CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat i activitats del 30 de maig a l’1 de juny amb motiu del 75è aniversari del bombardeig feixista de Granollers

Dijous, 30 maig, 2013
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Cartell actes

Les organitzacions Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, CGT i CNT volem un any més recordar i homenatjar la memòria de les 224 persones que van morir aquell trist 31 de maig de 1938 sota les bombes de l´estat feixista italià.

Recordar aquella tragèdia és la millor manera de retre homenatge a la memòria de totes les víctimes. En el context actual, quan aquí i arreu d'Europa veiem un increment organitzatiu i social del feixisme en les seves diferents expressions ( augment del racisme i la xenofòbia, etc.), és més necessari que mai reivindicar les víctimes que aquesta ideologia al servei del capital va causar a Granollers. I recordar-nos que avui, com ahir, cal combatre tota mena de racisme i de feixisme. I els seus brots.

Que l'oblit no ens faci còmplices!

Feixistes i racistes, ni a Granollers ni enlloc!

Programació d'activitats

- Dijous 30 de maig: Enganxada de cartells pel centre de Granollers després de la concentració a les 19.00 h en suport de la vaga general convocada al País Basc i Navarra.

- Divendres 31 de maig: a les 09.00 h, homenatge floral a les víctimes al Cementiri Municipal de Granollers, carrer del Camí del Cementeri s/n.
Organitzen: Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, CGT i CNT-AIT

- Dissabte 01 de juny, a les 18.00 h al restaurant llibreria Anònims (Miquel Ricomà 57)
Xerrada 75è aniversari del bombardeig Granollers amb:
Rolando Daguerra ( de l'associació l'Altra Italia )
Jaume Asens ( advocat demandant contra l'estat italià )
Xavier Domenech ( historiador )

Recordem, que al gener d'aquest any l'Audiència de Barcelona reobria el cas derivat de la querella pels bombardejos de l'aviació feixista italiana sobre la ciutat de Barcelona i altres punts de Catalunya entre els anys 1936 i 1939. I que considerava que els fets que s'hi descrivien podien ser constitutius dels delictes contra la humanitat i crims de guerra.

En una resolució, que no es podia recórrer, el tribunal admetia les diligències d'investigació que demanaven les famílies querellants, agrupades sota el paraigua de l'Associació Altraitalia, i ofereria a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat la possibilitat de presentar-se en la causa com a perjudicats i plantejar les reclamacions que es considerin oportunes.

Es tracta de la primera vegada a l'Estat en què un tribunal accepta aplicar la legislació internacional sobre crims de guerra i contra la humanitat per investigar la guerra civil. Familiars de víctimes dels bombardejos de l'aviació feixista italiana sobre la ciutat de Barcelona i altres punts de Catalunya durant la Guerra Civil van presentar la querella contra els comandaments italians responsables d'aquestes accions per crims de guerra a l'Audiència de Barcelona després que l'Audiència Nacional de Madrid va resoldre que no era competent per investigar aquests fets.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental

>>> Cartells en documents adjunts.

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció