CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat del personal d’acomodació de l’Auditori i el Gran Teatre del Liceu en vaga

Diumenge, 14 juny, 2015

Des de la secció sindical de la CGT al Liceu recolzem la digna reivindicació del personal de sala del teatre. Servei externalitzat i pel mateix motiu precaritzat. El Conveni de Catalunya de sales d'espectacles es el marc laboral natural per la seva activitat i no unes condicions privades d'una empresa que no es especifica de l'activitat que desenvolupen.

Tota la nostra solidaritat en la lluita contra la prescarització.

Al Liceu i L'Auditori, en el que es manifesten iguals, com dues gotes d'aigua, és en la vulneració del dret fonamental de tot treballador. El dret a la Vaga.

Us adjuntem el comunicat de ambdues plantilles de Manpower:

COMUNICAT DELS ACOMODADORS DE L’AUDITORI I EL LICEU EN VAGA

Els serveis d’acomodació del Gran Teatre del Liceu i de l’Auditori volen expressar el profund desacord amb el comunicat emès aquest matí per part d’ambdues institucions.

La voluntat d’arribar a un acord per part dels acomodadors ha estat i continua sent ferma, la qual cosa s'ha demostrat en la participació a les reunions de negociació malgrat que les empreses no hagin respectat el dret de vaga dels treballadors. L'Auditori practica la substitució il·legal de vaguistes des del dia en què es va convocar la vaga, el 30 d'abril, això ha fet que aquesta no hagi estat efectiva, col·locant els treballadors en una posició de desvantatge de cara a les negociacions. Tot i així, els vaguistes han accedit a reunir-s'hi per tal de buscar una sortida al conflicte, però el fet que les institucions puguin vulnerar el dret de vaga ha fet que aquestes no aportin a la taula de negociació més que petites concessions que l’Assemblea de Treballadors, celebrada el dia 9 de juny de 2015, considera insuficients com a solució de les reclamacions.

Inspecció de Treball ha emès un informe reconeixent la vulneració del dret constitucional de vaga (que es pot trobar a www.sindicatosut.org/luchas), pràctica que també va portar a terme el Teatre del Liceu en l’acte realitzat el dia 4 de juny. Aquest mateix informe reconeix la temeritat que suposa per part de L'Auditori obrir les seves portes quan el 100% del personal responsable de l'evacuació en cas d'emergència es troba en vaga. El passat dilluns 8 de juny, L'Auditori no només va obviar aquesta responsabilitat sinó que va posar doblement en risc els espectadors del concert d'Ibercamera, bloquejant totes les sortides d’emergència i col·locant cadenes a totes les portes d’accés a la sala.

Finalment, és necessari negar rotundament les acusacions d’actituds excloents o accions de coacció, que no han succeït en cap moment. L’ús del públic o els artistes com a eina de desprestigi deixa en evidència les actituds poc conciliadores dels dos teatres. Si el servei d’acomodació subcontractat ha decidit declarar una vaga indefinida en ambdues institucions és com a conseqüència de la precarietat de les condicions laborals, agreujada per l’externalització del servei en mans de l’empresa Manpower Group Solutions.

L’Assemblea de Treballadors manifesta la seva determinació a continuar la vaga contra la precarietat laboral i a estendre-la a altres serveis subcontractats, fins que les institucions respectin el dret de vaga i aportin solucions reals al conflicte.

Barcelona, 11 de juny de 2015

>>> Més informació al web de la secció sindical de CGT del Liceu: http://pepitogrilloliceo.blogspot.com

- WEB CGT LICEU

- TWITTER LICEU VAGA

- TWITTER CGT LICEU

- Marta. Vaga acomodadors ETT Manpower a Liceu. Tel.626114914

- Miquel CGT Liceu. Tel.656911634