CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Barcelona el 7 d’octubre: cementiri nuclear? ni a Ascó ni enlloc!

Dimecres, 6 octubre, 2010

Concentració Bcn 7 d'octubre

Dijous 7 d'octubre a les 19:30h concentració davant la Delegació del Govern de l'Estat espanyol a Barcelona

Concentració: cementiri nuclear? ni a Ascó ni enlloc!

Han passat 10 mesos des que el Govern de l'Estat espanyol va reempendre el projecte de construir un cementiri nuclear per a emmagatzemar tots els residus produïts per les centrals nuclears espanyoles.

Aquest procés, mancat de qualsevol rigor tècnic o democràtic, ha estat marcat per les presses i les pressions de les grans empreses elèctriques, que necessiten una solució per traure's de sobre els residus que durant tres dècades han estat produint. Un cementiri nuclear, o Magatzem Temporal Centralitzat - com l'anomenen - és la constatació que no hi ha cap solució per a uns residus que tenen centenars de milers d'anys d'activitat radiactiva. Però el lobby nuclear ha esta pressionant per tal que l'Estat li tragui les castanyes del foc i poder així continuar unes dècades més amb el negoci, després que el Govern aprovés - per decret- l'allargament de les llicències de les centrals.

La seua previsió era decidir l'emplaçament del macabre projecte abans de l'estiu, però han topat amb la resistència de la ciutadania de tots els llocs on alcaldes i cacics han volgut vendre el futur del seu territori. Per tant, un procés que havia de durar 6 mesos justos s'ha allargat més del que estava previst, és en aquest context que farà unes setmanes es va anunciar que Zarra i Ascó eren les candidatures més ben posicionades. Des de la CANC i Jóvens de les Terres de l'Ebre tenim el convenciment - com teníem el 2004 - que aquest projecte ha estat dissenyat per a Ascó i que s’està generant una situació de confusió per tal de desanimar i desmobilitzar. La tebior i la poca concreció en les mesures que adoptarien per a oposar-se al projecte els dos principals partits del Principat (PSC i CiU), així com els diferents creuaments de declaracions contradictòries, ens obliguen a continuar ferms en la lluita contra el cementiri nuclear.

El proper dia 14 d'octubre convocarem una reunió per tal de preparar noves accions a l'àrea metropolitana de Barcelona.

ni centrals ni cementiris... apaguem les nuclears!

Per a més informació: Josep Sabaté (627 531 535)

Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i Jóvens de les Terres de l'Ebre

+info: www.jovensebre.org