CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Barcelona de suport als presos polítics sahrauís en vaga de fam

Dilluns, 19 abril, 2010

jpg_128622_00_cartelpresos.jpg

L’ACAPS (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí), Resistència Sahrauí i la Delegació del Front Polisari a Catalunya, convoquen a tot el moviment solidari amb el poble sahrauí a concentrar-se davant de la Generalitat de Catalunya (a la plaça de Sant Jaume de Barcelona), el proper dimecres 21 d’abril, a les 19h.

La concentració es farà per donar suport als més de 30 presos polítics sahrauís que fan vaga de fam a les presons marroquines des del passat 18 de març. Amb aquest acte es vol reclamar la llibertat de tots els presos polítics sahrauís, en especial dels que seran jutjats per un tribunal militar, enfrontant-se a una possible pena de mort. La situació és molt urgent perquè els presos polítics sahrauís duran la vaga de fam fins al final i cal un esforç per la nostra part.

El Marroc segueix torturant, empresonant arbitràriament i violant els Drets Humans dels sahrauís al Sàhara Occidental ocupat. La comunitat internacional continua fent oïdes sordes al que és una de les situacions més insostenibles del planeta pel que fa a la violació de drets humans. El Govern d'Espanya, una vegada més, no condemna al seu homòleg marroquí per les seves actuacions, tot i que el Sàhara Occidental continua sent un territori que de dret hauria de ser administrat per Espanya fins que se celebri el referèndum d'autodeterminació del poble sahrauí que reconeix Nacions Unides.

ACAPS Wilaia Alt Penedès