CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració 15-D a Barcelona: Pedro Álvarez, ni oblit ni perdó

Dissabte, 12 desembre, 2015

Concentració 15-D. Pedro Álvarez, ni oblit ni perdó, a les 20h a Plaça Universitat de Barcelona

La Plataforma Pedro Álvarez és el moviment contra l'abús de poder més antic de tota Europa. La família i amics del jove segueixen demanant justícia per a un cas que encara no està tancat.

La nit del 15 de desembre de 1992, el jove de 20 anys Pedro Álvarez acompanyava a la seva parella Yolanda a casa quan, just després d'acomiadar-se, un cotxe que circulava a gran velocitat va estar a punt d'atropellar-la. Això va desencadenar una discussió que va ser resolta de forma cruel pel conductor, qui va disparar tres tirs al jove, que va ingressar mort a l'Hospital de Bellvitge. Dies després va ser detingut un policia nacional, José Manuel S.F, com a presumpte autor dels fets, però va ser exculpat per “falta de proves concloents”, a pesar que totes apuntaven cap a ell.

El cas Pedro Álvarez va estar des de l'inici recolzat per un ampli moviment social contra l'abús de poder que s'ha convertit en el més antic d'Europa. Milers de persones van sortir al carrer per demanar justícia pel cas, es van tancar en esglésies i es van entrevistar amb altes personalitats, que van prometre una ajuda que mai va arribar. Al desembre de 1996, Juan José Álvarez, el pare del jove, va iniciar una vaga de gana i va recollir 5000 signatures perquè es reobrís el cas. Dos mesos després d'iniciar-la va aconseguir el sobreseïment amb noves línies d'investigació, però la veritat és que ningú ha comunicat noves notícies als advocats de la família. L'any 2000 l'Audiència Provincial va tornar a arxivar el cas i ara, es troba a punt de prescriure.

La Plataforma sempre ha sostingut que el cas Pedro Álvarez no és un cas aïllat. Recentment, el veí del Raval Juan Andrés Benítez va morir a causa d'una brutal pallissa propiciada per part dels Mossos d'Esquadra. Al setembre del 2009, diversos testimonis van assegurar que el jove Jonathan Carrillo va ser agredit per diversos policies municipals de Terrassa, sent imputats 4 dels agents. Tres anys abans, Patricia Heras va ser acusada d'agredir a un guàrdia urbà, motiu pel qual va ser empresonada, a pesar que sempre va assegurar que no es trobava en el lloc dels fets. Finalment va acabar suïcidant-se per la pressió rebuda.

Un any més, família i amics de Pedro Álvarez convoquen a una nova concentració en el 23è aniversari de l'assassinat del jove a Pl.Universitat de Barcelona a les 20:00h.

Secretaria d'Acció Social CGT Catalunya

00 D_5 PEGATINA CATALÁ
CON 1992_1997 copia

Pedro Álvarez 1998-2003

CON 2004_2009 copia

CON 2010_2015 copia

Més informació:

- TWITTER ACCIÓ SOCIAL CGT CATALUNYA

- FACEBOOK CGT CATALUNYA

- TWITTER CGT BAIX LLOBREGAT

- WEB CGT BAIX LLOBREGAT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció