CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat sobre les mobilitzacions a l’ensenyament públic davant les propostes del Govern de la Generalitat de retallar drets i salaris

Dilluns, 19 desembre, 2011

Us passem el comunicat unitari que hem acordat amb USTEC, CCOO, UGT i ASPEPC per a ensenyament públic no universitari. Les accions centrals són de tota la funció pública –delegats a plaça Sant Jaume, concentració al parlament, manifestació social i compromís de continuïtat pel gener-.

Us animem no només a que sigueu amb nosaltres per solidaritat, sinó també perquè en la mesura que és contra els pressupostos, afecten tothom en les retallades a serveis socials. Per això voldríem comptar amb vosaltres tant en el Parlament dimecres per a que la nostra veu sigui present amb força, com també el gener a la manifestació social.

Federació Ensenyament CGT Catalunya


COMUNICAT UNITARI DELS SINDICATS DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC

CALENDARI DE MOBILITZACIONS

Els sindicats de l’ensenyament públic de Catalunya, davant les propostes del Govern de la Generalitat de retallar els nostres drets i els nostres salaris en més d’un 10%, i de totes les agressions que últimament venint patint (no substitució de totes les baixes, endarreriment i disminució en el lliurament de la paga extra, etc.), fem una crida a tot el professorat a participar activament a les mobilitzacions que hem hem acordat promoure de manera unitària amb un calendari de mobilitzacions:

Dimarts 20 DE DESEMBRE 2011

11’00 h: Cassolades de delegats i delegades sindicals a la Plaça Sant Jaume (on tindrà lloc el Consell Executiu per aprovar el lluirament dels pressupostos al Parlament). Simultàniament, convoquem tots els centres públics de l’ensenyament a unir-se a la protesta amb una “tocada de sirenes” (timbre de l’escola i Institut), a la mateixa hora.

Dimecres 21 DE DESEMBRE 2011

17,30 a 19,00 h: Concentració d’empleades i empleats públics davant el Parlament de Catalunya (on tindrà lloc el debat sobre els pressupostos)

Dilluns 9 DE GENER

Proposem començar el primer dia de curs amb una altra tocada de sirenes als centres públics d’Ensenyament:

Escoles de primària: de les 13h fins a les 13,05h.

Instituts de secundària: de les 13,30h fina a les 13’35h.

Penjada de cartells i pancartes als centres en contra de les retallades i en defensa de l’ensenyament públic i de qualitat.

SETMANA DEL 16 AL 22 DE GENER

Gran manifestació social (lloc i data concrets a determinar) en defensa dels serveis públics i en contra de les retallades.

A més, en el marc d’un calendari de mobilitzacions sostingudes i amb continuïtat, els sindicats contemplem la possibilitat d’una primera convocatòria unitària de vaga a l’ensenyament públic i a la funció pública a Catalunya.

Els sindicats fem una crida a tot el professorat i professionals de l’educació dels centres públics a promoure i participar a les assemblees de centre i de zona, i a assistir a les concentracions municipals que es convoquin.

PER UN TREBALL DIGNE I ESTABLE I CONTRA LA PRECARITZACIÓ LABORAL

PER LA RECUPERACIÓ DEL PODER ADQUISITIU – NO A LA REDUCCIÓ SALARIAL

NO A LES RETALLADES DE PLANTILLES

PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT I AMB RECURSOS SUFICIENTS

USTEC-STES, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT, CGT