CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat d’UCFR: Tanquem el local feixista Tramuntana (abans Militia) a Barcelona

Dilluns, 12 març, 2012

Unitat contra el Feixisme i el Racisme mostra el seu rebuig més contundent davant l’existència d’un ‘centre social’ de clara orientació feixista, ara anomenat Tramuntana (abans es deia Militia), al barri del Clot-Camp de l’Arpa, de la ciutat de Barcelona.

Segons informa la premsa, el local l’ha llogat Rebeca Berenguer, número 10 de Plataforma per Catalunya (PxC) a les passades eleccions de l’Hospitalet, amb l’ajut del número dos d’aquella llista i actual regidor, Alberto Sánchez.

Alberto Sánchez ha viatjat recentment a la ciutat de Roma per conèixer el moviment feixista Casa Pound, amb el qual es basa aquest centre, així com ha visitat recentment el ‘Proyecto Impulso’ a Castelló, un centre feixista amb unes característiques idèntiques a ‘Tramuntana’.

Per a la inauguració pública d’aquest centre, que estava programada per al passat dia 15 de gener, els ponents convidats van ser:

Gianluca Iannone: Líder de Casa Pound. Es defineix obertament com a feixista i va declarar que “El feixisme va ser l’experiència més bonica de la història d’Itàlia”. S’inspira sobretot en la ‘República Social Italiana’, règim titella de l’Alemanya nazi als anys 1943-45 i col·laborador actiu en l’Holocaust.

Gabriele Adinolfi, històric ideòleg feixista italià i l’inspirador intel·lectual de Casa Pound, que va impulsar la “Guàrdia d’Honor de Mussolini”. Ha col·laborat amb el grup nazi i antisemita hongarès, Jobbik.

Enrique Ravello: Responsable de relacions internacionals de PxC. Ex-membre del grup neonazi CEDADE i fundador del MSR.

Aquell acte es va anul·lar davant les protestes, però des de llavors s’han celebrat altres actes al centre, de manera semi clandestina, incloent-hi una xerrada de l’ex-candidat de la Falange, Jorge Buxadé Villalba, que va fer-se famós per ser l’advocat que va presentar el recurs contra la Consulta per la Independència a Arenys de Munt, l’any 2009.

Es diu que aquest centre només es dedica a organitzar activitats culturals o lúdiques, però és evident que el seu motiu de ser és captar joves per al feixisme; és així com funciona Casa Pound, la seva inspiració.

Tota l’experiència de centres d’aquest tipus és que serveixen per augmentar la violència feixista i racista. Mentre existia un centre feixista en un barri del sud-est de Londres, els atacs racistes a la zona van pujar en un 210%. També cal esmentar que l’home que va matar dos senegalesos a Florència el passat 13 de desembre, amb una clara motivació racista, era simpatitzant del moviment feixista Casa Pound, i freqüentava un centre com aquest.

Si amb el creixement de Casa Pound a Itàlia, ja s’han produït els primers assassinats, entre altres actes violents, és evident que no podem deixar que aquest tipus de feixisme s’arreli: ni al Clot, ni a Barcelona, ni a cap altre lloc del país.

Davant aquesta situació, cal actuar ràpidament i preparar una resposta unitària, àmplia i ciutadana per fer fora aquesta amenaça feixista. Ja estem en contacte amb l’Associació Veïnal i moltes altres entitats locals, preocupades per la ubicació al seu barri d’un local feixista. Per concretar la nostra resposta, convoquem una:

Assemblea general extraordinària d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme, al barri del Clot el dissabte 17 de març, 11h.
Espai de Lleure Educatiu el Clot.
Plaça Joan Casanelles 2 (al costat de la Plaça de Valentí Almirall, Ajuntament)

L'assemblea té el suport de l'Associació de Veïnes i Veïns del Clot-Camp de l'Arpa.

Cridem a totes les entitats i persones que vulguin col·laborar en la lluita per expulsar aquest centre nazi del barri, que portin les seves propostes a l’assemblea, perquè puguem decidir de manera democràtica i col·lectiva les accions que hem de prendre.

A més a més, ara que s’ha confirmat del tot la implicació de dirigents de PxC en una proposta tan clarament feixista, fins i tot nazi, demanem als partits institucionals que cessin qualsevol mena de col·laboració amb PxC.

Unitat contra el feixisme i el racisme

Barcelona, 10 de març de 2012

Més info a www.unitatcontraelfeixisme.org • Twitter @UnitatvsRacisme • facebook.com/unitatcfr • info@unitatcontraelfeixisme.org