CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat sobre la situació dels espais informatius públics per a les entitats de Reus

Dimecres, 27 febrer, 2008

Consideracions al voltant de la situació existent en el tema dels espais públics per a informació de les entitats de Reus.

Ni es respecten les normes d'utilització ni l'Ajuntament ha instal·lat els nous espais que va prometre.


Les entitats ciutadanes de Reus que des de 1981 venim reclamant espais públics per a comunicar les nostres activitats o expressar les nostres opinions, vam establir al començament de l'any 2006, després d'una nova campanya reivindicativa, un acord amb l'Ajuntament de Reus. El llavors responsable de Via Pública, Sr. Eduard Ortiz, va disposar que 16 pilones (“pirulís”) es destinessin exclusivament per a l'ús de les entitats sense ànim de lucre i va afirmar que es col·locarien altres 40, dels quals 32 serien per a la mateixa utilització reclamada per les associacions. Tot això va ser regulat en un ban de l'Ajuntament amb la normativa d'ús i les sancions per qui incompís allò marcat en el ban, l'Ajuntament va fer una roda de premsa per presentar-ho i el tema va ser àmpliament recollit pels mitjans de comunicació locals.

Al maig del 2006, vam comunicar que els espais existents no estaven sent respectats per la publicitat comercial. Es va dir llavors públicament que el consistori posaria fi a aquesta situació aplicant multes a les empreses infractores. Estem al començament del 2008 i la situació real és que és inútil fixar els nostres cartells en els espais reservats per a les entitats, perquè tot just duren unes hores abans de ser tapats pels anuncis de discoteques o qualsevol altra publicitat comercial. I la conseqüència és que perdem el temps, els cartells i la possibilitat de comunicar les nostres activitats als ciutadans. A més, els nous pirulís a que es va comprometre l'Ajuntament no han estat instal.lats, i tenint en compte la situació actual, tampoc no servirien per a res si la normativa d'ús no es compleix.

Demanem del Ajuntament de Reus, que prengui les mesures necessàries per a garantir que aquests espais estiguin realment disponibles exclusivament per a les entitats, i que es compleixi el compromís d'habilitar els restants 40 pirulis.

Reus, febrer 2008

Confederació General del Treball (CGT), Centre Llatinoamericà, Casal Despertaferro, Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC-Reus), Iniciativa per Catalunva-Verds (IC-V Reus), Associació Reggus, Candidatura d'Unitat Popular (CUP-Reus), Produccions Demencials, Coordinadora de Barraques de Reus, Sindicat d'Estudiants, Corrent Marxista Internacional - Militant, Associació per a la Música Creativa i Actual (AMCA)