CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Barcelona contra el brutal atac de l’Estat a Herrira

Dimecres, 2 octubre, 2013

Contra el brutal atac de l'Estat a l'associació de suport als presos bascos Herrira

CONCENTRACIÓ:
Dijous dia 3 d'octubre, a les 20h
Font de Canaletes/Plaça Catalunya – Barcelona

La Guàrdia Civil per mandat de l'Audiència Nacional va assaltar el dilluns 30 de setembre les seus de Herrira, va bloquejar els seus comptes bancaris, va cancel•lar els seus llocs web i va detenir a divuit persones. En la nit passada, en el transcurs del registre de la seu d'Hernani, l'Ertzaintza va carregar salvatgement contra les persones allí congregades i va ferir a diverses, entre elles una senadora de Amaiur.

Herrira és una associació legal que desenvolupa una gran activitat en defensa dels drets humans de les preses i presos bascos, al mateix temps que s'encarrega de l'assistència a les seves famílies. És a dir, és una organització que denuncia eficaçment, precisament les il•legalitats comeses per l'Estat en el seu acarnissament contra els presos i preses bascos: manteniment a la presó de persones greument malaltes, dispersió, allargament de penes, etc. Entre altres coses, va ser capaç de convocar la major manifestació de la història d'Euskal Herría el 12 de gener passat, que va congregar a 115.000 persones.

La violència de l'Estat contra Herrira, i la concebuda criminalització subsegüent, estan relacionades – especialment - amb el seu rigorós treball destinat a denunciar la doctrina 197/2006, coneguda com a “doctrina *Parot”. Sobre ella emetrà nova sentència en pocs dies el Tribunal Europeu de Drets Humans, que ja l'ha declarat il•legal i contrària als drets bàsics en una sentència recorreguda per l'Estat espanyol.

Aquest escenari feia que l'Estat enfrontés els dos nous macrojudicis, un contra membres de Segi i un altre contra les persones responsables de les Herriko Tavernes, que han d'iniciar-se a mitjan aquest mes, exhibint davant l'opinió pública el seu veritable rostre de persecució obsessiva d'activitats que només són il•legals perquè els seus poders han decidit posar fora de la llei a una part important del poble basc.

L'atac armat de la Guàrdia Civil sobre una organització legal i els seus indefensos membres ha d'entendre's, per tant, com el desesperat intent de l'Estat de trobar un pretext per tornar a agitar l'espectre del terrorisme, quan es van a complir dos anys de la declaració d'ETA de suspensió de tota activitat armada, que s'ha complert rigorosament.

Per a la classe obrera i la resta dels pobles de l'Estat espanyol ha de quedar molt clar que mentre el Govern i l'Audiència Nacional ordenen assalts armats, el poble basc i, especialment, les organitzacions de l'esquerra abertzale fan una aposta decidida per les vies polítiques per a la consecució de les seves legítimes aspiracions.

Es tracta també d'una fugida cap a davant d'un Estat enfangat en la corrupció – començant per la Casa Real – i d'un règim de la Transició que s'afebleix de forma galopant. Bona mostra d'això és la Resolució dels enviats de l'ONU sobre la no recerca dels crims de la Dictadura i la falta de reparació per part de l'Estat espanyol de les víctimes del franquisme, exigint que s'anul•li la llei d'Amnistia de 1977.

Afirmem també que, mentre els governs tiren sobre les esquenes de la classe obrera el pes de la crisi capitalista, aquests utilitzen la repressió de el “terrorisme” com a cortina de fum per intentar distreure l'atenció d'uns pobles cada vegada menys disposats a tolerar el saqueig i l'atropellament quotidià dels seus drets.

Per tot això, les organitzacions sota signants:

- EXIGIM la llibertat immediata i sense càrrecs de totes les persones detingudes, així com la devolució a Herrira de tots els seus béns.

- DENUNCIEM l'infame paper de l'Estat i del Govern que, lluny d'obrir vies de diàleg a Euskal Herria bolca tota la seva violència per intentar torpedinar qualsevol avanç en la resolució del conflicte.

- Finalment, davant la intensificació de la violència de l'Estat a Euskal Herria, així com la que patim de forma creixent la classe obrera – molt especialment la joventut - i els pobles de l'Estat espanyol, les organitzacions sota signants, cridem a enfortir l'acció conjunta i la solidaritat davant l'enemic comú.

Xarxa Solidària Antirepressiva BCN