CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT davant de l’increment de l’atur

Diumenge, 29 juliol, 2012

L'atur segueix augmentant gràcies a les reformes de Rajoy. Per a la CGT el conflicte està servit.

L'Enquesta de Població Activa (EPA) de l'II Trimestre de 2012, feta pública aquests dies, indica una nova xifra històrica de l'atur arribant a al 24,63% de la població activa, el que ratifica que la reforma laboral del govern era per a facilitar l'acomiadament i fer-lo més barat.

Si a aquest índex d'atur hi afegim que el govern ha reduït les prestacions per atur, per a la CGT, la fractura i conflicte social estan servits.

Segons les dades de la EPA de l'II Trimestre 2012, el nombre de persones en atur creix al conjunt de l'Estat espanyol en 53.500 persones i arriba a la xifra de 5.693.100 persones. La taxa d'atur s'incrementa fins al 24,63%, és a dir tenim gairebé 25 persones de cada 100, desocupades i desnonades de la vida.

Les llars on tots els seus membres actius estan en atur han augmentat en l'últim trimestre en 9.300 i ens situen en 1.737.600 llars on ningú treballa, tots estan en atur. I el més dramàtic és que en taxes interanuals, les llars amb tots els seus actius desocupats han crescut en 370.200, alhora que disminueixen també dramàticament les llars on tots els seus actius treballaven, ni més ni menys que 580.600.

Per la seva banda, la taxa d'atur en la joventut arriba al 53,27%, el que els assenyala directament el camí de l'emigració. Comunitats Autònomes, com Andalusia, la comunitat on hi ha més població, suporten taxes d'ignomínia, de desocupats i desocupades per força, del 33,92% de tota la seva població activa. És a dir, gairebé 34 persones de cada 100, no poden guanyar-se el sustent i aquestes al seu torn arrosseguen a tots aquells membres de la llar que no són actius a l'autèntica exclusió i pobresa.

La pobresa real, no només la relativa, s'enceba en nens i nenes (més de 2.000.000). Les persones pensionistes, amb pensions mitges de 835 €, són les sustentadores úniques de més d'un 10% de les llars, doncs els seus fills i filles i els seus néts i nétes, estan parats, sense ingressos i, en molts casos desnonats de les seves cases.

Desocupats i desocupades que veuran disminuïdes les seves prestacions d'atur, alhora que s'incrementen escandalosament els interessos del pagament d'un deute il·legítim i privat, dels banquers, dels especuladors, dels defraudadors.

Centenars de milers d'immigrants que, a partir del 1 de setembre se'ls elimina un dret humà fonamental: l'assistència sanitària.

Pensionistes, actius i societat en general que hem de repagar la sanitat, la qual ja no és universal i cada vegada més privativa de qui té diners.

L'educació en tots els seus nivells, mercantilitzada i classista, qui té diners, estudia, qui no, a vagar pels carrers sense ocupació, sense educació, sense coneixements i sense futur.

Per a la CGT aquest nou increment de l'atur ha de marcar-nos el full de ruta per a passar sense més dilació a la mobilització permanent fins a derogar tota la política de reformes, retallades i ajustaments que el govern ve decretant contra la població més feble, les i els treballadors, del sector públic i privat, pensionistes, aturats, joves, migrants, estudiants...

Amb aquestes polítiques cada dia som menys lliures, més pobres , més explotats i despullats per la patronal, la banca, els poderosos. Les ultraneoliberales polítiques aplicades pel govern autoritari de dreta extrema del PP, que aprofundeixen en les ja negatives polítiques de l'últim govern del PSOE, estan duent a la misèria moral i material a milions i milions de persones.

Han vingut a per tots i totes. Ens estan arravassant la llibertat, l'autonomia com persones i la nostra capacitat de decidir. Ens estan condicionat la vida per mitjà del xantatge miserable dels diners. Ens han convertit en un cost variable, en una mercaderia d'usar i llençar. Ens han buidat de dignitat i pretenen deixar sense sentit els conceptes del col·lectiu, el públic, el social.

La població ja crida PROU. Les mobilitzacions estan sent majoritàries i espontànies. Les últimes mesures incloses en el Pla d'Ajustament per a recaptar 65.000 milions a tota la població i lliurar-se'ls als mercats, ha servit com revulsiu de la societat, de tota la societat.

La CGT seguirà treballant perquè l'estiu de 2012 segueixi agitat socialment, per a identificar als responsables de l'estafa i robatori al poble, per a denunciar a aquest govern filofeixista del PP que es riu de la seva pròpia democràcia parlamentària, que aplica un programa d'enganys, que s'ha rendit a les polítiques liberals de la UE, BCE i FMI.

La CGT segueix treballant per la mobilització permanent i per la convocatòria de la necessària VAGA GENERAL que ens retorni la llibertat, la dignitat, els drets i el futur.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

http://www.rojoynegro.info/articulo/ideas/comunicado-cgt-ante-el-aumento-del-paro

Attached documents