CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat sindical unitari contra l’ERO a 393 treballadors de Seat

Dimecres, 20 novembre, 2013

Seat acomiadarà durant 2014 a un total de 393 treballadors que ocupen el que es considera ocupacions indirectes per a reduir un 5 % aquest tipus de costos, segons ha comunicat el 20 de novembre la Direcció de la companyia als sindicats. Les extincions d'ocupació, les primeres que porta a terme la companyia des de 2010, s'efectuaran en el marc d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) que es començarà a negociar en breu amb els representants dels treballadors. L'ERE d'extinció afectarà als empleats indirectes, aquells que no estan vinculats a la línia de producció, i que ocupen el seu treball en altres àrees, des de la de Recursos Humans fins a la de finances o la de gestió, segons ha explicat la companyia.

La companyia ha assegurat que els acomiadaments no es portaran a terme de cop, sinó que està previst que es materialitzin de manera "gradual" al llarg de la primera part de 2014 i que sigui cada àrea afectada la qual decideixi en quin moment és millor aplicar-los. En paral·lel a aquests acomiadaments, Seat està aplicant un ERO temporal que afecta a uns 80 treballadors al dia, encara que l'autorització és més alta i podria arribar fins a a 427. Seat ha apuntat que, a més dels acomiadaments, l'ERO preveu que no se substitueixin els treballadors que vagin causant baixa o que es congelin les promocions internes per a esmorteir al màxim les mesures més traumàtiques.

COMUNICAT UNITARI CGT - CCOO - UGT

La Representació de l'Empresa ha presentat a la Representació Social en el Comitè Intercentres, la memòria d'un ERO d'extinció de contractes per causes econòmiques, amb les següents dades:

• Afectaria als indirectes dels centres de fàbrica Martorell, Seat Barcelona (Zona Franca) i Centre de Recanvis.

• Afectaria a 393 treballadors/as indirectes de totes les àrees, tant conveni com extraconveni, sobre un col·lectiu de 4273 dels tres centres de Seat.

• L'Expedient s'aplicaria en el període del 1 de gener de 2014 a 30 de juny del 2014. Dintre del període de consultes que establiex la llei amb un màxim de 32 dies, s'ha establert un calendari de reunions, sent la primera dilluns que ve 25 de novembre.

VALORACIÓ

La valoració i les respostes unitàries dels sindicats han estat les següents:

• Entenem que l'acord que es va signar al gener del 2013 de gaudi de jornades acumulades en indirectes, no està esgotat en la seva totalitat i per tant ha de servir per a reduir l'abast d'aquest ERO.

• S'ha de garantir que no es produiran contractacions externes ni hores extraordinàries en el sector indirecte, rnentre l'empresa segueixi plantejant qualsevol excedent.

• S'ha exigit les dades dels treballadors/es directes que actualment estan prestats en funcions indirectes. Hem sol·licitat que l'empresa ens doni les dades reals de l'estructura de personal indirecte, amb l'objectiu de regularitzar aquestes situacions.

• Igualment hem demanat les dades de treballadors/es d'enginyeries externes que estan desenvolupant el seu treball a Seat.

Els sindicats no anem a permetre que es redueixi plantilla indirecta i que posteriorment es cobreixi amb treballadors/es prestades o amb enginyeries externes. Igualment hem rebutjat qualsevol mesura traumàtica que suposi l'aplicació en les condicions legals que té un ERO d'extinció de contractes basat en causes econòmiques.

CGT - CCOO - UGT

Seat, 20 de novembre de 2013

http://www.cgtbarcelona.org/cgtseatmartorell/documents/ERE_TECNICOS_2013/comunicat_unitari.pdf