CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat sobre la situació actual a l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell de Reus

Dijous, 20 desembre, 2012

LA DECONSTRUCCIÓ D’UN PROJECTE REFERENT A CATALUNYA:
MAS CARANDELL DEIXA DE SER UNA PRIORITAT PER A L’AJUNTAMENT DE REUS

Fa dos dies, es va publicar al Diari de Tarragona del dimarts 18 de desembre, un article a doble pàgina sobre l'Institut de Formació i Empresa Mas Carandell i els seus programes d'inserció laboral, on el regidor d'Innovació, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, anomenava la necessitat d’aquest recurs en un moment d'elevada precarietat laboral i lloava la tasca d’aquesta entitat en donar suport a les empreses i a les persones aturades, com a eina imprescindible per millorar les possibilitats d’ocupabilitat.

Al mateix dia que això es publicava, ens assabentem que Mas Carandell renuncia a subvencions aprovades per la Generalitat, anuncia el tancament d’un projecte de formació referent al territori amb un alt índex d’inserció (entre el 47 i el 75% dels 70 alumnes per curs), el programa SEFED, que després de fer-se durant 20 anys desapareix així com la feina dels seus docents, i es renuncia a dues terceres parts dels cursos de Formació Ocupacional, ja que dels 19 aprovats només en queden tres per la Fundació Mas Carandell i 6 per a l’IMFE Mas Carandell (per aturats i subvencionats per la Generalitat).

Així mateix fan desaparèixer el Dispositiu Carme que en la Llei de Barris ha ajudat a la formació i inserció de gran part dels seus usuaris i del Programa Aportes, per a inserció de dones aturades.

Finalment es tanca l’any al Mas Carandell amb 21 acomiadaments dels diferents projectes de l’Institut i es vol aplicar un ERO de suspensió als treballadors de la Fundació que feien les funcions de docents del programa SEFED.

Resta a l'espera del “miracle dels pressupostos” que a partir de la segona quinzena del proper mes no desapareguin els programes de PQPI (amb mitja dotzena entre docents i tècnics de treballadors més que poden perdre el lloc de treball) que ja estan iniciats, on es quedarien sense docents i per tant sense els alumnes, que d’altra banda provenen la majoria fracàs escolar i amb una capacitat d’inserció gairebé nul·la si no milloren la formació.

Curiosament tots els cursos, alumnes, docents i tècnics que apareixen a les fotografies del reportatge del Diari, es trobaran a la cua de l’OTG a l'any nou.

Des de la CGT volem denunciar públicament com aquest Ajuntament no sols no prioritza els serveis adreçats a les persones desocupades sinó que a més va suprimint projectes històrics que han ajudat a molta gent a trobar feina, a reciclar-se, a millorar les possibilitats d’ocupació i a mantenir una actitud activa en la recerca i la formació.

Com diu la dita: “pels seus actes els coneixereu”, i aquest ajuntament en fallida tècnica i econòmica i totalment a la deriva políticament, ens mostra una vegada més com darrere de les bones paraules no hi ha res més que fum, en aquesta versió local de la crisi, que no és una crisi sinó una estafa.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

Reus, 20 de desembre de 2012

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció