CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat sobre la dedicació docent

Dimecres, 13 juny, 2012

Benvolgut company / Benvolguda companya

El passat dilluns el Vicerector de personal acadèmic, Miquel Àngel Senar, ha fet arribar als directors/es de Departament una comunicació on els fa saber que la dedicació docent màxima per al professorat a temps complert és de 560 hores de classe. Amb aquestes instruccions finalment l’Equip de Govern de la UAB, i en especial el Vicerectorat de Personal Acadèmic rectifica en una mesura que ha generat una gran polèmica i indefensió tant en el PDI de la nostra universitat com en els directors/es de Departament i els coordinadors/es de titulació.

Volem aplaudir públicament aquesta decisió que el mes de desembre havia comportat:

- el rebuig unànime de la JPDI i del Comitè d’empresa del PDI, amb l’abandonament de les meses de negociació amb el rectorat per part de tots els seus membres,

- manifestacions i protestes d’un segment important del PDI, des de queixes de directors/es de Departament fins a les jornades de vaga dels dies 29 de febrer i 22 de maig,

- la denúncia de la UAB per part de la secció sindical de CGT davant la Inspecció de Treball (vegeu l’adjunt 2). La vista inicial d’aquesta denúncia, prevista pel passat dijous, finalment es va aplaçar a aquesta setmana a instàncies de la mateixa UAB que, finalment, ha rectificat en la mesura.

La retirada d’aquesta mesura haurà de tenir també conseqüències directes en el còmput de les necessitats docents dels Departaments, materialitzat en llurs “fitxes de departament” i que, en termes generals, deixarà sense efecte el suposat excedent de professorat que l'actual Equip assegurava que hi havia a la UAB.

La rectificació del Vicerectorat de Personal Acadèmic mostra com la lluita argumentada i persistent sovint dóna resultats. Enguany hem aconseguit frenar l’intent de finals de gener de revisar a la baixa algunes desenes de contractes de professorat associat. També hem pogut aturar la destrucció de 216 places de professorat aquest mes de maig. I, ara, hem aconseguit frenar un increment imposat i sense negociar de la nostra jornada laboral que hauria condicionat la nostra capacitat per a dedicar-nos a altres tasques també centrals en la nostra feina com són la recerca i la divulgació. Tots i totes ens n’hem de felicitar.

12 de juny de 2012

Secció Sindical de la CGT Universitat Autònoma de Barcelona

http://cgtuab.wordpress.com/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció