CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Barcelona el 27 d’octubre contra els trasllats forçosos i la pèrdua de drets a CaixaBank

Dissabte, 25 octubre, 2014

CONCENTRACIÓ DILLUNS 27 D'OCTUBRE A LES 18 HORES EDIFICI CAIXABANK AVINGUDA DIAGONAL 621-629 BARCELONA

Concentració de protesta simultàniament davant Caixabank de Barcelona i Sevilla

Dilluns 27 d'octubre, CGT convoca a una concentració de protesta davant les torres de Caixabank, a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, des de les 18.00 fins a les 20.00 hores. De forma simultània es porta a terme la mateixa acció davant l'edifici Villasis de Sevilla, on es troba la Direcció territorial d'Andalusia Occidental. Són molts els motius pels quals CGT decideix portar a terme aquesta protesta contra Caixabank:

MOBILITAT GEOGRÀFICA

La primera i més bel·ligerant acció contra els treballadors ha estat el desplaçament de gairebé 1.000 persones des dels seus llocs d'origen a diferents punts de Catalunya, procedents fonamentalment de Navarra, Castella, Andalusia i València. Amb això, La Caixa dóna mostres d'una total manca d'escrúpols i sensibilitat per molts títols d'empresa familiarment responsable que compri. Aquests desplaçaments s'han vingut portant a terme des de maig de 2012 fins a finals del 2013 per acords d'ambdós anys, signat per tots els sindicats, menys CGT, ELA i LAB.

DOBLE ESCALA SALARIAL

Tant els acords signats (si! pels de sempre) al maig de 2012, març de 2013 i juliol de 2014, contemplen la implantació de dobles escales salarials que minven la capacitat econòmica de bona part de la plantilla de diverses formes, en benefici de Caixabank i els seus accionistes.

REDUCCIÓ DE SALARIS

Amb la signatura de l'últim acord de 17 de juliol, la totalitat de la plantilla de Caixabank perd una garantia del 15% de millora sobre el salari anual del conveni; és a dir, a futur, quan a partir de gener de 2015 s'apliqui l'acord en l'estructura de nòmines hi haurà una pèrdua important de salari. Curiós, just després de les eleccions sindicals.

MANTENIMENT DE PRIVILEGIS

No obstant això, els mateixos que signen que es perdi massa salarial i molts altres més (l'elit laboral i sindical) pertanyen al col·lectiu d'empleats ingressats en “la Caixa” amb anterioritat a 01-03-1995 i mantenen la seva garantia personal d'una retribució anual, per una sèrie de conceptes, més un 30% de salari sobre conveni.

PROLONGACIONS DE JORNADES

No cal dir aquesta és una altra de les accions bel·ligerants que l'entitat estableix amb la plantilla. Perquè no és només l'estrès psíquic i el cansament físic que generen les jornades sense fi cada setmana en la pròpia persona, sinó que diàriament la plantilla veu diàriament difícil per no dir impossible poder conciliar la vida laboral amb les seves tasques familiars. Són molts els companys i companyes que passen escàs temps diari amb els seus familiars per l'enorme càrrega de treball que suporten cada dia.

ESTAFA A LES ARQUES PÚBLIQUES

Per descomptat, aquesta enorme borsa de milions d'hores extres que suposa la prolongació de jornades, exerceix un efecte negatiu per a la nostra societat en tres aspectes, que són, la falta de cotització a la Seguretat social, la falta de declaració a la hisenda pública i la falta de contribució a l'atur amb contractacions necessàries i lògiques. Si hi ha hores extres és perquè hi ha treball extra que haurien de cobrir amb contractacions estables.

CONDICIONS SOCIALS DISCRIMINATÒRIES

Nombrosos drets socials a Caixabank i, com no, gràcies al suport d'aquests sindicats del règim, discriminen a la plantilla en funció de si s'és empleat ras o directiu; així ens trobem amb menys proves mèdiques i analítiques, falta de cobertura d'assegurança d'empresa en accidents de tràfic, etc.

COBERTURES DE BAIXES I VACANCES

Aquestes prolongacions de jornades diàries, es veuen incrementades en tots aquells casos, que l'entitat en el seu afany de reduir costos per a pagar-li més a l'accionista, no realitza cobertures de baixes per maternitat i incapacitats fins a deu dies o 70 dies respectivament després del fet, o en períodes vacacionals. La plantilla que es queda a l'oficina, ha de portar a terme un augment de la seva càrrega de treball. Una vegada més tot són estalvis per a La Caixa amb la mirada bruta i per a l'altre costat dels actors necessaris.

CONVENI COL·LECTIU

Per si no fos poc l'estat d'indignació per l'anterior, aquests estalvis en massa salarial (drets laborals o socials), portats a terme a Caixabank, poden veure's incrementats quan aquests actors necessaris, aquests sindicats del règim, aquests traïdors de la classe treballadora….s'asseuen a partir de gener de 2015 a negociar el que pugui ser l'últim conveni col·lectiu del sector d'estalvi. Però aquesta vegada cara a cara la patronal sindical (els que ocupen els vèrtex superiors de la seva cúpula sindical jerarquitzada) i la patronal de l'estalvi.

CGT Premsa Barcelona
Sindicat de Banca CGT Barcelona

Més informació:

- WEB CGT FESIBAC CATALUNYA

- TWITTER CGT FESIBAC CATALUNYA