CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicats de les Federacions d’Administració Pública i d’Ensenyament de la CGT davant les noves mesures acordades pel govern de Zapatero

Divendres, 14 maig, 2010

Comunicat de la Federació de Treballadors/es d'Administracions Públiques de la CGT

"Les mesures presentades per Zapatero: Un camí pel qual cada vegada ens semblem més a Grècia"

La Federació Estatal de Treballadors de l'Administració Pública de CGT (FETAP) manifesta que el primer que queda clar en les mesures que ha presentat Zapatero en el Congrés, i que el Govern aprovarà, és qui guanya i qui perd amb aquesta decisió.

Novament el govern cedeix a les pretensions del poder econòmic: Guanya la Banca. Culpable fonamental del succeït: és l'única que realment està sortint a flotació amb la seva crisi, i contra la qual no s'ha pres cap mesura de control. Guanyen les grans multinacionals, els especuladors i els mercats. Guanyen el govern, la UE i els organismes internacionals, que d'una banda afavoreixen als seus dòcils companys de viatge, els sindicats oficials, i per un altre segueixen el dictat de les grans corporacions.

Però la gran majoria de les persones treballadores, entre elles qui treballen en l'administració pública, perden. Cal tornar a reiterar-lo, ser treballadors i treballadores del sector públic, tenir una ocupació estable i amb drets no ha de ser sinònim de delicte ni de sou miserable.

En l'època de les “vaques grosses”, els salaris dels empleats i empleades públics ja estaven per sota d'IPC, amb una pèrdua de poder adquisitiu d'un 30% en els últims 20 anys. Ara, el govern del PSOE ha decidit rebaixar-los un 5% el salari aquest any i congelar-se'l l'any que ve.

La FETAP-CGT li diu al govern que si vol estalviar, pot amortitzar assessors de les administracions públiques, que suposen entre el 1 i el 2% del total de la plantilla i representen al voltant del 8% del total de la despesa del personal públic. També el govern pot fer desaparèixer les empreses públiques i fundacions creades per a beneficis dels seus afins i que escapen a qualsevol control.

A les empleades i empleats públics, no ens queda altra alternativa, o recuperem l'estima social, de classe, el valor i la il·lusió pel col·lectiu, la democràcia real, o sucumbirem davant la dictadura de l'oligarquia econòmica i els poders polítics, que no volen mes sector públic que el mínim per a defensar única i exclusivament els seus interessos, "socialització de pèrdues i privatització dels guanys".

Hem de moure'ns ja. CGT dóna un primer pas, surt als carrers de Madrid diumenge que ve 16 de maig, A LES 13 HORES EN LA PLAÇA DE CIBELES. A qui sofreixen la precarietat, l'atur, la reducció en el valor de les seves pensions, convenis a la baixa, empleades i empleats públics, i a la ciutadania en general afectada per aquestes injustes mesures estan convocats a manifestar-se, a defensar-se, per a dir NO a l'intolerable atac que ha realitzat el govern.


Comunicat de la Federació d'Ensenyament de la CGT:

Sobre les mesures del Govern

CGT està convençuda que és necessari fer un esforç col·lectiu per a superar la tràgica situació que viuen milions de famílies en aquest país.

CGT no dóna cap credibilitat al govern d'Espanya que des de mitjans de 2008 ha desoït les insistents demandes d'actuació en la producció per a salvaguardar els drets dels ciutadans, amenaçats per la cobdícia de qui gestionen el sistema financer.

CGT no pot acceptar que sense que s'alterin en profunditat els mecanismes financers i borsaris que han generat l'enorme estafa que patim, es demanin sacrificis a la ciutadania.

CGT rebutja que es demanin sacrificis al poble mentre les grans fortunes, les grans empreses amb multimilionaris beneficis i la banca, segueixen acumulant plusvàlues obtingudes amb el treball de totes les persones.

CGT no pot ignorar que les polítiques portades a terme s'han conduït de manera malversadora, mirant més els seus interessos electorals que les reals necessitats de la població.

Els funcionaris com servidors públics estem més que conscienciats de la necessitat de donar suport una transformació política que permeti acabar amb el malversament, l'amiguisme, l'enxufisme, l'electoralisme. Mentre segueixin els mateixos aquesta crisi no té remei, perquè ells han demostrat que són part del problema i no una solució.

Han estat embaladits anys importants per a prevenir els efectes més durs de la crisi en les seves vendetes polítiques, airejant les vergonyes uns dels altres, mirant la palla en l'ull aliè i no adonant-se de l'enorme biga que s'ha instal·lat en els seus dos ulls. Perquè està cecs de poder i en la seva ceguesa ens arrosseguen a l'abisme, això sí oferint salvavides de diners públics al sistema bancari.

CGT reivindica una solidaritat sense fisures, des de la casa Reial fins a l'últim càrrec polític que no han de cobrar cap quantitat que superi el sou del grup A de la funció pública. Aquells que diuen tenir vocació de “servei” han d'ajustar-se al que hi ha. Els executius de les empreses publiques han igualment de donar exemple d'aquesta forma, deixant de percebre sous milionaris i cobrant les corresponents dietes per assistència a consells d'administració. Les Borses han de tancar la seva activitat fins a tant l'economia real pugui reconduir el desastre produït per l'especulació i la fantasia de diners virtuals.

Quan això es produeixi no tindrem objecció algun a aportar a la cistella comuna part del nostre salari, part del nostre esforç i ser solidaris amb les persones més necessitades, desocupades o amb ocupacions en precari. Perquè la gent jove tingui garanties d'ocupacions dignes i salaris justs. Perquè s'atenguin dignament les necessitats de la gent gran, l'educació i la sanitat.

CGT exigeix el repartiment del treball i de la riquesa. Per això és indispensable que tant les pensions com l'edat de jubilació es redueixi, permetent amb això la incorporació de milions de persones joves que tenen dret al present i al seu futur.

El dia 16 és la primera cita per a dir que ja n'hi ha prou !

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció