CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat Vaga General Feminista 8M 2023 Taula Sindical de Catalunya

Dilluns, 27 febrer, 2023

PERQUÈ ENS SOBREN ELS MOTIUS!!
AQUEST 8 DE MARÇ, VAGA GENERAL FEMINISTA
 
Un any més, les dones i les identitats dissidents de gènere patim amb més intensitat l'explotació del sistema capitalista i patriarcal en què vivim, pel simple fet de ser-ho.
 
Un any més, conciliar vol dir perdre els nostres drets laborals, amb menys possibilitats de creixement professional, amb més obstacles i menys remuneració per fer la mateixa feina -la bretxa salarial al 2022 s'enfila a prop del 20%-, amb més discriminació en la contractació, amb més dificultats de promoció i accés als òrgans de decisió, amb més temporalitat, amb més atur, amb més precarietat que condiciona la nostra realitat de present i de futur, amb pitjors pensions i més pobresa, i amb la impunitat dels qui perpetuen aquesta desigualtat i hi són còmplices.
 

 
Un any més, la desprotecció que patim en l'àmbit laboral s'afegeix a la doble jornada de cures a la llar, que mai és reconeguda i que recau sobre les de sempre. Quan s'aguditza la pèrdua de drets i de qualitat de vida de la classe treballadora, els sectors més àmpliament afectats són els més feminitzats.
 
Un any més, volem recordar que moltes dones no tenen el dret a fer vaga, principalment aquelles sotmeses a treballs precaritzats i/o sense papers, aquelles que sota la llei d'estrangeria perden els seus drets en arribar a Europa i són condemnades a l'explotació laboral. El patriarcat, el colonialisme i el capital són aliats i ens condemnen a totes.
 
Un any més, ens movilitzem per a posar el focus en aquestes injustícies enmarcades en una crisi de model i de sistema i reclamar mesures reals que ens permetin desenvolupar la nostra realitat laboral i personal en condicions d'equilibri. No hi ha feminisme sense l'alliberament de la classe treballadora, plural i diversa. Perquè aquest sistema ens considera treballadores de segona, i trobant-nos en un context socioeconòmic on les crisis s'encadenen, ja és hora que això canviï. 
 
 

 

 
Perquè la pobresa té nom de dona, de dona treballadora!!
Organitzem-nos: aquest 8 de març, unim-nos a la vaga general feminista de 24h convocada per diferents sindicats de la Taula Sindical de Catalunya. Omplim els carrers, diguem prou als abusos i a la precarietat. Lluitem plegades per la llibertat i el benestar de totes, ja que és un deure compartit i ens juguem la nostra dignitat i la nostra vida. Lluitem per les que hi som i per les que ja no hi seran més. Lluitem per TOTES.
Ens aturem per reivindicar la nostra lluita diària, cap un món més just, més igualitari i divers per una economia social i feminista.
 
Comunicat Vaga General Feminista 8M 2023 Taula Sindical de Catalunya

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció