CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Barcelona el 27 d’octubre contra el protocol d’expulsió d’immigrants

Dilluns, 22 octubre, 2007

[|CONCENTRACIÓ
Dissabte 27 d’octubre 12:00 hores
Plaça de Sant Jaume, Barcelona
|]

NO MÉS LLEIS CONTRA ELS I LES IMMIGRANTS

Les condicions de vida dels i de les immigrants a l'Estat espanyol poden empitjorar. A la discriminació i al maltractament que significa la falta de papers, les feines precàries i la falta de drets democràtics, poden afegir-se noves mesures d’aquí a poc temps.

El govern espanyol vol imposar a tots els immigrants expulsats un nou "protocol de seguretat" que preveu l'embarcament en avions de totes les persones a expulsar lligades amb "llaços de seguretat", "grillons metàl·lics", "caputxes", "cascs" i "camises de força". Aquestes mesures desprecien la dignitat de les persones reconeguda a la Declaració Universal dels Drets Humans i a la Constitució. Una societat que tolera aquestes pràctiques es degrada i envileix en el seu conjunt.

La política d'expulsions és profundament inhumana i equivocada. Les persones que emigren ho fan impulsades per la recerca d'una vida digna. L'expulsió les retorna violenta i injustament a la fam, la misèria, les guerres o l'opressió política de què van fugir. Les expulsions no aturaran els fluxos migratoris, però sí que provocaran sens dubte més morts, sofriments i vexacions contra els éssers humans.

Com a exemple està la recent mort de l'immigrant nigerià Osamuyia Aikpitanhi, a conseqüència de l'asfíxia produïda per la brutal actuació de diversos agents de policia, que el van lligar i emmordassar durant el vol per a la seva expulsió.

A més el Senat ha elaborat una proposició de Llei que preveu la desaparició de l'arrelament de 3 anys, l'ampliació a 70 dies de presó en els centres d'internament i sobretot la prohibició de l'empadronament per als sense papers. Aquesta última mesura és especialment greu perquè significaria que els immigrants sense papers, més d'un milió de persones, no podrien accedir ni a la sanitat ni a l'educació.

Els col·lectius d'immigrants, entitats i associacions que defensem la igualtat de drets ens hem de mobilitzar per frenar aquestes mesures i per a això convoquem una

[|2CONCENTRACIÓ2
2Dissabte 27 d’octubre 12:00 hores2
2Plaça de Sant Jaume, L-4 Jaume I2
2Barcelona2|]


MANIFEST CONTRA EL PROTOCOL D'EXPULSIONS

Les associacions i entitats sotasignants expressem el nostre més rotund rebuig a l'anomenat esborrany de “protocol de seguretat", que el govern espanyol, vol imposar a tots els immigrants expulsats. Aquest esborrany contempla “la pràctica” sistemàtica, de realitzar l'embarcament en els avions de totes les persones a expulsar, conduint-les lligades amb “llaços de seguretat” a plena vista del públic, passatgers i tripulació, i la utilització de “grillets metàl·lics”, “caputxes” i “cascos”, “corretges de subjecció” i “camises de força”.

Aquest protocol qualifica arbitràriament de “perillós” al ésser humà sotmès a expulsió, oblidant que correntment es tracta d'una persona que no ha comès cap delicte sinó simplement la falta administrativa de no tenir papers en regla. Coherentment amb aquesta qualificació, l'esmentat esborrany considera necessari el “servei” d'agents policials experts en “arts marcials”, la dotació d'un cos antidisturbis per vol, la utilització de la “violència necessària”,…

Amb aquestes mesures, el “Protocol” constitueïx un paradigma de menyspreu als Drets Humans, atemptant directament contra la dignitat de les persones reconeguda com a tal en l'article 1 de la Declaració Universal dels Drets Humans i també en diferents articles de la Constitució Espanyola.

A més, mitjançant un “Protocol”, que no té valor de norma jurídica, es roben al Parlament les facultats de legislació previstes en la Constitució Espanyola, amb la qual cosa la Direcció General de la Policia s'autoproclama legislador ordinari i orgànic, evitant el control parlamentari, i generant un precedent quant al tracte al la resta de la població. Una societat que tolera aquestes pràctiques es degrada i envileix en el seu conjunt.

Per als treballadors immigrants això ens recorda, altres mesures similars i amb el mateix argument; amb el govern del Partit Popular, en 1996 quan s'expulsava a Mali immigrants utilitzant drogues per a "tranquil·litzar-los" o la recent mort de l'immigrant nigerià Osamuyia Aikpitanhi, a conseqüència de l'asfíxia produïda per la brutal actuació de diversos agents de policia, que el van lligar i van emmordassar en el curs d'un vol per a la seva expulsió.

La política d'expulsions és de per si profundament inhumana i equivocada. Les persones que emigren ho fan impulsades per la recerca d'una vida digna. L'expulsió les retorna violenta i injustament a la fam, la misèria, les guerres o l'opressió política de la qual van fugir. Les expulsions no pararan els fluxos migratoris però si provocaran sens dubte més morts, sofriments i vexacions contra els éssers humans.

Per tot això, els col·lectius d'immigrants, entitats i associacions sotasignades reiterem el nostre més profund repudi a l'esmentat esborrany de protocol, i cridem a totes les associacions, partits polítics i sindicats, a manifestar el seu rebuig i exigir la seva retirada.

SOS Racisme Catalunya, Associació Papers i Drets per a Tothom, Asamblea por la Regularización sin Condiciones, Cornellà sense Fronteres, Espai desobeïnt fronteres, [*CGT Catalunya*], RAI, Associacio d’Amistat amb el Poble de Guatemala, Comisión Catalana de Ayuda al Refugiado CCAR, Federació de Col·Lectius d'Immigrants de Catalunya FCIC, LI, Casa Trabajadores Inmigrantes CTI