CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicats conjunts sector ferroviari. El 3 d’agost, ara o mai, tots a la vaga. Disculpin les molèsties

Dijous, 2 agost, 2012

El Ministeri de Foment imposa serveis mínims del 80%

Els sindicats del sector ferroviari, convocants de la vaga del 3 d'agost, consideren una provocació aquesta agressió als drets constitucionals i laborals.

Són considerats els Serveis Mínims més abusius en la història de les relacions laborals en el sector ferroviari, segons els sindicats del Sector, convocants de la Vaga de 24 hores per al divendres, 3 d'agost.

El Ministeri de Foment no ha volgut admetre ni una proposta dels representants dels treballadors, i ha dictat uns serveis "Màxims" a Renfe, ADIF i FEVE que, en opinió dels sindicats, són un atemptat al dret constitucional a la vaga i constitueixen una provocació, potser amb l'objectiu d'enfrontar a usuaris i treballadors. Basti com a exemple el cas dels trens de "Alta Velocitat i Llarga Distància", en què s'ha dictat que circulin gairebé el 80%, o en trens Regionals, amb gairebé el 70% (inclosos trens i serveis que, possiblement, siguin suprimits abans de desembre).

Aquests Serveis dictats són considerats pels sindicats convocants com il·legals i un intent del Ministeri de Foment de menyscabar la imatge i la tasca d'aquests sindicats, enfrentant-los amb els usuaris que es puguin veure afectats pel desenvolupament d'aquesta vaga.

Mentre els sindicats de les empreses ferroviàries lluiten perquè el ferrocarril mantingui la seva consideració de públic i social i es converteixi en un transport realment accessible a tots els segments socials, guanyant quota en Mercaderies i augmentant Viatgers, els alts càrrecs del Ministeri i de les Empreses públiques, des dels seus cotxes oficials, en aquests mesos de gestió, estan enfonsant més, si és possible, aquest ferrocarril, i han deixat, una cosa tan estratègica com el transport de mercaderies, amb menys d'un 4% de quota, a la cua de tots els països d'Europa, mentre Viatgers de "Alta Velocitat i Llarga Distància" (amb una baixada d'un 3% el primer semestre 2012), continua perdent viatgers i ingressos, quan la resta de països importants d'Europa en segueixen guanyant, fins i tot en la crisi .

Mentrestant, l'única solució que ofereixen és Liberalitzar i Privatitzar les empreses per desprendre de la responsabilitat sobre elles i regalar als seus millors amics.

Els sindicats anem a demandar judicialment aquests Serveis Mínims i, fins i tot, a denunciar penalment als signants dels mateixos, així com lluitar fins al final perquè el ferrocarril que s'ha construït amb l'esforç de tots els treballadors i amb l'aportació de la ciutadania, no vagi a mans privades a preu de saldo, com va passar amb altres empreses, amb el corresponent perjudici per a la ciutadania.

Comunicat 31 de juliol:

Comunicat 1 d'agost:

Comunicat sobre els serveis mínims:

Més informació:

@SFFCGT

https://www.facebook.com/groups/296219587008/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció