CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Lleida el 13 d’abril: Aturem la guerra de l’OTAN contra Líbia

Dimarts, 12 abril, 2011

cartell Lleida

CONCENTRACIÓ: DIMECRES 13 D'ABRIL A LES 19.30 H. PLAÇA PAERIA DE LLEIDA

MANIFEST SOBRE LÍBIA I EL MÓN ÀRAB

Davant els esdeveniments que s'estant succeïnt a Líbia i al món àrab la Plataforma Aturem la Guerra de les Terres de Ponent vol manifestar el següent:

1) La intervenció militar de l'OTAN contra Líbia no solucionarà el conflicte sinó que provocarà més morts, incentivarà un clima de guerra civil i prolongarà el conflicte d'una forma indeterminada.

2) Rebutgem doncs la participació militar espanyola aprovada pel govern espanyol i el seu parlament. Demanem en aquest sentit al govern espanyol que retiri els seus militars. Ens oposem a l'ús de les bases militars espanyoles per part de les forces de l'OTAN. Demanem que les despeses militars siguin dedicades per despeses socials i més ara que hi ha més de 5 milions d´aturats/des i unes salvatges retallades socials.

3) Condemnem el paper de l'ONU que ha avalat la decisió d'aprovar una guerra en la qual ja han mort centenars de civils. Amb aquesta decisió l'ONU queda un cop més desacreditada com a organisme representatiu dels pobles i com a instrument de mediació i de solució pacífica del conflicte. L'ONU en aquest sentit juga amb una doble vara de medir a l'hora d'imposar les seves resolucions.

4) Denunciem el paper de les grans cadenes de la informació dominades per les multinacionals. Davant les grans manifestacions contra la guerra de l'Iraq, les superpotències han après més de com cal manipular a l'opinió pública per a que doni suport a aquesta guerra. Entenem que no és el nostre paper el fer valoracions sobre el règim de Gadafi (considerat per Occident fins fa poc com un aliat i ara titllat de “terrorista“ pels mateixos), és el propi poble libi el qui ha de decidir sobre el seu futur polític sense ingèrencies externes que provoquen un nombre incalculable de víctimes i la destrucció milionària d´infrastructures civils.

5) La dependència energètica d´Occident és un element fonamental en l'inici d'aquesta guerra de caràcter imperialista. Ha quedat palès com la guerra permanent és un recurs fonamental per salvaguardar la taxa de guany d´uns pocs i poder mantenir un sistema capitalista que es troba en una profunda crisi estructural.

NO MÉS SANG PER PETROLI !

NO A LA GUERRA DE L'OTAN CONTRA LÍBIA !

CONCENTRACIÓ: DIMECRES 13 D'ABRIL A LES 19.30 H. PLAÇA PAERIA (LLEIDA)

Plataforma Aturem la Guerra de les Terres de Ponent

aturemlaguerraponent@gmail.com

ENTITATS QUE S'ADHEREIXEN AL MANIFEST : La Maranya, Confederació General del Treball (CGT), Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, Des de baix, Casal Amics de Cuba de Lleida, Candidatura d´Unitat Popular (CUP), Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Lleida Treballadora, Casal Republicà Cargol Roig, Diables de Lleida, Lo Somriure solidari, Col.lectiu a Les Trinxeres.