CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat dels vaguistes de fam de Seat anunciant la decisió d’abandonar la vaga de fam

Dimecres, 20 febrer, 2008

COMUNICAT DELS VAGUISTES DE FAM DE SEAT

Han estat necessaris 15 dies de vaga de fam, l'aturada d'una gran part de la plantilla el passat dia 6 i l'amenaça de noves aturades, juntament amb l'acció de les gents solidàries de dintre i fora de Catalunya, perquè el President de SEAT Sr. Erich Schmit hagi acordat amb els representants d'UGT i CCOO obrir de nou el reingrés dels acomiadats pendents de reincorporació a SEAT.


Les informacions que hem rebut al llarg d'ahir dimarts, entre elles les declaracions del President del Comitè d'Empresa Matías Carnero a TV3 anunciant que en virtut de l'acord arribat amb el President de SEAT reingresaríen tots els acomiadats, així com les manifestacions verbals de responsables de l'Empresa en la mediació davant inspecció de treball i en els contactes haguts amb representants de CGT en el mateix sentit, el que ens permet valorar, a pesar de l'absència d'un acord escrit amb les degudes garanties, que s'ha reobert el reingrés per a tots els acomiadats/des.

Hem pogut verificar que durant el dia d'ahir l'Empresa ha cridat a quatre dels acomiadats a revisió mèdica, entre ells una companya que va optar per la via judicial. A més, hem rebut un primer missatge conjunt d'UGT i CCOO on se'ns informa de l'acord contret amb la Direcció de SEAT i se'ns sol·licita, per a evitar la deterioració de la nostra salut, que valorem donar per conclosa la nostra vaga de fam a l'espera que els acords es compleixin en la seva globalitat.

També hem rebut un comunicat de CGT on se'ns informa del “desbloqueig” de la posició de l'Empresa i se'ns demana aixecar, encara que sigui temporalment la vaga de fam. Sobre la base del conjunt d'aquestes dades i la petició que ens han fet arribar molts companys/es de la plantilla de SEAT i de les organitzacions solidàries, hem decidit suspendre la vaga de fam indefinida a partir d'avui dia 20 de febrer. Hem rebut cartes d'UGT i CCOO, CGT, CNT, IAC i del comité de solidaritat en les que se'ns demanava que abandonessim la vaga de fam.

Som conscients que hauríem de seguir vigilants, els acomiadats/des juntament amb tots els treballadors/es de SEAT, perquè l'empresa compleixi amb els compromisos de reingrés de tots els acomiadats i perquè tota la Representació sindical vetlli pel seu compliment.

És el nostre desig que finalitzi satisfactòriament aquest conflicte tan traumàtic per a tots els treballadors. En cas contrari tornarem amb noves accions. Esperem celebrar com més aviat millor el reingrés de tots els acomiadats/des amb el conjunt de treballadors i treballadores de SEAT i amb la gent solidària que ens ha brindat el seu suport i afecte en aquesta llarga lluita de més de dos anys.

17è Dia de vaga de fam.

Martorell, a les 12:00 hores, 20 de febrer 2008.

Signen els vaguistes de fam: Diosdado Toledano i José Mª Requena

VIDEO A TV3