CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració a Tarragona el 22 de març en suport al delegat de CGT acomiadat per l’empresa MAYMO

Dilluns, 15 març, 2010

El proper dilluns 22 de març a les 9 del mati tindrà lloc una concentració al Departament de Treball de Tarragona en suport d'un delegat de CGT acomiadat per l'empresa MAYMO i contra la repressió i la persecució sindical a l'empresa

L'empresa MAYMO de Tarragona SA, és una empresa del metall dirigida per Vicente Ubeda, un empresari que es caracteritza per posar homes de palla al cap d'empreses i competir en el mercat del manteniment violant els drets dels seus treballadors, incomplint el conveni col·lectiu i pagant en negre.

Al juny de 2006 la plantilla de l'empresa pujava a 470 treballadors i es celebren eleccions sindicals, resultant d'allò un esdeveniment insòlit a MAYMO, la constitució d'un comitè d'empresa de 13 membres.

Als 6 mesos de vida d'aquest comitè d'empresa, acomiada al vicepresident del comitè, fent aquest un tancament dins del local del comitè d'empresa en vaga de fam. Davant d'aquest fet, es produeix una assemblea de 300 treballadors i s'aconsegueix amb això la readmissió i la signatura d'un acord per damunt del conveni del metall.

En el transcurs d'aquest temps l'empresari va intentar incomplir reiteradament els seus compromisos. El comitè d'empresa li va plantejar en tres ocasions la vaga.

En aquest temps un cop mes, va crear una empresa sobreposada (Caldereria y Mantenimiento Maymo) i va comprar Integral de Aceros a través d'una mercantil anomenada Proser. Aquesta mercantil és la seva benzinera, vivenda pròpia i altres propietats immobiliàries.

Mentre comprava i adquiria noves empreses buidava MAYMO Tarragona, i deixava un deute amb la Seguretat Social que acumulava una quantitat de 1.700.000 € de la quota empresarial i 600.000 € de la quota obrera, amb Hisenda tenia un deute de més de 1.000.000 de €.

La Seguretat Social fa 9 mesos li va fer un embargament i el comitè va intercedir per a aixecar-lo a condició de que es comprometin a fer un pla de viabilitat i pagar el seu deute.

Aixecat l'embargament un cop mes, falta el seu compromís i planteja un concurs de creditors, en el que estem des del dia 8 de gener de 2010, però la major part del comitè d'empresa, en lloc de fer complir amb el pla de viabilitat, decideix col·laborar amb l'empresari i accepta el concurs de creditors, oposant-se a aquest acord només dos membres del comitè d'empresa.

Les represàlies no es fan esperar i tornen a la carrega acomiadant un cop més a Nicasio, el Vicepresident del comitè i delegat de CGT, al·legant per això unes suposades opinions a internet d'aquest delegat, exposant segons l'empresari i la majoria del comitè injuries i falsedats contra la fama i bon nom de l'empresari. No sols s'acomiada a aquest delegat, sinó que l'empresari ho porta per la via penal, i li demana una indemnització de 60.000€.

El dia 22 d'aquest mes es celebrarà l'acte de mediació i s'ha convocat una concentració davant de la Delegació de Treball de Tarragona per al dilluns dia 22 de març a les 9 del mati, convocatòria que fa la secció sindical de la CGT de MAYMO.

Data: 22 de març de 2010.

Hora: 09:00

Lloc: Carrer Joan Baptista Plana 27-29, Tarragona

Secretariat Permanent CGT Tarragona