CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat i convocatòries de la CGT de Catalunya per al 1r de maig de 2010

Divendres, 30 abril, 2010

La CGT de CATALUNYA davant el 1r de MAIG de 2010

CONTRA L’ATUR I LA PRECARIETAT,
NO HEM DE PAGAR LA CRISI ELS TREBALLADORS/ES

La CGT de Catalunya, aquest primer de Maig, com sempre ha fet, sortirà al carrer per reivindicar i celebrar la festa del Treball, tot recordant la consecució de la jornada de les 40 hores, fita important tant pel que representa i representava de disminució de temps dedicat al treball, com per començar a dignificar el propi treball.

Aquest any l’increment de l’atur i la situació sociopolítica amb la crida a les reformes que es proposen, més que mai, tenim que reprendre un dels missatges d’aquella conquesta: la única forma i manera de que tots poguem treballar és repartir el treball i per tant, la riquesa. Per això reivindiquem la setmana de 35 hores.

El repartiment del treball comportarà que les hores dedicades al mateix ens alliberi temps per a l’educació dels nostres fills i filles i, al mateix temps, per a l’enriquiment propi i la dedicació a les persones properes, i per interessar-nos a participar en els afers del barri o del poble.
Enguany la CGT a Catalunya tornarà a sortir al carrer en diverses localitats del nostre país, fem una crida a tota la classe treballadora per afegir-se a les nostres manifestacions i juntament amb nosaltres expressar el rebuig a les conseqüències d’aquesta crisi que ens volen fer pagar a nosaltres, amb reformes laborals que comporten rebaixes dels drets dels treballadors i treballadores. Rebutgem l’augment dels anys de treball, la congelació salarial i les retallades a les prestacions socials, les pensions, la sanitat i l’ensenyament.

Rebutgem els acomiadaments de les treballadores i treballadors.
Des de la CGT reclamem la millora de les contractacions laborals i rebutgem la precarietat laboral que volen imposar els empresaris. Necessitem una estabilitat laboral per als/les nostres joves que els permeti afrontar el futur amb estabilitat i dignitat.

Des de CGT rebutgem qualsevol retallada que afecti a les pensions. No és veritat que calgui cap reforma del sistema de pensions, en tot cas cal reforçar-lo fent una distribució mes raonada i justa de la riquesa.
Estem convençuts que si no exigim que la crisi la paguin els rics, segur que ens la fan pagar a nosaltres, si no lluitem estem perduts.

Vine amb la CGT a manifestar-te aquest primer de Maig de 2010, per a reclamar que la crisi la paguin els rics:

BARCELONA: 11.30 h. Via Laietana / Plaça dels Àngels

GIRONA: 11 h. Rambla de la Llibertat

LLEIDA: 12 h. Plaça del Treball

TARRAGONA: 19 h. Plaça Imperial Tarraco

TERRASSA: 12 h. Plaça de Ca N’Anglada

VILANOVA I LA GELTRÚ: 11 h. Plaça de les Neus

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT Catalunya

Attached documents