CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Tarragona el 2 de desembre en suport a Manu Vidal, acomiadat per EMTE

Dimecres, 24 novembre, 2010

Dijous 2 de desembre, 19 h. Estàtua dels Despullats, Rambla Nova, Tarragona

CONCENTRACIÓ

"Tots som Manu d'EMTE"

Persones treballadores, jubilades, estudiants, sindicalistes, totes hem d'aturar un dels primers atacs de la nova reforma laboral.

L'empresa aprofita la reforma per a intentar destruir l'organització i la resistència dels treballadors

El dilluns 27 de setembre a les 8:00 h del matí, en el seu primer dia de treball després de les vacances, res més entrar en l'empresa i sense previ avís, el delegat de la CGT, Manu Vidal, va ser acomiadat. L'empresa, EMTE, va utilitzar les enormes facilitats d'acomiadament de la nova reforma laboral impulsada pel govern i aprovada en el parlament.

Qualsevol que conegui el que ha passat a EMTE en els últims anys sap perfectament que aquest acomiadament és un acte de represàlia sindical. Manu Vidal i altres companys de l'empresa han destacat per la seva implicació en la lluita pel compliment del conveni, per millorar les condicions salarials i de treball de tota la plantilla, per unir als treballadors de EMTE a les lluites de tot el sector, com la vaga del Manteniment i Muntatge del 2002, la Vaga del Metall del 2007 i per mobilitzar a la plantilla contra l'acomiadament del treballador romanès el fill del qual patia càncer en 2008. L'últim delicte de Manu va ser impulsar activament la convocatòria de la vaga general del 29-S en l'empresa i en el sector.

EMTE, pel seu costat, ha destacat per practicar la persecució sindical més brutal, tractant de crear un clima de terror permanent en la plantilla. Fa dos anys va sancionar dues vegades a Manu, va acomiadar a Juanma Carrillo i va sancionar a Ismael Pérez, també sindicalistes de la CGT. Els companys represaliats van lluitar per tirar enrere aquestes mesures recorrent als tribunals i organitzant una campanya de solidaritat orientada al conjunt dels treballadors que va tenir molt eco en la Petroquímica i altres empreses de Tarragona i Reus. Les sentències van donar la raó als treballadors: Juanma Carrillo va ser readmès i EMTE va haver de recompensar als treballadors sancionats.

Totes les falsedats sobre la “violència” dels companys, la “il·legalitat” de les vagues convocades i altres mentides, que tenien la doble finalitat de desprestigiar-los i justificar represàlies anti-sindicals, van quedar al descobert. Va ser una gran victòria i l'empresa va haver d'ajornar els seus plans repressius contra el moviment sindical.

L'aprovació de la reforma laboral ha estat el tret de sortida per a una nova ofensiva de l'empresa, que coincideix amb una ofensiva molt més generalitzada dels capitalistes contra el conjunt dels treballadors. Els capitalistes volen destruir, aprofitant les escandaloses facilitats d'acomiadament que la nova reforma laboral permet, qualsevol expressió de sindicalisme honest i lluitador en les empreses. L'acomiadament de Manu és una prova evident de com els empresaris utilitzaran la reforma laboral per a reforçar la seva política de persecució i terror contra els treballadors. Hem de parar-los els peus.

La lluita per la readmissió immediata de Manu està totalment unida a la lluita contra la reforma laboral i l'ofensiva que els capitalistes han llançat en totes les empreses, per això és important que tots participem en aquesta campanya activament.

Prou de persecució sindical a EMTE i en totes les empreses!

Per la readmissió de Manu Vidal!

Davant de l'ofensiva de la patronal, organització i lluita!

Secció Sindical CGT EMTE

www.cgtemte.info

>>> Adjuntem cartell i full informatiu

Attached documents