CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a l’oficina principal de Correus a Barcelona, dimecres 22 de maig a les 15.30h, per a exigir a l’empresa la contractació necessària per a cobrir les vacances de la plantilla

Dimarts, 21 maig, 2013

CONCENTRACIÓ I PERFORMANCE A CORREUS EL DIMECRES 22 DE MAIG A LES 15.30 HORES A LES ESCALES DE L'OFICINA PRINCIPAL DE CORREUS DE BARCELONA (Via Laietana/Plaça Antonio Lopez)

ES REALITZARÀ UNA PERFORMANCE SOBRE LA VENDA D'AQUEST SERVEI PÚBLIC

En aquestes dates Correus hauria d'estar realitzant la contractació necessària per a cobrir les vacances de la plantilla. Centenars de famílies estan pendents de saber si podran disposar d'uns ingressos encara que sigui de forma temporal i precària.

La Direcció, seguint la política d'austeritat marcada pel govern, ha anunciat una reducció de contractació que afectarà a la prestació del servei, als drets dels treballadors i contribuirà a augmentar la precarietat entre el col·lectiu.

Per a no cobrir les vacances amb contractació, durant l'estiu Correus deixarà de prestar el servei de lliurament urgent per les tardes de manera gairebé total. També tancarà nombroses oficines durant el mes d'agost i se suspendrà l'atenció al client en el torn de tarda en la majoria de les oficines.

Les retallades en contractació també afectaran al repartiment ordinari, on des de 2009 la plantilla en la ciutat de Barcelona s'ha reduït en més de 200 carters, un 20% del total i està prevista una reducció d'altres cent a partir de l'estiu.

A nivell estatal, des que va començar la “crisi” Correus ha reduït la seva plantilla en més de 11.000 persones, passant de 66.000 treballadors a menys de 55.000 en l'actualitat. A més els treballadors de Correus hem sofert tres congelacions salarials consecutives i la supressió de la paga extraordinària de nadal del 2012.

Des de CGT creiem que, més enllà d'una política de contenció de la despesa, Correus està fent negoci amb les reduccions de plantilla, salaris i prestació del servei. La plantilla de Correus és la més nombrosa de totes les empreses públiques que integren la SEPI (on també es troben adscrites RTVE, NAVANTIA, HUNOSA l'agència EFE, etc) i no ha tingut pèrdues en cap exercici, llevat de 2009, a pesar de l'escassa aportació de l'Estat per al finançament del Servei Postal Universal. Finançament a la qual està obligat per llei.

Al mateix temps, des de 2009 les tarifes postals s'han incrementat. En el cas de la carta ordinària en un 20% passant de 31 cèntims en 2009 als 37 actuals.

Per tot això des de CGT denunciem el fet que totes les mesures suposin un increment de la precarietat. A Barcelona hi ha ara mateix més de 43.000 persones registrades en les oficines d'ocupació que podrien reduir-se si i la Direcció de Correus contractessin al personal necessari per a la cobertura de vacances, en la major empresa pública del país, una mesura lògica si de debò es pretengués “estimular” l'ocupació.

Totes aquestes mesures es troben immerses en el procés de privatització dels serveis postals i per això durant l'acte escenificarem la “venda” del Correu públic, cada vegada més propera.

Iñaki Alonso, CGT Correus Barcelona, 654 703 128

Fina Muñoz, CGT Correus Barcelona, 607 217 049

Carlos Navarro, CGT Premsa Barcelona, 649 839 490

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció