CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat Seccions Sindicals de CGT i SATSE després del judici arrel de la demanda interposada contra l’ERO que es va realitzar a Mútua Terrassa

Diumenge, 29 desembre, 2013

El passat 11 de desembre es va celebrar el judici arrel de la demanda interposada per CGT i SATSE contra l’ERO que es va realitzar a Mútua Terrassa durant 2011-2012.

A pesar de que la implantació d’aquest ERO va comportar el rebuig mes important en anys, tant dels treballadors de Mútua com de la ciutadania de Terrassa en general, la direcció de l’empresa no es va presentar ni cap representant de Recursos Humans, només l’advocat de l’empresa.

L’advocada de la Generalitat es va comportar com ja era previsible, defensant la justesa de l’ERO argumentada per la retallada del contracte amb el CatSalut i per la “crisi europea en general”.

L’advocat de l’empresa, en la seva línia, defensava la justesa de l’ERO per les retallades de la Generalitat, per assegurar la viabilitat de l’empresa, encara que pocs mesos abans d’efectuar l’ERO, feia una donació a la Fundació per la suma de 90.000 €, encara que tenia en les seves reserves una partida de quasi cinc milions d’euros per poder fer front a aquestes eventualitats.

Però qui no esperàvem que es posés a favor del poder era l’advocada de CCOO, la qual ha recolzat l’argumentació de l’empresa i la Generalitat.
Ha sigut una situació indignant la viscuda en el judici, sobretot perquè l’advocada de CCOO fins i tot ha tret importància a l’escandalosa quantitat d’hores extres efectuades l’any 2011 (75.000) donant a entendre que estaven justificades per l’atenció continuada que els serveis sanitaris estem obligats a realitzar. Potser hauríem de recordar a la lletrada de CCOO que la Secció sindical de CCOO de Mútua de Terrassa ha denunciat aquest excés a Inspecció de Treball en diverses ocasions. En definitiva, CCOO podia no haver declarat, com no ho van fer l’APF o UGT. Pero no.

En conclusió, l’advocada de CCOO, junt amb l’advocat de l’empresa i el de la Generalitat, sol·liciten al jutge que es desestimin les demandes interposades per SATSE i CGT.

Sabem perquè l'empresa i la Generalitat van defensar el que van defensar. Però no sabem perquè una organització que teòricament ha de defensar els interessos dels treballadors pot situar-se en una postura tan anti-natura.
Les raons solen ser sempre les mateixes.

Sembla que no queden tan lluny d’aquesta empresa els escàndols sobre els ERO’s que apareixen en els mitjans de comunicació. Els afiliats a CCOO potser haurien de demanar explicacions. Els membres de CCOO sens dubte, haurien de presentar la seva dimissió, després d’aquesta lamentable actuació contra els treballadors d’aquesta empresa.

Seccions Sindicals de CGT i SATSE a Mútua Terrassa