CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració + Assemblea + Manifestació + Concert a Rubí el 24 de setembre en suport a la vaga general del 29-S

Dimarts, 21 setembre, 2010

Dins de les activitats de la Coordinadora "Rubí per la vaga general", en la qual CGT participa des de la seva creació, s'ha convocat una concentració i posterior manifestació el divendres 24 de setembre a partir de les 18.30h.

- CONCENTRACIÓ+ASSEMBLEA GENERAL

24 de setembre a les 18.30, a la Plaça de l'Estació, oberta a tots i totes.

- MANIFESTACIÓ

A les 20 h. des de la Plaça de l'Estació, en suport a la vaga general del 29-S

- CONCERT

A les 22 h., al local de la CGT de Rubí (Plaça Clavé), concert per la vaga general, amb els grups Límite (heavy), Herida Abierta (hip hop) i Duet-m y sus duendes (flamenc fusió).

MANIFEST

RUBI PER LA VAGA GENERAL

Els sindicats dels / les treballadors / es, CCOO, UGT, CGT, USOC, etc. han convocat una vaga general el 29 de setembre contra la reforma laboral i el pla d'ajust econòmic aprovat per govern Zapatero del PSOE, a dictat de la patronal i la banca, i que ha tingut el suport de la dreta de CiU, PNB i PP.

Com molt bé diuen les organitzacions sindicals, aquest és el major atac dels últims 30 anys contra les condicions socials, econòmiques i laborals de la població treballadora i del poble. De nou ens fan pagar als treballadors / es les conseqüències de la crisi.

ÉS UNA AGRESSIÓ BRUTAL CONTRA ELS MÉS DESFAVORITS / DES

El govern de l'Estat espanyol, que es reclama d'esquerres, aplica mà dura i polítiques de dretes contra els treballadors / es i la població modesta, justificant, com a coartada, que així es sortirà de la crisi econòmica. Crisi que el propi sistema capitalista financer ha provocat. Són mesures que porten a més misèria, pobresa i exclusió social a amplis sectors de la població, i són social i laboralment injustes i regressives. A més, són contraproduents econòmicament, ja que impedeixen la reactivació del consum en deixar sense recursos als que més ho necessiten, i això comportarà més decreixement econòmic i molt més atur.

Ens referim al dràstica retallada de la despesa pública, que recau sobre les espatlles dels treballadors / es públics que veuen reduïts els seus salaris ja de per si baixos. A la congelació de les pensions i jubilacions per al proper any. A la reducció de la inversió pública que tindrà com a víctimes principals als treballadors / es en atur. I d'aquests, 2.5 milions, han estat acomiadats impunement des de l'any 2008 mitjançant ERO extintius i acomiadaments objectius.

No considerant suficients les mesures anteriors, el govern Zapatero imposa una nova reforma laboral que farà més fàcil i barat l'acomiadament, donant patent de cors i major poder als empresaris per acomiadar les plantilles fixes i per convertir la negociació en paper mullat. Flexibilitza les condicions de treball (horaris, jornada, funcionalitat, sistemes de torns, i sistemes de retribució), eliminant el control administratiu i debilitant el control per part dels treballadors / es de les condicions col.lectives, amb la possibilitat que les empreses es despengin de les pujades salarials pactades en conveni. Així mateix s'elimina en la pràctica el dret fonamental a la tutela judicial en els acomiadaments objectius i es precaritza encara més la contractació juvenil.

Una desregulació laboral que pot continuar -si no ho impedim amb la lluita- amb altres retallades socials i laborals, com el copagament dels serveis de la seguretat social, l'allargament de l'edat de jubilació als 67 anys, amb el calcul de més anys de vida laboral per a rebaixar les pensions, la retallada de les prestacions econòmiques dels desocupats/des, el no cubriment de les vacants de places en el sector públic i la major privatització d'aquests com es pretén amb les oficines d'ocupació. O la introducció de les ETTs, en les administracions públiques per a precaritzar i deteriorar, encara més, l'ocupació pública...(actualment precari en un 30%).

Doncs bé, tota aquesta bogeria neoliberal és l'eix central de la política econòmica del govern de Zapatero amb el suport de la dreta, i que en l'Estat espanyol implica: 5 milions de treballadors/es en atur, el 40 % dels joves sense treball, 1.3 milions de llars amb tots els seus membres en atur, 600.000 persones sense treball des de fa més de dos anys, i un 20% de la població en situació de pobresa.

PER QUE HI HA I SOBREN RAONS PER A DONAR SUPORT A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL DEL 29 DE SETEMBRE!

També el pròxim 29 de setembre els principals sindicats de la Unió Europea convoquen mobilitzacions en la resta d'Europa contra les polítiques de retallada de drets per part dels governs de torn, i una gran manifestació de treballadors/es a Brussel·les. Les organitzacions i entitats signants d'aquest manifest acordem treballar unitària i conjuntament, braç a braç, amb els sindicats obrers convocants de la vaga general.

Per a això acordem constituir-nos en la COORDINADORA RUBI PER LA VAGA GENERAL DEL 29 DE SETEMBRE, formada per:

Delegats i afiliats de CC.OO i UGT, CGT, CNT, AA.VV. DE CAN FATJÓ, LES TORRES, CA N'ORIOL, ELS AVETS, ASSOCIACIÓ PER LA MEMÒRIA HISTÓRICA NEUS CATALA, EUiA, ICV, ACR, CORRENT ROIG, ERC, CASAL D'AMISTAT CATALANOCUBÀ JOSÉ MARTI, CASAL DE LA GENT GRAN, PLATAFORMA UNITARIA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE DE RUBÍ, ENTRE VEÏNS, RUBÍ PER PALESTINA, ENGINYERS SENSE FRONTERES DE RUBÍ, RUBÍ SOLIDARI, CIUTADANS PER LA REPÚBLICA.

>>> Us adjuntem cartell de la manifestació i el manifest unitari de la coordinadora.

Attached documents