CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat unitari dels sindicats de Seat davant les declaracions del president de l’empresa

Dimecres, 3 febrer, 2010

Comunicat conjunt realitzar pels sindicats CGT, UGT i CCOO davant les declaracions realitzades pel president de Seat als mitjans informatius atacant a la plantilla.

El dilluns 1 de febrer va acabar el plaç per a decidir l'opció escollida pels treballadors acomiadats (reingrés o indemnització). El dia 2 es reincorporaven aquells que no van signar l'acomiadament. La lluita del conjunt de treballadors en contra dels acomiadaments ha donat els seus fruits: 37 afectats han optat pel reingrés, que sumats als 24 que ja s'havien reincorporat, fan un total de 61 reingressos i 55 treballadors, després d'una setmana per a reconsiderar la seva decisió, s'han acollit als 60 dies per any treballat.

Davant les reiterades declaracions del president de Seat en els mitjans de comunicació en les que torna a atacar a la plantilla, manifestem el següent:

- Els sindicats no hem acceptat mai els acomiadaments executats per l'empresa. Per tant seguim rebutjant tant les formes com el procediment seguit per l'empresa.

- Seguim convençuts de la il·legalitat d'aquest procés que considerem un ERO encobert. La Inspecció de Treball confirma aquesta posició ja que seguirà tractant el tema d'ofici.

- L'acord signat per tots els sindicats no suposa acceptar el pla d'acomiadaments, sinó la recerca d'una solució de reingrés als treballadors que estaven acomiadats de forma unilateral.

- Rebutgem les formes en que s'ha aplicat la jubilació de 188 companys, de forma imperativa als seleccionats per l'empresa i excloent a la majoria dels que estan en edat de prejubilació. Hem arrencat el compromís de negociar un autèntic pla de prejubilacions voluntari i sense exclusions, durant aquest any.

- El col·lectiu PEC exclòs de la negociació per l'empresa, té dret a la negociació col·lectiva en totes les seves condicions de treball, tal com estableix la Legislació que només exclou al personal d'alta direcció. Aquest és un tema que ve de lluny i que s'ha de solucionar.

La Direcció ha d'entendre que la mobilització que ha portat a aquest acord de reingressos ha estat fruit de la unitat de la plantilla i de tots els sindicats, que de forma històrica hem donat resposta conjuntament des del primer moment, en la mobilització, en la negociació i fins a la signatura de l'acord. Que ningú ho dubti, els sindicats assumim i ens responsabilitzem de les mobilitzacions, tal com ens va reconèixer el president de Seat el 22 de gener al manifestar-nos que no hi hauria cap repercussió sobre cap col·lectiu de la plantilla.

El Sistema d'Avaluació del Rendiment que sorgirà d'aquest acord, és un reconeixement del dèficit que existeix a Seat en aquest terreny. En la Comissió de Seguiment (Seat SA, Gearbox i CTS) vetllarem perquè aquest sistema no es converteixi en una amenaça permanent per a la plantilla, sinó en una garantia de que mai més tornarà a passar una cosa semblant, respectant la professionalitat.

Igualment, exigirem la posada en marxa immediata dels plans de formació, per fer més ràpid el reingrés de tots els afectats.

UGT - CCOO - CGT

Martorell, 2 de febrer de 2010

Adjuntem el comunicat en pdf.

Attached documents