CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat del sindicalisme alternatiu a Telefònica per l’ocupació i contra les retallades

Diumenge, 2 febrer, 2014

UNITS CONTRA LES RETALLADES I PER LA CREACIÓ D'OCUPACIÓ

Davant les greus agressions contra els nostres drets que els i les treballadores de Telefònica estem sofrint, els sindicats AST, Cobas, CGT, CIG, EC, ELA, ESK i LAB volem fer arribar a la plantilla amb una sola veu el nostre rebuig a les negociacions que els sindicats UGT, CCOO i STC han dut i estan portant a terme amb l'empresa en les Taules de Negociació Permanent, tant pel propi mètode de negociació com pel seu contingut, i el nostre compromís a buscar els espais d'unitat necessaris per a plantar cara a aquesta situació.

- REBUTGEM el model de Negociació Permanent perquè es fa d'esquena a la plantilla i als sindicats que rebutgem l'actual conveni, sense l'imprescindible procés d'informació i debat amb els i les treballadores.

- REBUTGEM el contingut d'aquestes negociacions perquè, tant els acords als que ja han arribat com les propostes existents en el que queda pendent d'acordar sobre Classificació Professional (funcions de noves categories i unificació d'Operador Tècnic i Operador Auxiliar), suposen greus reculades en les nostres condicions laborals i són mesures orientades a cobrir les necessitats generades amb la destrucció d'ocupació dels successius ERO’s i a generar les condicions per a seguir destruint més en el futur, precarizant cada vegada més les condicions dels queden en l'empresa.

- REIVINDIQUEM la creació d'ocupació a l'empresa, d'una banda, per un principi de justícia i solidaritat, amb els i les treballadores de les múltiples contrates de l'empresa que fan els mateixos treballs que el personal de l'empresa en unes condicions totalment precàries; i per una altra perquè la creació d'ocupació és la millor i única forma de posar fre a la constant deterioració de les nostres condicions de treball.

- EXIGIM que es faci una consulta a tota la plantilla abans de signar res perquè tots els treballadors i treballadores i totes les organitzacions puguem donar la nostra opinió després del necessari procés d'informació i debat.

Com primera mesura presentarem en el Comitè Intercentres i en els Comitè Provincials on tenim presència la proposta que es faci aquesta consulta abans de signar res i en el cas que aquesta proposta sigui rebutjada ens comprometem a realitzar la consulta a partir de la segona setmana de febrer, convidant-vos a participar en ella a la totalitat de la plantilla amb l'objectiu de trencar el cèrcol de silenci que l'empresa i els seus sindicats socis volen imposar a les seves negociacions. I si els sindicats signants del Comitè Intercentres plantegen la negociació i/o signatura de qualsevol acord, sense informar als treballadors/as ni fer aquesta consulta organitzarem les mobilitzacions necessàries per a donar la deguda resposta, del que us informarem oportunament.

Per altra banda, davant la celebració del Congrés Mundial de Mòbils a Barcelona la setmana del 24 al 27 de febrer prepararem una resposta contundent a l'empresa, en l'esdeveniment de telecomunicacions més importants de l'any a nivell mundial i del que és patrocinador.

Per a finalitzar volem rebutjar rotundament la política repressiva de l'empresa contra les organitzacions i els i les treballadores que lluitem contra les seves polítiques de retallades de drets.

Gener 2014.

AST, Cobas, CGT, CIG, EC, ELA, ESK i LAB

http://cgt-sft.org/?p=5185

Attached documents