CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicats de federacions, sindicats i seccions sindicals de CGT donant suport a la vaga del 8 de novembre a Catalunya

Dilluns, 6 novembre, 2017

Aquests són els comunicats que hem rebut d'ens de la CGT donant suport a la vaga general del 8 de novembre. S'anirà actualitzant si hi ha nous comunicats.

La CGT de Lleida davant l'escalada repressiva i la convocatòria de vaga general per al 8 de novembre

L’escalada repressiva per part de l’Estat Espanyol contra la població de Catalunya continua de manera desenfrenada. Els últims esdeveniments, des de la persecució de les personalitats més públiques, fins l’assetjament diari que patim el conjunt de la població de manera menys mediàtica, no deixen una altra alternativa que no sigui cridar a la Vaga General per aturar el país i aturar la repressió, l’assetjament i la persecució per part de l’estat i les “forces de l’ordre”.

A pesar de no poder convocar Vaga General de manera oficial per una qüestió de terminis, el secretariat Permanent de la CGT de Lleida vol animar a les seves seccions sindicals, a la seva afiliació, i al conjunt de la classe treballadora d’aquest país, a participar activament en la Vaga General convocada per al proper dimecres 8 de novembre, i en aquelles accions que es preparin en el marc de la mateixa.

La possible il·legalització de la vaga suposa un cop més en l’estratègia política de repressió i ús del poder judicial per aturar qualsevol tipus mobilització popular. El dret a vaga és un dret fonamental dels i les treballadores d’aquest país i no permetrem que el trepitgin de cap manera.

Tant la nostra organització, com el moviment llibertari, i en general el conjunt de l’esquerra anticapitalista, coneixem de primera ma el funcionament d’aquestes institucions. El portem patint durant anys. Moltes vegades exercit de manera còmplice per part de les mateixes institucions que ara el pateixen. Però, de la mateixa manera i amb la mateixa contundència que hem denunciat aquests atacs i criticat les polítiques del govern de Catalunya, denunciem la repressió exercida per l’Estat Espanyol a les mateixes i al conjunt de la població.

En el mateix sentit, animem al conjunt de la classe treballadora a organitzar-se i a participar en els espais que defensen la llibertat i el dret d’autodeterminació del nostre poble des de la base, per sobre de condicionants i d’interessos polítics, per continuar avançant en la construcció d’un país i d’una societat més lliure, digna i justa.

Davant el feixisme no ens quedarem aturats.

Federació Intercomarcal CGT Lleida


La CGT del Camp dona suport a la convocatòria de vaga general del 8 de novembre a Catalunya

Davant la convocatòria de vaga general per al dimecres 8 de novembre per part de la Intersindical-CSC, i tenint en compte el context social i polític que s’està vivint actualment a Catalunya, des de la CGT al Camp (Federació Intercomarcal Tarragona i Federació Comarcal Baix Camp-Priorat) comuniquem que:

- Considerem que la situació actual a Catalunya és molt greu, que l’estat espanyol ha donat un salt endavant en la seva deriva reaccionària i repressiva, accelerada des de fa massa temps, i que està posant les bases per a la normalització de l’autoritarisme i l’atac directe als drets civils i les llibertats. Aquesta normalització és inacceptable i ens afecta i afectarà a totes directament o indirectament. Les organitzacions del moviment obrer no podem restar impassibles davant de tot això.

- La possible il·legalització de la vaga del dia 8 suposa un pas més en l'estratègia política de repressió i ús del poder judicial per aturar qualsevol tipus de mobilització popular. El dret de vaga és un dret fonamental dels i les treballadores i no permetrem que el trepitgin de cap manera.

- Tant la nostra organització com el conjunt del moviment llibertari i l'esquerra anticapitalista coneixem de primera mà el funcionament de les institucions de l'Estat i les forces policials, també les catalanes, i portem patint des de fa molts anys les conseqüències de les seves actuacions repressives. Però amb la mateixa contundència amb que hem denunciat les actuacions del govern català, denunciem la repressió exercida per l'estat espanyol contra les institucions i la població de Catalunya.

- Animem el conjunt de la classe treballadora a organitzar-se i participar en espais que defensen la llibertat i el dret d'autodeterminació del nostre poble des de la base, al marge d'interessos polítics, per tal de seguir avançant en la construcció d'una societat més lliure i justa.

- Cridem el conjunt dels afiliats i afiliades, a totes les seccions sindicals i sindicats de la CGT al Camp, a reflexionar sobre la gravetat d’aquesta situació i a participar a la jornada de vaga general i les mobilitzacions i accions del 8 de novembre.

Que el dia 8 sigui la continuïtat de l’1 i el 3 d’octubre, on la força del poble ens va fer veure que si estem juntes, guanyem.

Aturem la repressió, defensem les llibertats!

Combatem el feixisme amb la mobilització social!

Federació Intercomarcal Tarragona CGT
Federació Comarcal Baix Camp-Priorat CGT


Adhesió de Deixa de ser una illa - CGT Ensenyament Tarragona a la vaga general del 8 de novembre

‘Deixa de ser una illa’- secció sindical de CGT Ensenyament a Tarragona dóna suport a la vaga general convocada per al proper dimecres dia 8 de novembre a Catalunya i anima a totes les treballadores a secundar-la.

Des de la nostra secció hem insistit moltes vegades que la nostra lluita és col·lectiva i mai pot estar aliena al seu context. D’aquesta manera treballem i lluitem contra qualsevol fet que suposi una coerció dels drets de les persones. Ara mateix, és responsabilitat del nostre col·lectiu combatre l’escalada repressiva que imposa l’estat espanyol.

Malgrat ser molt conscients que la repressió no és un fet nou, no ens quedarem amb les mans plegades davant els atacs a la llibertat d’expressió, que s’estan executant via tancaments de webs, escorcoll de mitjans, denúncies per manifestacions personals a les xarxes, etc. A més a més, mestres i professorat també hem estat assenyalats amb acusacions d’adoctrinament, fet paradoxal quan paral·lelament els governs estan subvencionant escoles de l’opus. Tampoc ens quedarem amb les mans plegades davant l’augment de la presència de les forces d’ocupació al nostre voltant, inaudit des de temps en què la dictadura tenia aquest nom.

Ara mateix també, veiem com la llista de presos polítics amb els que sempre hem manifestat la nostra solidaritat, ha augmentat i en les dues últimes setmanes jutges i fiscals han decretat l’entrada a presó dels Jordis i de membres del govern de la Generalitat acusant-los d’haver fomentat un referèndum . Mai estarem al costat de qui reprimeix. Que el dia 8 sigui la continuïtat de l’1 i el 3 d’octubre, on la força del poble ens va fer veure que si estem juntes, guanyem.

Cap a la VAGA GENERAL!

CONTRA LA REPRESSIÓ, PELS DRETS I LLIBERTATS, PER L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS.

Deixem de ser una illa - CGT Ensenyament Tarragona


CGT Ensenyament Lleida no acatem el 155 i cridem a la mobilització per a la vaga del 8N

Abans de no perdre el nord volem recordar i insistir en el nostre atac frontal contra totes les retallades que des de la Conselleria d’Educació s’han implementat de manera premeditada per tal de desmantellar el sistema públic educatiu català i afavorir els negocis privats. Aspectes com les retallades de sou, els horaris lectius, les substitucions insuficients, les condicions contractuals del professorat, el tancament d’escoles, el no cobrament del mes de juliol, l’amiant dels edificis públics, la manca de laïcitat, el Proderai, les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores, la manca de democràcia als nostres centres educatius, la innovació parcial i enganyosa amb la marca Escola Nova del S.XXI, etc., han set focus de denúncia que sempre hem tingut presents en el discurs i en l’acció directa de la CGT. També cal recordar les vagues que hem impulsat la CGT com a eina de lluita i mobilització per revertir el neoliberalisme del govern català.

Aclarit això, com a CGT, organització anarcosindicalista, tampoc ens podem quedar passius davant aquest atac feixista innegable de l’Estat Espanyol contra el poble català, i que, entre altres accions, ha comportat l’ocupació de la Conselleria d’Educació. No n’han tingut prou amb la repressió dels cossos de seguretat contra la gent que ha volgut votar lliure i democràticament, sinó que a més s’han apoderat de les institucions catalanes des de l’amenaça, la coacció, la detenció il·legal i la represàlia. Amb l’aplicació de l’article 155, a més de cessar el Govern, dissoldre el Parlament i convocar eleccions per la força, ha comportat la intervenció totes les Direccions Generals del Departament d'Ensenyament i les Subdireccions Generals d'Inspecció i de Llengua, justament les que permeten prendre mesures contra els àmbits que més han amenaçat: la immersió lingüística i al propi col·lectiu docent i la nostra tasca.

Des de CGT Ensenyament Lleida rebutgem l'aplicació de l'article 155 que suposa la intervenció del nostre ensenyament públic per part de l’Estat, ens manifestem en contra de qualsevol mesura que pretengui fiscalitzar i/o alterar la nostra tasca docent, demanem la dimissió del Ministre d'Educació, Iñigo Méndez de Vigo i animem a participar en les mobilitzacions contra la repressió, contra les difamacions al col·lectiu docent i contra la intervenció de l'ensenyament públic. Per tant, NO ACATEM EL 155!

Per tot això, també cridem a la mobilització social que tindrà lloc el proper 8 de novembre a Catalunya. Per això, des de CGT Ensenyament Lleida donem suport a la convocatòria de VAGA GENERAL DEL 8N i animem a tota la classe treballadora a secundar-la i a participar activament en les mobilitzacions que hi haurà programades.

Creiem que no podem estar impertèrrits i passius davant els mecanismes repressors que està utilitzant l’Estat contra les persones. Sempre hem defensat, defensem i defensarem la llibertat d’expressió, per això ens solidaritzem amb tots i cadascun dels presos polítics que ara mateix hi ha a la presó, malgrat alguns d’aquests siguin alhora responsables d’aquestes polítiques de retallades de l’ensenyament o d’altres casos de repressió viscuts per persones que pertanyen a moviments socials i organitzacions anticapitalistes. Sempre estarem en contra del poder opressor vingui d’on vingui.

ELS i LES TREBALLADORES CAP A LA VAGA GENERAL DEL 8 DE NOVEMBRE i CONTRA LA REPRESSIÓ!

Secció Sindical CGT Ensenyament Lleida


La CGT de l'Ajuntament de Barcelona s'adhereix a la vaga general convocada pel sindicat I-CSC per al 8 de novembre

El 3 de novembre en roda de premsa, el sindicat CSC-Intersindical ha anunciat que activa la VAGA GENERAL per al dimecres 8 de novembre, vaga que ja tenia preavisada des de mitjans d’octubre.

La Secció Sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona anuncia amb aquest comunicat que s’adhereix a aquesta convocatòria de vaga i crida a tots els treballadors i treballadores dels serveis públics municipals a seguir-la.

Enllaç al comunicat de CSC-Intersindical convocant la vaga general: http://www.intersindical-csc.cat/2017/11/03/la-intersindical-csc-convoca-vaga-general-pel-proxim-dimecres-8-de-novembre-de-moment/

Comunicat de la CGT de Catalunya davant dels actes repressius de l’Estat: http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article12661&var_mode=calcul#.WfxKIySDP3B

CONTRA LA REPRESSIÓ, PELS DRETS I LLIBERTATS, PER L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS.

Secció Sindical CGT Ajuntament de Barcelona


CGT Ensenyament dóna suport a la vaga general convocada per al proper dimecres dia 8 de novembre a Catalunya i anima a totes les treballadores a secundar-la.

Hi som sempre, a peu de carrer i a peu de centre, per denunciar com els nostres governants estan deixant l’ensenyament públic en mans del sector privat, en detriment de la qualitat educativa i de les condicions laborals de mestres i professorat. I ara, com sempre, serem presents per denunciar l’escalada repressiva que ens està sotmetent l’estat espanyol que no ha dubtat a aplicar un 155 que implica la intervenció estatal del Departament d’Ensenyament, alhora que ha acusat el col·lectiu docent d’utilitzar les aules per fer adoctrinament. Les primeres conseqüències les va patir un institut de Sant Andreu en ser acusat d’assetjar fills de membres de la Guàrdia Civil que cursen estudis en el centre. Arran de de la denúncia, la Guàrdia Civil ha obert una investigació d’ofici que continua en marxa. Aquest cap de setmana, just una setmana després de l’aplicació del 155, 8 mestres han estat citats a declarar a la Seu d’Urgell per un delicte d’incitació a l’odi. No podem continuar amb els ulls tancats, la repressió i l’atac a la llibertat d’expressió a Ensenyament han arribat i amb intenció de quedar-se. De nosaltres depèn que les fem fora.

Tot i ser conscients que aquesta situació no és nova, de la mateixa manera que fins ara hem denunciat amb contundència els atacs institucionals i les polítiques del govern de Catalunya, ara no podem permetre’ns no posicionar-nos davant el context actual. La repressió ha pres totes les formes. La llista de presos polítics amb els que sempre hem manifestat la nostra solidaritat (l’Alfon, el cas 27 i mes, el cas 29N, el cas d’Alsasua, d’Aturem el parlament,...) ha augmentat en les dues últimes setmanes, amb l’empresonament dels Jordis i de membres del govern de la Generalitat. Mai estarem al costat de qui reprimeix, i per això donem tot el suport a la vaga general el 8 de novembre i animem a mestres i professorat a secundar-la.

A dia d’avui, a més a més, es coneix que Foment del Treball ha interposat una denúncia perquè es declari la vaga il·legal. Si això es confirma tornarem a veure com s’aplica l’estratègia política de l’ús de la repressió i del poder judicial per aturar qualsevol tipus de mobilització popular. El dret a vaga és un dret fonamental dels i de les treballadores d’aquest país i no permetrem que el trepitgin de cap de les maneres.

Sobren les raons per sortir a la VAGA el dimecres 8 de novembre.

CGT Ensenyament


CGT Parcs i Jardins de Barcelona dona suport a la vaga general del 8 de novembre

Davant la greu situació a Catalunya, amb l'aplicació del 155 i les seves conseqüències, com són les retallades de drets i llibertats:
L'assemblea d'afiliades ha decidit aquesta tarda que donem el nostre suport a aquesta Vaga General.
Encara que no podem convocar Vaga General de manera oficial per una qüestió de terminis, us animem a participar-hi activament, i en aquelles accions que es preparin en el marc d'aquesta.

CONTRA LA REPRESSIÓ, PELS NOSTRES DRETS, NI UN PAS ENRERE!!

Secció Sindical CGT Parcs i Jardins de Barcelona


El Sindicat del Metall de CGT Barcelona recolza la convocatòria de vaga general del 8 de novembre a Catalunya.

Davant la convocatòria de vaga general, per dimecres que ve 8 de novembre, per part
de la intersindical CSC, i tenint en compte el context social i polític que s'està vivint
actualment a Catalunya, des del Sindicat del Metall de Barcelona, ACORDEM:

Anunciar, mitjançant aquest comunicat, la nostra adhesió a aquesta convocatòria de vaga i fer una crida a totes les treballadores i treballadors a reflexionar sobre la gravetat d'aquesta situació i a participar en la jornada de VAGA GENERAL i en les mobilitzacions i accions de 8 de novembre.

Aturem la repressió, defensem les llibertats

Sindicat del Metall de la CGT de Barcelona


CGT-CCMA crida a la vaga general del 8 de novembre

L'empresonament dels Jordis, la imposició de l'article 155 de la Constitució espanyola, l'empresonament de 10 membres del govern legítim i la usurpació de les institucions de Catalunya els considerem motius sobrers per a fer una vaga general.

El Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya informa que no ha pogut fer un preavís de convocatòria pròpia de vaga general.

Tot i així, el Secretariat de la Secció Sindicat de la CGT-CCMA (partidaris d'un sindicalisme combatiu) creiem que val participar en totes les mobilitzacions que sorgeixen de la societat civil i les entitats representatives per a recuperar la democràcia i els drets civils i laborals que ens volen retallar i que tants anys de lluita (sang, suor i llàgrimes) ens ha costat aconseguir.

Per això us convoquem a participar a la vaga general del 8 de novembre per combatre l'atac que l'Estat espanyol ens està llançant en la seva deriva reaccionària, tot imposant-nos un marc mental de normalització de la repressió contra aquells qui gosen alçar la veu denunciant l'autoritarisme i les retallades, ara ja no només econòmiques o socials sinó directament de drets civils i llibertats fonamentals d'una democràcia.

Aturem la repressió, defensem les llibertats!

Secció Sindical CGT Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals


La Federació Local de Terrassa de la CGT acorda en assemblea donar suport a la #VagaGeneral del 8N.

Des de la CGT de Terrassa hem acordat recolzar la vaga de dimecres i el comunicat realitzat per CGT Tarragona i CGT Baix Camp-Priorat sintetitza molt bé els nostres acords.

Es per això que l´hem fet nostre també amb alguna petita modificació.

Amb això reconeixem que subscribim punt per punt la vostra opinió i agraïm tanta claredat i empenta en els vostres objectius.

Salut, encert i lluita.

CGT Terrassa


Altres federacions i seccions sindicals de CGT que tenim constància de que han comunicat públicament que convoquen a la vaga del 8 de novembre:
Secció Sindical Universitat Autònoma de Barcelona, Secció Sindical DXC Sant Cugat, Secció Sindical HP, Secció Sindical Ros Roca de Tàrrega, Secció Sindical CGT Ajuntament de Premià de Mar, Secció Sindical Pius Hospital de Valls, Federació CGT Terres de l'Ebre, Secció Sindical Aigües del Ter-Llobregat,