CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Barcelona el 3 de gener en solidaritat amb els acomiadats a ABB-EULEN de Còrdova

Dilluns, 2 gener, 2012

Concentració de suport companys acomiadats ABB-EULEN Còrdova

Barcelona, dimarts 3 de Gener CONCENTRACIÓ

A les 12.00h. a les OFICINES CENTRALS D'ABB, c/Torrent de l'Olla 220 (Metro Lesseps, Línia 3), Barcelona

Els companys d'Eulen en l'empresa ABB de Còrdova porten 30 dies de vaga defensant els seus llocs de treball, demanem solidaritat per a ells, hem convocat una CONCENTRACIÓ el dimarts 3 de Gener de 12 a 13 h. en el carrer Torrent de l'Olla 220, on està la central d'ABB a Barcelona.

Des de la Federació Local de Barcelona hem rebut una crida de solidaritat amb la lluita i els companys acomiadats, que porten 30 dies de vaga indefinida. La campanya de solidaritat inclou una caixa de resistència perquè puguem col·laborar totes i tots en la mesura de les nostres possibilitats.

Caixa de Resistència per a rebre les aportacions solidàries i sostenir la vaga que es preveu llarga, a Cajasur 2024 0162 43 3300021272.

IGUALTAT DE DRETS: ESTABILITAT LABORAL JA!

CGT Barcelona


Informació sobre el conflicte:

ABB és una multinacional de fabricació d'equipaments elèctrics i en la seva factoria de Còrdova es produeixen transformadors d'alta potència. La crisi no ha afectat a aquesta indústria que contínua generant ingents beneficis gràcies a les comandes que rep de tot el món.

EULEN és una contracta que s'encarrega del maneig de les grues, ponts grua i carretons elevadors en la fàbrica de ABB de Còrdova. Les condicions del personal en la contracta són molt pitjors que en la resta de la fàbrica.

A EULEN-ABB s'han constituït 2 seccions sindicals, una de la CNT i una altra de la CGT, portant a terme diverses reivindicacions i accions com són la denúncia judicial de l'aplicació del conveni col·lectiu del metall, ja que se'ls està regulant pel del transport, denúncia per cessió il·lícita de treballadors, al considerar-se treballadors de ABB i denúncies per qüestions de seguretat en l'acompliment del seu treball.

L'estratègia de ABB per a desfer-se d'aquest personal reivindicatiu ha estat no renovar a la contracta i substituir-la el 31 de desembre per una altra, EUROCEN-ADECCO, sense informar en cap moment als treballadors afectats i per descomptat sense que es subrogui al personal.

Davant això els treballadors van decidir en assemblea convocar vaga indefinida a partir del 28 de novembre amb un seguiment del 100% de la plantilla. L'objectiu fonamental de la vaga consisteix en:

1. Assegurar l'estabilitat laboral de la totalitat de la plantilla de la contracta de EULEN SA en el centre de treball d'ABB SA.

2. Posar fi a la situació de cessió il·legal de treballadors existent entre la contracta d'EULEN SA pel que fa a l'empresa principal ABB SA.

3. Aplicació del conveni col·lectiu de l'empresa ABB SA a la totalitat de la plantilla d'EULEN en aquest centre de treball, que assumeixi la relació laboral amb la plantilla actual i totes les obligacions legals corresponents.

4. Subsanació dels incompliments en matèria de prevenció de riscos laborals.

Des que va començar la vaga la Direcció d'ABB ha vingut violant la legislació una vegada després d'una altra; impedint l'entrada al Comitè de Vaga a les instal·lacions, substituint als treballadors en vaga per altres externs, circumstàncies denunciades. Una vegada neutralitzat l'esquirolatge extern, ABB ha hagut de donar dies de permís ja que es va paralitzar l'activitat.

El 7 de desembre ABB va presentar un document al Comitè de Vaga demanant que es creés una Comissió de Seguretat i Manteniment per a realitzar uns treballs que ens van presentar com impossibles de posposar per motius de seguretat, una altra argúcia per a continuar el procés productiu i minimitzar l'impacte de la vaga, ja que la fàbrica estava parada. L'equip de treball de la “Comissió de seguretat i manteniment” es va ampliar amb dues persones mes el 15 de desembre per a realitzar un altre treball el que ha estat denunciat novament per vulnerar el dret a la vaga.