CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració als jutjats de Sabadell dimecres 4 de juny a les 10h en solidaritat amb les quatre persones encausades per defensar el dret a l’avortament lliure i gratuït

Dimarts, 3 juny, 2014

Arran de l'aprovació de "l'Avantprojecte de Llei de protecció de la vida del concebut i de les dones embarassades" el passat 20 de desembre del 2013, per part del Consell de Minstres, han estat moltes les mobilitzacions en defensa del Dret al Propi Cos de les dones.

Un cop més, tornem a rebre una nova amenaça per part de l'Estat, obligant-nos a ser mares i anul.lant el dret a decidir lliurement sobre el nostre cos. Ens trobem davant d'un retrocés històric pel que respecte als Drets sexuals i reproductius de les dones, portant-nos a més de 40 anys enrere i ignorant totes les lluites feministes que s'han dut a terme des de aleshores.

El passat 8 de febrer milers de persones es van mobilitzar a Sabadell en defensa d'un Avortament lliure i gratuït. La manifestació es va desenvolupar amb normalitat i amb una gran afluència de persones de tot el Vallès. Tot i així, al finalitzar la manifestació, diversos dispositius dels Mosos d'Esquadra van aturar a un grup de manifestants, i sense cap motiu, els van retenir durant més d'una hora exercint una forta pressió i violència cap a les persones retingudes.

Aquest dimecres 4 de juny es celebrarà el judici de les 4 encausades arran de les denúncies presentades pels Mossos d'Esquadra. Les denunciades estan acusades d'organitzar i coordinar la manifestació del 8 de febrer convocada per la Plataforma Vallès per un Avortament Lliure i Gratuït.

Des de CGT Sabadell fem una crida a la solidaritat amb les encausades i convoquem a tots els treballadors i treballadores i a la ciutadania en general a assistir a la concentració de protesta davant dels jutjats de Sabadell el proper dimecres 4 de juny a les 10h , que es realitzarà paral.lament a la celebració del judici.

No podem deixar que ens prenguin el dret a manifestar-nos per defensar allò que és nostre!!

Nosaltres parim, nosaltres decidim!

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

CGT Sabadell

http://cgt-sabadell.blogspot.com.es/2014/06/concentracio-als-jutjats-de-sabadell.html


4 MEMBRES DE LA PLATAFORMA VALLÈS PER UN AVORTAMENT LLIURE GRATUÏT A JUDICI

Arran de les denúncies presentades pels Mossos d'Esquadra, quatre sabadellenques han rebut citacions per un judici de faltes que es celebrarà el proper 4 de juny. Les joves estàn acusades, entre d'altres, d'organitzar i coordinar la manifestació que es va fer el 8 de febrer a Sabadell convocada per la plataforma Vallès per un Avortament Lliure i gratuït.

El passat 8 de febrer milers de persones es van mobilitzar a la ciutat de Sabadell en defensa d'un avortament lliure i gratuït i els drets de les dones enfront l'atac que suposa la nova llei de l'avortament proposada pel Govern Espanyol. Aquesta convocatòria es feia des de desenes de col·lectius feministes d'arreu de la comarca (Kol·lectiu de dones de Barberà, Hora Bruixa, Biterna, Dones de Rubí, Justa Revolta i Casal de la Dona de Terrassa), entre d'altres col·lectius com el Moviment Popular de Sabadell, Arran, l’Assemblea de Joves de Santa Perpètua, la PAHC, els sindicats COS, CGT i CNT, i partits polítics com les Candidatures Alternatives del Vallès, les Candidatures d'Unitat Popular d'arreu de la comarca, el PCPC. També convocaven la Plataforma pel Dret al Propi Cos i la Plataforma pel Dret a l’Avortament de Terrassa (que inclou, entre d’altres associacions, els partits ERC, EUiA, Iniciativa per Catalunya-Verds i PSC de Terrassa).

Malgrat l'èxit de la mobilització i que aquesta va transcórrer amb tota normalitat, en finalitzar aquesta, desenes d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra van identificar a una trentena de participants a la manifestació actuant amb violència i intimidació (per més informació sobre aquests fets, us adjuntem al final del text el comunicat en el que s'expliquen aquests fets). Arran d'aquest fets, des de la Plataforma Vallès per un Avortament Lliure i gratuït es van demanar explicacions per l'actuació dels Mossos d'Esquadra que mai han estat donades. El cas però, no ha acabat aquí, i aprofitant aquestes identificacions el Mossos d'Esquadra duran a judici, el proper 4 de juny, a quatre de les manifestants. Les encausades estan acusades per diverses faltes de desobediència i deslluïment i dues denúncies per manifestació no comunicada correctament.

De nou doncs, els Mossos d'Esquadra actuen més enllà de la llei per reprimir qualsevol tipus de protesta social; retenint durant una hora a 20 de les manifestants que van participar de la mobilització, denunciant-ne a dues com a organitzadores d'una manifestació, delicte que no existeix dins el codi penal, i aprofitant la qualificació d'agents de la llei per denunciar-ne a una altra per desobediència després de restar retinguda de forma il·legal durant una hora pels propis Mossos d'Esquadra.

Per tots aquests fets demanem a l'Ajuntament de Sabadell un posicionament inequívoc en defensa dels drets de les dones i en defensa del dret de protesta de la població sabadellenca i de la comarca ,i per tant ,una condemna de l'actuació dels Mossos d'Esquadra i un suport a les persones represaliades. Alhora, exigim que iniciïn els mecanismes necessaris perquè aquestes actuacions dels Mossos d'Esquadra no es torni a repetir.

Per altra banda, emplacem a tota la població del Vallès a seguir-se mobilitzant per un avortament lliure i gratuït alhora que a les mobilitzacions de suport que es facin cap a aquestes quatre persones, com la concentració que es farà davant de jutjats de Sabadell el 4 de juny, durant el judici.

Avortament lliure i gratuït!
Absolució encausades!

Plataforma Vallès Per un Avortament Lliure i Gratuït i Alerta Solidària