febrer. 11h. Concentració davant l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

Dilluns 14 de febrer. Per confirmar. Manifestació des del domicili de l'empresa fins a l'Ajuntament de Mollet.

Dimecres 16 de febrer. 9.30h. Reunió a serveis territorials del Departament de Treball de la Generalitat a Barcelona (c/Carrera, 24). Concentració i marxa fins a la Plaça Sant Jaume.

Dijous 17 de febrer. 18.30h. Manifestació a la Plaça Urquinaona de Barcelona

CGT Vallès Oriental

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció