CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge per a l’assemblea d’usuàries i treballadors de l’11 d’abril

Dimecres, 11 abril, 2012

Comunicat de Premsa per a l'Assemblea d'Usuaris/es i treballadors/es que tindrà lloc dimecres 11 d'Abril a les 13h a la Sala d'Actes de l'Hospital de Bellvitge.

- L’Assemblea acordarà noves estratègies de lluita a l’Hospital de Bellvitge per a exigir el funcionament de l’Hospital al 100 % i el cessament de la violència contra la ciutadania.

- La Direcció de l’Hospital menteix: A data del 10 d’abril NO S’HA OBERT LA UNITAT 5-3 que la Direcció de l’Hospital va prometre obrir el dia 1 del mateix mes.

- Es tanca de nou la Unitat 11-1 que havia sigut oberta el passat mes de Març per a fer front al COL·LAPSE de les Urgències.

- Segons dades extretes de la intranet de l’Hospital de Bellvitge, s’han perdut des de 2007 fins a Desembre del 2011 un total de 153,7 llits disponibles.

En aquests moments la Direcció de l’Hospital augmenta novament el nombre de llits tancats, arribant els mateixos fins a un total de 88 llits: Unitat 11-1 de Traumatologia, Unitat 6-2 de Cirurgia General Digestiva, Unitat 5-3 de Cirurgia General Digestiva, UCI 2-2 , la UDD (Unitat de desintoxicació) i la MICI (malalts crítics de Medicina Interna).

Segons informa el diari Ara el passat 28 de Març, la llista d’espera per a ser OPERAT DE COR en l’Hospital de Bellvitge ÉS DE 8 MESOS
http://www.ara.cat/societat/mesos-esperar-operar-se-Bellvitge-cor-Salut_0_671333051.html

A això cal sumar al voltant de 100 llits més que tanquen els caps de setmana en funció de la pressió assistencial en Urgències: Unitat 8-1 (antigament Cirurgia Toràcica, avui en dia reconvertida a Cirurgia Major Ambulatòria), Unitat 8-2 (Urologia), UCI 1-2, Unitat 6-3 (Cirurgia General Digestiva), Unitat 13-2.

Des d’aquesta Secció Sindical informem la ciutadania que l’Hospital de Bellvitge no té els recursos necessaris per a atendre malalts crítics. El retall d’un 25% de llits per a malalts crítics està provocant que aquest tipus de pacients vagin a parar a Unitats d’Hospitalització que no reuneixen les condicions per a una atenció òptima dels mateixos, posant així en perill la vida d’aquestes persones.

Aquesta situació es repeteix sovint des del passat 9 de novembre quan la Direcció de l’Hospital va decidir tancar la unitat de Vigilància Intensiva UCI 2-2 que comptava amb 12 llits de crítics.

A més aquesta carència de llits de Malalts crítics està provocant la desprogramació d’Intervencions Quirúrgiques atés que els llits que han de rebre als malalts acabats d’intervindre quirúrgicament, estan molt sovint ocupades per malalts que haurien d’estar en UCI.

Des de la Secció Sindical de CGT de l’Hospital de Bellvitge instem a tota la Ciutadania a participar de l’Assemblea que realitzarem l’11 d’Abril a les 13h en la Sala d’Actes, per a acordar noves accions en defensa del nostre Hospital, aquest que hem alçat i mantingut amb la suor del front de milions de treballadors/es al llarg de 4 dècades, TREBALLADORS/ES que no hem fet més que treballar i pagar absolutament TOTS ELS IMPOSTOS religiosament.

Donades les últimes declaracions llançades pel Govern de CIU, i concretament pel Sr. Felip Puig arran del que va succeir el 29M en la Vaga General ens veiem en l’obligació de denunciar una VIOLACIÓ sistemàtica del llenguatge destinada a manipular la població i hem de realitzar respecte d’això alguns aclariments:

* Sr. Puig, la violència és quelcom que s'exerceix sobre les persones, i no sobre objectes com ara contenidors d'escombraries i vidres. D'això vostès saben bastant, porten més d'un any exercint la violència sobre tots/es nosaltres/es posant permanentment en perill la vida de les persones.

* Sr. Puig, violència és el que realitzen els seus mossos d’esquadra sobre la ciutadania quan es manifesta contra la seva política que només aconsegueix augmentar la pobresa, l’exclusió social i la misèria, saltant ulls de persones per tot arreu, trencant melses, costelles, i pulmons.

* Sr. Puig, misteriosament vostè va trencar i va partir en diversos trossos la manifestació alternativa, aquesta en què el contingut polític planteja combatre i derogar l’última Reforma Laboral, així com una crítica a aquest sistema que no és més que una Dictadura de Mercats i vostés els seus servents. Aquesta manifestació superava en número la manifestació dels altres Sindicats. Vostè no podia suportar-ho i va utilitzar a les seves forces repressives per a evitar aquesta imatge a tota costa.

Sr. Puig, dimiteixi. Catalunya no mereix una evocació del franquisme com la que ens porta vostè.

EXIGIM LA REOBERTURA IMMEDIATA DE TOTES LES UNITATS TANCADES, i denunciem que aquesta destrucció de la Sanitat Pública, no respon més que als criteris especuladors dels que volen enriquir-se amb això.

Exigim també la DIMISSIÓ de tota la DIRECCIÓ DE L’HOSPITAL que està demostrant una total incapacitat de gestionar el bon funcionament de l’Hospital a més de ser còmplices de les polítiques de CIU a pesar de ser coneixedora que aquestes posen en perill la vida de les persones.

Aquest dimecres 11 d’Abril traçarem noves formes de lluita, en espera de trobar un llenguatge intel·ligible per al Govern de CIU, capaç de traslladar-los totes aquestes reivindicacions que segons sembla no han sigut capaços d’entendre amb 50 Talls de trànsit de la Gran Via.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge