CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat dels vaguistes de fam de Seat després de la reunió entre la Direcció de l’empresa i CCOO-UGT

Dimarts, 19 febrer, 2008

COMUNICAT URGENT SOBRE EL COMPROMÍS ADOPTAT PEL PRESIDENT DE SEAT EN LA REUNIÓ AMB DIRIGENTS D'UGT I CCOO CELEBRADA AVUI 18 DE FEBRER

Havent conegut els termes del comunicat informatiu de la Direcció de SEAT sobre els resultats de la reunió entre el President Sr. Erich Schmitt i els representants d'UGT i CCOO, celebrada avui 18 de febrer, els vaguistes de fam manifestem:


1r.- La vaga de fam, al costat de l'acció d'aturada de la plantilla del passat 6 de febrer i la solidaritat desenvolupada en aquestes setmanes ha obtingut un primer resultat a l'aconseguir que l'Empresa reconsideri, encara que parcialment, la seva negativa a reincorporar els acomiadats pendents de reingrés.

2n.- La informació de l'empresa que el reingrés solament afectarà a una part dels acomiadats que han expressat la seva voluntat de reingresar, al costat de la confusió creada per les declaracions i informacions dels representants d'UGT i CCOO en relació a la xifra d'acomiadats que serien reingressats, i davant l'absència d'un acord per escrit que garanteixi el reingrés de tots els acomiadats sense exclusions ens obliga a prendre les degudes cauteles i mantenir la vaga de fam, així com les iniciatives de mobilització en marxa fins que es clarifiqui de manera satisfactòria el compromís adoptat i s'acompanyi de les garanties legals corresponents.

3r.- Seria del tot inadmissible i una greu agressió a la legalitat vigent tolerar que la Direcció de l'Empresa penalitzi aquells treballadors/es que fent ús dels seus drets ciutadans van recórrer als tribunals, encara que les seves demandes fossin desestimades. El Pla Social que acompanya al ERO de desembre de 2005 en cap cas estableix la condició de no recórrer al Jutjat social per a ser reingressat en virtut d'haver subscrit l'opció a). No podia ser d'una altra manera doncs en cas contrari aquest acord hagués estat il·legal.

4t.- En definitiva seguirem en vaga de fam fins que obtinguem plenes garanties sobre el reingrés de tots els acomiadats sense exclusions i cridem a incrementar la solidaritat.

En el 15è dia de vaga de fam, des de l'Autocaravana en el pàrquing de muntatge de SEAT Martorell, el 18 de febrer de 2008.

Signen els vaguistes de fam: Diosdado Toledano i José Mª Requena