CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració 17 de Juny a les 19h. a l’Hospital Clínic BCN: Aturem les privatitzacions. Per una sanitat 100% pública

Dimarts, 16 juny, 2015

Davant la celebració, els dies 17 i 18 de Juny, del ple monogràfic de salut al Parlament de Catalunya, treballadores i usuàries de la sanitat pública que, organitzades en diferents espais i compartint visions sobre el model, ens hem oposat a la creació dels consorcis (Clínic i Lleida), a les retallades, a les derivacions, a l'activitat privada als centres pagats amb recursos públics, etc., creiem que ha arribat el moment de donar una resposta conjunta per expressar que el consens sobre el model sanitari està esquerdat i que calen mesures urgents per revertir el procés creixent de privatització i de "desmantellament" del sistema sanitari públic català.

Aquestes mesures urgents considerem que han de ser:

- Aturar immediatament tots els projectes privatitzadors directes i indirectes: la creació de nous consorcis com el de Lleida i el de l’Hospital Clínic, els Plans Funcionals de Tarragona i el Projecte Cims de Girona, així com la derogació definitiva de la instrucció 5/2015 del CATSALUT que permet la prestació d’assistència sanitària privada en centres públics del SISCAT.

- Aturar els projectes com el VISC + que suposa vendre a empreses privades dades sanitàries dels pacients, suposadament anònimes, descapitalitza la sanitat pública i minva el deure de planificació de la mateixa.

- Reclamar que s'obri un debat sobre el model sanitari, no únicament al parlament sinó un debat que implique a tots els agents del sistema. Davant aquest model sanitari català basat en la cohabitació públic-privada, el primer que hem de contraposar és obtenir la titularitat i propietat pública de tot el sistema.

- Situar la centralitat de la planificació en salut en l’Atenció Primària i el seu rol preeminent en el Sistema Nacional de Salut. Aturar i revertir els projectes
privatitzadors de la gestió de l’atenció primària.

- Que es garanteixi el dret a la salut per a tota la població; la universalitat i l’equitat en l’accés. Revertir les situacions d’exclusió sanitària.

Tot i que el debat parlamentari tracti de qüestions molt importants sobre la sanitat, ens temem que no siguin suficients i que acabin sent superficials. Pensem que perquè això no sigui així cal de la implicació i de l'organització de totes.

Convoquem a totes les treballadores i a les persones que fan servir la sanitat pública a la concentració que tindrà lloc dimecres 17 de Juny a les 19h. a la porta
principal de l’Hospital Clínic del C/Villarroel, Hospital Clínic.

El futur de la sanitat és a les nostres mans

*Treballadores i usuàries de la sanitat

Adjuntem web amb informació, manifest , cartell , imatges per a difussió.

Més informació:

https://lanostrasalut.wordpress.com

Des del Sindicat de Sanitat de CGT Barcelona així com diverses seccions sindicals de CGT, animem a participar en aquesta protesta contra la mercantilització de la sanitat a Catalunya.

Porteu roba de feia blanca, bates, per posar-nos durant la protesta o vestits de color blanc.

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/la-nostra-salut-o-el-seu-negoci-aturem-les-privatitzacions-per-una-sanitat-100-pblica?refhttp://cgtcatalunya.cat/spip.php?article11254

Comunicació CGT Sanitat Barcelona

Més informació:

- TWITTER CGT SANITAT BCN

- WEB CGT SANITAT BCN

- TWITTER CGT HOSPITAL CLINIC

- PÀGINA FACEBOOK CGT HOSPITAL CLINIC

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció