CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicats de CGT Telefónica davant la vaga de les contrates i subcontrates convocada pel 20 de juliol

Dijous, 19 juliol, 2007

Els treballadors subcontratats per Telefònica a Barcelona continuen amb les mobilitzacions

EL DIVENDRES, 20 DE JULIOL ESTÀ CONVOCADA UNA VAGA

Des de l'assemblea de treballadors de contrates i subcontrates de Telefònica, diem bé alt que la vaga segueix convocada, que no hi ha motius per a desconvocar-la i menys encara per a no secundar-la. La situació és pitjor que al principi de l'acord mercantil Telefònica-Contrates; ja hem cobrat les primeres nòmines i hem notat l'aplicació del nou contracte. El nostre salari s'ha vist minvat i la jornada laboral augmenta en conseqüència.

Fidels al principi que diu "si vols que alguna cosa no es resolgui, crea una comissió", els assistents a la reunió del conveni de metall de Barcelona (Patronal-CCOO-UGT), van decidir posposar a la setmana del 17 al 21 de setembre l'obertura d'una taula de negociació per a tractar els aspectes de les reivindicacions dels treballadors que no afectin al salari ni a la jornada, ja que aquests, estan en conveni vigent i diuen que no es poden renegociar fins al 2012.

Els signants del conveni del metall no volen un Conveni per al Sector de les Telecomunicacions, sector en el qual realment treballem i no diuen res d'equiparació salarial progressiva amb els sous de Telefònica. I per descomptat, cap referència a la vaga que hi ha convocada, com si aquesta molestés a aquests sindicats. Per què? I per què tampoc responen a la proposta de reunió de coordinació que els fa el comitè de Telefònica? Què és el que temen?

Per tot això, mantenim la convocatòria de vaga que comença el divendres 20 de juliol. Aquesta vaga permetrà negociar amb més força a la part sindical enfront de la patronal. La negociació, sense pressió dels treballadors, s'ha demostrat sempre inútil i contraproduent. Per a mostra, no hi ha més que veure el conveni del Metall. Un conveni signat des de la desmobilització, des de l'apatia i la desinformació de totes les plantilles, des del convenciment que les coses només poden anar a pitjor. Nosaltres no volem un conveni així, volem un que sorgeixi de la il·lusió i de la lluita necessària per a canviar les coses i aproximar-nos en tant que sigui possible al conveni de Telefònica, és a dir que amb 8 hores de jornada diària tinguem un sou que ens permeti viure dignament.

Més informació: www.cgt.es/telecomunicaciones

Sindicat Federal de Telefónica de la CGT


Alguna cosa es mou en les contrates de Telefónica

CGT, sindicat amb àmplia implantació, convoca vaga a partir del 20 de juliol per a millorar les dolentes condicions de treball que imposa la multinacional Telefónica, i que empitjoren ara, encara més, amb el nou contracte integral de manteniment signat al maig. Estan cridats a la vaga els treballadors i treballadores d'una vintena de contrates i una cinquantena de subcontrates de tota Catalunya, el que conforma la major mobilització fins a la data en aquest àmbit. Vaga que ha estat decidida pels propis treballadors i treballadores.

UGT, CCOO i la patronal ja anuncien, davant les primeres protestes, l'obertura d'un procés de negociació per a Setembre. Llàstima que sapiguem que quan les parts no volen solucionar un problema el primer que fan és formar una comissió per a donar llargues.

La subcontractació és una de les eines que té el capital per a augmentar l'explotació: menys salari, jornades més llargues, precarietat, menys atenció a la prevenció de riscos laborals (per tant major sinistralitat). No és privativa de Telefònica, la majoria de les grans empreses ho fan.

CGT dóna suport aquesta mobilització, igual que va fer amb passades lluites de contrates a Burgos i Sevilla. Igual que va donar-ne a la protesta dels companys d'Atento en la Junta d'Accionistes de Telefònica fa escasses setmanes. Per a CGT aquesta vaga és el primer pas d'una lluita, que sabem difícil (cal tenir en compte la multitud d'empreses i la precarització del sector), per l'equiparació de condicions laborals i salarials i, en suma, per un futur conveni del sector de les Telecomunicacions que iguali les condicions de treball, de tots i totes, a l'alça.

EL 20 DE JULIO TENS UN COMPROMÍS AMB ELS TEUS COMPANYS UNEIX-TE A LA VAGA

CGT, EL TEU SINDICAT

Un sindicat és una associació de treballadors i treballadores per a la defensa i promoció dels seus interessos. Res que veure amb un sindicalisme de serveis. La CGT té com objectiu canviar una societat desigual, injusta i autoritària enfrontant-se a les injustícies quotidianes amb un esperit rebel i transformador. I pretén fer-lo dotant-se d'una estructura on TU, treballadora o treballador, DECIDEIXES. Sense executives que decideixin per tu.

La unió fa la força. Pel teu futur, pel de tots i totes, Participa amb CGT

Barcelona, 16 de juliol de 2007

Secció Sindical CGT Telefónica Barcelona