CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat sobre la modificació del calendari lectiu de la UAB

Dissabte, 10 novembre, 2012

COMUNICAT SOBRE LA MODIFICACIÓ DEL CALENDARI LECTIU A LA UAB

De forma atònita, la comunitat universitària s’ha assabentat de la modificació sobtada del calendari acadèmic sense que les autoritats acadèmiques ho hagin advertit prèviament. Aquesta alteració ha estat tan sobtada que els mitjans de comunicació se n’han fet ressò d’una manera negativa i per tant, poc favorable a la imatge de la nostra universitat.
El motiu que s’ha al·legat és el de la voluntat d’estalvi comparable al tancament dels serveis universitaris durant les vacances. Les raons esgrimides amaguen la remor de fons que ha portat cap a aquesta situació: els dies escollits són dates considerades pont que s’utilitzen com a compensació a l’obligació per part del PAS de treballar cada dia mitja hora més que s’afegeix a la seva jornada laboral diària.

Des de la CGT volem exposar el nostre rebuig tant al resultat de la negociació amb el PAS respecte a la seva dedicació laboral, com al modus operandi utilitzat per a donar a conèixer aquesta decisió que afecta al conjunt de la comunitat universitària. Per això:

1-Ens posicionem radicalment en contra de l’augment de la jornada laboral dels treballadors de la UAB perquè aquesta mesura va en detriment dels seus drets laborals i d’un treball digne i de qualitat, perquè no es respecten les normatives de la conciliació del món laboral amb el familiar, i perquè comporta la destrucció de llocs de treball que de forma exponencial s’està produint en les administracions públiques del nostre país, de la qual la UAB n’és còmplice.

2-Denunciem la forma com s’ha fet pública la decisió fruit de la negociació de l’equip de govern amb els representants sindicals del PAS, atès que ha vulnerat el dret a ser veraçment informat per part de tots els integrants de la comunitat universitària.

3-Ens oposem a la modificació sobtada del calendari acadèmic al qual totes les planificacions docents estan subjectes si no s’al·leguen causes de força major que les puguin justificar.

4-Ens solidaritzem de totes totes amb el malestar que estan patint els treballadors i treballadores de la UAB que veuen dia a dia degradades les condicions de feina, es veuen obligats i obligades a assumir les tasques de companys i companyes que han estat acomiadats, amb les funestes conseqüències per la seva salut que aquesta pressió suposa, i en la minva final de qualitat del servei que s’ofereix als estudiants i al professorat.


Secció Sindical de la CGT Universitat Autònoma de Barcelona

http://cgtuab.wordpress.com/

E-mail: cgt.ensenyament@uab.cat

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció