CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat urgent de CGT Servei de Vigilància Epidemiològica

Divendres, 9 juliol, 2021  • Des de la secció sindical de la CGT-SVE emetem aquest comunicat en resposta a la crisi sanitària que actualment està vivint el nostre territori, no solament per donar visibilitat al funcionament del servei, sinó també per assenyalar culpables de la mala gestió d'aquesta darrera onada COVID19.

    Es palesa per tothom la situació de CAPs, Hospitals i altres serveis d'atenció sanitària. Llargues llistes d'espera per a les PCRs així com els TARs, derivats d'una sobresaturació del serveis d'enquestament i rastreig que actualment els SVE patim.

    Actualment, al SVENM (Servei de vigilancia epidemiológica Barcelona nord i Maresme) hi ha un 50% de la plantilla des de que es va iniciar la pandèmia i a cada renovació va més a la baixa. Si bé és cert que abans d'aquesta onada els casos s'havien reduït considerablement, era més que previsible que amb mesures més laxes s'incrementés la propagació de la COVID19, malgrat l'alt percentatge de la població amb pauta completa.


No només amb això, amb previsió de més retallades, el SVE ens hem vist assetjats per amenaces constants per part de la direcció de RRHH de la Generalitat de Catalunya, amb ERC i Junts al capdavant, per agafar les vacances que ens pertoquen i, en cas de no fer-ho, no ens serien remunerades. Quelcom contrari als articles reflectits al TREBEP.

Actualment en el SVEBNM compta amb el 30% de la plantilla activa, mentre la resta fa vacances. Amb un retard de milers de casos. Més retard a les trucades suposa més contagis i a major velocitat.

Des de la secció ens preguntem si és possible que al govern de Pere Aragonès poc l'importi la propagació de la pandèmia entre el jovent (els darrers en vacunar-se) doncs aquests no aporten tant de capital a l'estat com la població adulta. Són els elevats índexs d'atur entre aquests el motiu pel qual s'està desestimant el col·lapse del servei? Ens ronden moltes preguntes i totes ens preocupen.

Pel jovent, pel servei i per tots els habitants de Catalunya demanem RESPOSTES.

CGT-SVE