CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat públic del Comitè de Resistència Internacionalista (CRI)

Dimarts, 22 gener, 2019

cropped-cropped-2000px-flag_of_koma_komaln_kurdistan-svg1.png

(*) Des d’Azadî. Plataforma en suport al poble kurd cedim l’espai que tenim entre els moviments socials de la nostra societat per a visibilitzar al màxim la crida a la solidaritat amb Rojava que el comitè recent constituit està fent públic, en el marc de la campanya #RiseUp4Rojava.

#StopTurkeyDefendRojava #CatalunyaAmbRojava

Comunicat del “Comitè de Resistència Internacionalista”
CRIDA PÚBLICA PER A LA DEFENSA DE ROJAVA

Rojava és un dels quatre territoris del nord de Síria que històricament han conformat el Kurdistan, juntament amb Basur (Iraq), Bakur (Turquía) i Rojhilat (Iran). Al 2012 es va declarar la Autonomia Democràtica organitzant-se sota les bases ideològiques del Confederalisme Democràtic, desenvolupat per Abdullah Öcalan –empresonat per l’estat Turc i aïllament des de 1999. El projecte polític actual a Rojava parteix de les arrels democràtiques, socialistes i ecologistes amb un principal focus en l’alliberament de la dona, la democràcia directa, i la convivència multicultural. D’aquesta manera, Rojava s’ha convertit en una proposta de pau i democràcia per a l’Orient Mitjà, i a més a més es tracta d’una experiència d’alliberament per a tots els pobles del món que desitgem construir una societat lliure.

La crida que representa aquest comunicat sorgeix de la necessitat de fer saber a la ciutadania la situació excepcional que ara mateix s’està vivint a Rojava, així com futur incert que els hi depara tant a la seva població com al seu projecte polític. Aquets febrer farà un any que l’estat turc va envair militarment el cantó d’Afrin, com a continuació dels seus plans imperialistes i genocides contra els i les kurdes, tant contra el seu projecte revolucionari com la seva historia mil·lenària. Fa temps que Erdogan ha iniciat la guera dins de les seves fronteres, bombardejant constantment la població de Bakur, suspenent-hi els aconseguits mecanismes democràtics i reprimint brutalment la població kurda de dintre de les seves fronteres. Afrin i Bakur no han sigut més que l’inic de la seva ofensiva d’aniquilació.

Avuí, gener de 2019, Rojava es troba sota amenaça real d’invasió per part de Turquia, arrel de les declaracions que Erdogan va fer el passat mes de desembre. Des d’aleshores, ha començat a mobilitzar les seves tropes a la frontera de Manbij. Les potències de la modernitat capitalista ja s’estan posicionant al respecte, i exemples clars ho són les cimeres realitzades entre Rússia, Alemanya, França i Turquia només setmanes abans que s’iniciessin els bombardejos turcs sobre la població civil de Makhmur i Shengal. A més a més, a Europa li interessa tenir bones relacions amb Turquia per a que li contingui l’allau de refugiats. Per altra banda, E.U.A ha anunciat la retirada de les seves tropes a la regió al·legant a la premsa que DAESH ja ha sigut derrotat. I res més lluny de la realitat, doncs ISIS segueix operatiu i a Turquia no li interessa derrotar-lo, sinó acabar amb Rojava.

I és en aquesta regió democàtica i autònoma la que des de Catalunya volem defensar. Els col·lectius i associacions que des d’aquí lluitem per a construir un model de societat democràtica, feminista, amb un economia socialitzada, amb una institucionalitat democràtica i basada en la sostenibilitat mediambiental, som conscients que hem de solidaritzar-nos amb totes aquelles que també ho estan fent en els seus territoris. I avuí, Rojava, on floreix la revolució social que tantes esperances ens dóna, ens demana el nostre suport.

El Comitè de Resistència Internacionalista (C.R.I) som un grup de persones de diferents àmbits de la societat. Ens sentim apel·lades per la crida feta pel Moviment d’Alliberament Kurd a totes les internacionalistes per a defensar el procés revolucionari de Rojava. Fem extensiva aquesta crida a totes aquelles persones, col·lectius i associacions que rebutgen les accions genocides d’Erdogan i volen construir una societat lliure.

Legitimades per la nostra acció solidària, instem a totes aquestes persones i col·lectius a dur a terme accions descentralitzades que aconsegueixin visibilitzar la situació kurda, així com a participar també de les accions que es vagin convocant des d’aquest Comitè. Dintre del marc de la campanya internacional en defensa de Rojava, #RiseUp4Rojava, entre els dies 21 i 28 de gener i els que seguiran. Ocupem els carrers cridant ben fort: NO PASSARAN!! Un crit que tantes i tantes internacionalistes van entonar als nostres carrers fa ja més de 80 anys.

Amb tot això, exigim que:

SIGUI EL POBLE DE ROJAVA L’UNIC SOBIRÀ del seu present i futur.

S’ACABI L’OCUPACIÓ I SAQUEIG D’AFRIN a mans turques, així com que s’aturin els bombardejos de l’aviació d’Erdogan.

FINALITZIN LES COMPLICITATS POLÍTIQUES I FINANCERES DE LES POTÈNCIES OCCIDENTALS amb els plans genocides i imperialistes d’Erdogan

S’ABANDONIN TOTS ELS PLANS DE REPRESSIÓ CONTRA EL MOVIMENT D’ALLIBERACIÓ KURD i finalitzi el règim d’aïllament que pateix Abdullah Öcalan i la resta de preses i activistes que es troben en vaga de fam.

SIGUIN POSADES EN LLIBERTAT TOTES LES PRESES VÍCTIMES DE LA REPRESSIÓ genocida i imperialista turca així com la destrucció de Bakur.

En el 4rt aniversari de la Resistència de Kobane enfront de DAESH, trobem-nos el 27 de gener als carrers, responguem a la crida del moviment kurd. Des del Comità us convoquem a una concentració davant del Palau de Congressos de Catalunya, on es celebrarà la Gala dels Premis Gaudí, on Alba Sotorra està nominada pel documental “Comandante Arian” sobre l’autodefensa de les dones a Rojava. Serà un bon lloc per a fer arribar la situació de Rojava als mitjans de comunicació, així com a l’opinió general. Us volem demanar una màxima assistència, així com una bona difusió als vostres territoris, barris i col·lectius afins. Visibilitzem la lluita, fem arribar a les companyes kurdes el nostre suport i que s’extengui la solidaritat! Si la opressió és internacional, que ho sigui també la resistència!

BIJI BERXWEDANA KURDISTAN – Visca la resistència kurda
JIN, JIYAN, AZADÎ – Dona, vida, llibertat

Comunicat del “Comitè de Resistència Internacionalista”

https://azadiplataforma.wordpress.com/author/azadiplataforma/

af_web.jpg

cropped-cropped-2000px-flag_of_koma_komaln_kurdistan-svg1.png