CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a l’entrada de l’Hospital de Viladecans el 13 d’abril contra les retallades

Dilluns, 11 abril, 2011

D'acord amb la consigna dels altres sindicats, CGT se suma i convoca a tots els treballadors i usuaris a una CONCENTRACIÓ / CASSOLADA dimecres 13 d'abril, a les 11 hores, a l'entrada de l'Hospital de Viladecans.

La CGT pretén manifestar el seu absolut rebuig a la salvatge retallada pressupostària que s'està imposant a la sanitat pública catalana, a més de vetllar pel futur de l'Hospital de Viladecans, que està vivint el moment de major vulnerabilitat de tota la seva història.

Convé portar xiulets, casseroles, botzines i tot el que pugui fer soroll. Demanem a tots els companys que vinguin a les 9 h. i participin amb nosaltres en l'organització i en la recollida de signatures en el mercadillo proper a l'hospital.

Secció Sindical CGT Hospital Viladecans


Nota de Premsa de la Secció Sindical de la CGT del Hospital de Viladecans

A més de les mesures generals de protesta contra les grans retallades pressupostaris que vénen sent imposats des de la Conselleria de Salut als centres assistencials del ICS, la CGT està portant a terme una singular campanya informativa per a la població de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans, alertant sobre l'important risc de deterioració a que està exposat l'Hospital de Viladecans.

Malgrat ser el més petit de l'Institut Català de la Salut, en els últims anys l'Hospital de Viladecans ve sent àmpliament reconegut com un dels hospitals més eficients de tota Catalunya, a més d'haver despuntat com el més eficient del ICS. És a dir, amb escassos recursos, ha estat capaç d'obtenir resultats envejables, la qual cosa es tradueix en més prestacions (intervencions quirúrgiques, visites amb especialistes, proves diagnòstiques diverses, etc.) per a la nostra població. Tal rendiment sorprèn a molts, ja que es tracta d'un hospital totalment públic.

Des de la CGT entenem que la reeixida administració de l'Hospital de Viladecans llença per terra la teoria de polítics com el Conseller Boi Ruiz, que defensen la gestió privada de la sanitat en detriment de la pública, argumentant que la primera és millor gestora dels recursos. Pensem que, potser per haver-los deixat en evidència, les primeres retallades en el capítol “simplificació de’l estructura administrativa”, del “seu pla d’acció per garantir la sostenibilitat del sistema santari públic i mantenir la qualitat assistencial”, han copejat directament a l'Hospital de Viladecans.

El seu nociu resultat ha estat no solament la pèrdua del seu ja “prim” equip directiu, sinó també dels llocs de treball de cap de la unitat d'atenció a l'usuari, que representava un vincle fortament qualitatiu en la relació entre l'hospital i els seus usuaris, de responsable de comunicació, molt necessari per a afrontar el mercat lliure sanitari en el qual aquest hospital ha de competir, i d'infermera adjunta de cirurgia, sector estratègic de l'Hospital de Viladecans on, dia després de dia, vam començar a detectar signes de deterioració. A més dels llocs de treball que fem referència anteriorment, tenim coneixement de la pèrdua de vuit més, de personal de base.

Fins a ara, els representants dels treballadors de l'Hospital de Viladecans han estat escassament informats. No obstant això, des de la Direcció s'han compromès a que el Dr. Xavier Corbella, Gerent Territorial Metropolitana Sud, informarà dijous que ve a la Junta de Personal sobre la situació del nostre hospital.

D'altra banda, és àmpliament coneguda pels habitants dels pobles afectats l'enorme dificultat que ve entaulant assolir el compliment del compromís, primer de CIU, posteriorment del tripartit, i ara altra vegada de CIU, d'ampliació de l'Hospital de Viladecans.

Tenint en compte tot l'explicat, la Secció Sindical de CGT de l'Hospital de Viladecans ha jutjat encertat vincular l'acció sindical desenvolupada per la CGT de Catalunya per a afrontar les salvatges mesures restrictives a la sanitat pública catalana, amb la delicada situació de vulnerabilitat que actualment amenaça la mateixa supervivència de l'Hospital de Viladecans.

Així, a més de la col·locació de diverses pancartes amb missatges com “tanquen hospitals, obren ambaixades”, “la sanitat pública no és un negoci”, “l'hospital de Viladecans no és retalla”, “llistes d'espera quirúrgiques de vergonya”, “retallades a la sanitat pública = morts”, estem promovent una campanya informativa i de recollida de signatures amb la finalitat d'implicar la població en el futur de la sanitat pública catalana i, particularment, del seu Hospital.

Finalment, conjuntament amb els altres sindicats, hem convocat una concentració / cassolada en l'Hospital de Viladecans dimecres que ve, 13 d'abril, a les 11 hores.

Attached documents