CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicats contra el desallotjament de les tancades dels CAPs

Dimecres, 31 agost, 2011

A la matinada de dimecres, els mossos d'esquadra, han desallotjat les persones que portaven diverses setmanes tancades, a la nit, als CAP de Badia, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sabadell, reivindicant el manteniment del servei nocturn d'urgències d'aquestes localitats i la retirada del les diferents i dràstiques mesures que s'estan aplicant en la sanitat pública amb motiu de les retallades pressupostàries que el Govern de la Generalitat. L'excusa donada per dur a terme la intervenció és l'existència d'unes suposades denúncies per desperfectes en els immobles, és insostenible.

Com col·lectius de les diferents localitats que estem portant a terme aquesta pacífica acció per defensar la salut com a dret, denunciem que els pretextos per dur a terme els desallotjaments responen a un muntatge i una necessitat de justificar a l'opinió pública una actuació del tot inadmissible. El desallotjament massiu és una acció planificada des de les Conselleria de Sanitat i Interior, caracteritzada per tractar-se d'una actuació premeditada, amb traïdoria i nocturnitat, que es va dur a terme simultàniament en totes les localitats el que avalaria que es tracta d'una decisió política.

Ens fan fora perquè tenen la raó de la força, però no la força de la raó, que és la que ens empara als que defensem una sanitat pública, dels atacs a un sistema sanitari entès com un servei públic, universal, solidari, equitatiu i amb recursos suficients perquè pugui ser prestat amb qualitat, en contra d'uns retalls de vendre com a fruit d'una política de "austeritat" quan en realitat són mesures que avancen irremeiablement, si no ho evitem, a la privatització d'un servei públic essencial com és la sanitat. Manifestem la nostra ferma voluntat de seguir defensant la reobertura dels serveis nocturns d'urgències als CAP que els han suprimit i que es retirin les mesures que s'han adoptat i que atempten contra el dret a una sanitat pública i de qualitat.

Sabadell, 31 d'agost del 2011.

Coordinadora del Vallès Occidental per una Sanitat Pública i de Qualitat


AQUESTA NIT HAN DESALLOTJAT EL CAP DE BADIA!

Després de 44 nits ocupant el CAP de BADIA en protesta per la pèrdua de les urgències nocturnes i d'una ambulància a la nostra ciutat, 50 mossos d'esquadra han desallotjat el CAP. De forma simultània s'han desallotjat els CAP de Castellar, Ca n'Oriac i Santa Perpètua. L'ocupació del CAP de Badia del Vallès es desenvolupa des del 18 de juliol, moment en la Generalitat va decidir la supressió del servei d'urgències nocturnes i la retallada d'una ambulància. Mitjançant aquesta acció de protesta, la ciutadania badienca exigia la reobertura del servei . Generosament veïns i veïnes de BADIA han sacrificat el seu estiu en defensa d'una dret col·lectiu i la Generalitat respon amb una intervenció policial. En tot moment l'ocupació ha estat pacífica i l'únic fet remarcable va ser el trencament d'un vidre per part d'una persona que no tenia res a veure amb les ocupacions. La Generalitat menteix i criminalitza als veïns i veïnes que estem lluitant per la sanitat pública.

Per tot això convoquem a tota la ciutadania de Badia a participar en l'assemblea d'avui dimecres 31 a les 23.30h al CAP. També convidem a participar en la marxa per la sanitat pública d'aquest divendres 2 de setembre a Barcelona, sortint en autocar des de Badia a les 15h (encara es poden comprar tiquets a 2 euros).

ASSEMBLEA DE VEÏNS/ES DE BADIA EN CONTRA DE LES RETALLADES DE SANITAT

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció