CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat dels treballadors de Grues Leman de La Pobla de Mafumet contra l’assetjament i persecució sindical

Dimarts, 27 juny, 2017

L'empresa Grues Leman SA de La Pobla de Mafumet és una empresa familiar formada per Miguel Ángel Malo García (Director General) i Samuel Molero Malo (Director de finances). La seva plantilla, formada per 56 treballadors, formats professionalment com a conductors de camions i operadors de grua mòbil autopropulsada, està sofrint una situació d'assetjament i persecució sindical sense precedents, ja que estan intentant formar un comitè d'empresa format per delegats sindicals de la Confederació General del Treball (CGT) de Tarragona i per aquest motiu es deriven sancions i acomiadaments sense motiu a diversos membres del comitè i a altres companys amb la finalitat, per part dels directius d'aquesta empresa, de crear un clima de repressió i por contra els que intenten defensar el seu treball des de l'honestedat i la legalitat.

Els treballadors afectats per aquestes sancions i acomiadaments, porten més de 10 anys treballant, en una situació de falta de manteniment, tant de les instal·lacions que l'empresa té a la Pobla de Mafumet com de la seva maquinària, eina diària i indispensable, per a la realització dels seus treballs. Per a la Direcció de l'empresa és més important el perfecte rentat i cura dels seus "cotxes d'empresa" que el manteniment, com a canvis d'olis i filtres, pneumàtics en mal estat, fallades elèctriques, etc... de les seves màquines, que al cap i a la fi són les que mantenen en vida l'empresa, proporcionant beneficis milionaris any rere any sense que la crisi afecti massa ja que l'empresa sempre ha depès més de la indústria que de la construcció.

Cal recordar també que en els últims 5 anys només s'ha proporcionat als treballadors una sola muda de treball, infringint així la llei, que dictamina 2 mudes per any, també cal esmentar que malgrat ser una empresa de serveis que cobreix urgències en la majoria de petroquímiques de la província, manquem de reguarda, crida o qualsevol altra forma de guàrdia amb la seva corresponent gratificació i en negar-nos rebem fortes bronques i amenaces per part de l'empresa. És en aquests 5 anys que l'empresa va començar amb el decaïment social coincidint amb l'entrada en la Direcció de la mateixa dels dos nous directors a dalt citats, en aquest període s'acumulen nombroses baixes per ansietat dels treballadors per veure's sotmesos a la pressió exercida per aquests nous directors i a diverses baixes voluntàries d'altres treballadors que ja no aguantaven més l'exigència d'aquests nous directors.

Entre altres motius, els treballadors de Grues Leman, estem farts de les manipulacions d'aquests directius cínics amb abús de poder que damunt menteixen, fent-nos creure que tot això és per la nostra culpa. No ens paguen el dia establert, amb el consegüent recàrrec per interessos dels nostres pagaments mensuals, no ens deixen treballar, ens donen les culpes dels seus errors, etc...

Per tot això els treballadors de Grues Leman diem JA N'HI HA PROU!!

Tarragona, 26 de juny de 2017

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció