CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat d’Stop Pujades Transport davant la imminent publicació de les tarifes del transport públic per l’any vinent

Dimarts, 22 desembre, 2015
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Exigim una mobilitat sostenible i popular i seguim reclamant la tornada a totes les tarifes de l’any 2013, que el deute del transport públic no condicioni les tarifes dels propers anys i una T-Mobilitat 100% pública.

En pocs dies l’ l’Autoritat del Transport Metropolità farà públiques les tarifes del transport públic per l’any vinent i des d’Stop Pujades Transport estem preparats i vigilants.

Ara fa just un any, i per primer cop, es van baixar les tarifes. Aquesta baixada de preus va ser gràcies a que la pressió popular va aconseguir posar en l’agenda política els preus del transport públic i va demostrar que, amb voluntat política, era possible reduir els preus del transport.

Aquest any estem rebent informacions, via els mitjans, d’una possible baixada de preus en algunes tarifes i, tot i que celebrem que s’hagi trencat el cicle de pujades de preu any rere any, Stop Pujades Transport segueix reclamant la tornada a totes les tarifes del 2013, com a punt de partida per a assolir unes tarifes populars i gratuïtes per a alguns col·lectius. Qualsevol baixada que no sigui tornar a les tarifes del 2013 és insuficient i seguirem lluitant per unes tarifes dignes i justes.

Exigim a l’ATM que escolti el carrer i reclamem a les noves formacions democràtiques que han assolit les institucions que donin continuïtat en els propers anys a les reduccions de preus en el transport públic. No acceptem que les pèrdues d'una mala gestió del transport i LA manca d'aportacions de les administracions, s’intercanviïn per deute i que aquest deute condicioni les tarifes del transport públic dels propers anys. Com tampoc acceptem que el deute es bescanvií per un macro-projecte de cost astronòmic -en plena era de l'austeritat- anomenat T-Mobilitat, i sigui entregat a CaixaBank.

Per a tot això, des d’Stop Pujades Transport, exigim:

- Una reducció de preus de tots els títols de transport en totes les zones i la gratuïtat per a estudiants,i persones aturades i persones en risc d’exclusió social.

- Una taula social del transport públic on es decideixi la tarificació.

- Que la T-Mobilitat sigui 100% pública i engegar un procés participatiu per definir entre totes quina T-Mobilitat volem.

Seguim mantenint la crida a la mobilització en les estacions de metro, FGC i Renfe, en cas que l'Autoritat del Transport Metropolità decideixi no reduir les tarifes de transport per l'any 2016. A dia d’avui, ja hi ha 5 estacions (Llucmajor, Hospital Clínic, Cornellà Centre, Palau Reial i Ciutat Meridiana) preparades per tornar a mobilitzar-se si no s’aprova una baixada de preus.

ATM, estem preparades! #ATMestemPreparats

Barcelona, 22 de desembre de 2015

#stoppujadestransport

Contacte: 654372206 - 650755908

http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció