CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat i convocatòries de la CGT de Catalunya per al 1r de maig de 2010

Divendres, 30 abril, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La CGT de CATALUNYA davant el 1r de MAIG de 2010

CONTRA L’ATUR I LA PRECARIETAT,
NO HEM DE PAGAR LA CRISI ELS TREBALLADORS/ES

La CGT de Catalunya, aquest primer de Maig, com sempre ha fet, sortirà al carrer per reivindicar i celebrar la festa del Treball, tot recordant la consecució de la jornada de les 40 hores, fita important tant pel que representa i representava de disminució de temps dedicat al treball, com per començar a dignificar el propi treball.

Aquest any l’increment de l’atur i la situació sociopolítica amb la crida a les reformes que es proposen, més que mai, tenim que reprendre un dels missatges d’aquella conquesta: la única forma i manera de que tots poguem treballar és repartir el treball i per tant, la riquesa. Per això reivindiquem la setmana de 35 hores.

El repartiment del treball comportarà que les hores dedicades al mateix ens alliberi temps per a l’educació dels nostres fills i filles i, al mateix temps, per a l’enriquiment propi i la dedicació a les persones properes, i per interessar-nos a participar en els afers del barri o del poble.
Enguany la CGT a Catalunya tornarà a sortir al carrer en diverses localitats del nostre país, fem una crida a tota la classe treballadora per afegir-se a les nostres manifestacions i juntament amb nosaltres expressar el rebuig a les conseqüències d’aquesta crisi que ens volen fer pagar a nosaltres, amb reformes laborals que comporten rebaixes dels drets dels treballadors i treballadores. Rebutgem l’augment dels anys de treball, la congelació salarial i les retallades a les prestacions socials, les pensions, la sanitat i l’ensenyament.

Rebutgem els acomiadaments de les treballadores i treballadors.
Des de la CGT reclamem la millora de les contractacions laborals i rebutgem la precarietat laboral que volen imposar els empresaris. Necessitem una estabilitat laboral per als/les nostres joves que els permeti afrontar el futur amb estabilitat i dignitat.

Des de CGT rebutgem qualsevol retallada que afecti a les pensions. No és veritat que calgui cap reforma del sistema de pensions, en tot cas cal reforçar-lo fent una distribució mes raonada i justa de la riquesa.
Estem convençuts que si no exigim que la crisi la paguin els rics, segur que ens la fan pagar a nosaltres, si no lluitem estem perduts.

Vine amb la CGT a manifestar-te aquest primer de Maig de 2010, per a reclamar que la crisi la paguin els rics:

BARCELONA: 11.30 h. Via Laietana / Plaça dels Àngels

GIRONA: 11 h. Rambla de la Llibertat

LLEIDA: 12 h. Plaça del Treball

TARRAGONA: 19 h. Plaça Imperial Tarraco

TERRASSA: 12 h. Plaça de Ca N’Anglada

VILANOVA I LA GELTRÚ: 11 h. Plaça de les Neus

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT Catalunya

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció