CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració contra la repressió policial el 12 de desembre al Vendrell

Dimarts, 10 desembre, 2013

La CGT del Baix Penedès fa una crida a mobilitzar-se contra la brutalitat policial i la repressió, participant a la concentració dijous dia 12 de desembre a les 12 hores als Jutjats del Vendrell.

El passat 31 de juliol, Yassir El Youssouni moria en estranyes circumstàncies a la comissaria dels Mossos d'Esquadra del Vendrell. En els últims anys hem pogut ser testimonis de diversos escàndols relacionats amb l'actuació de la policia autonòmica, des de l'ús arbitrari i desmesurat de la força en manifestacions, la utilització de pilotes de goma i altres armes altament lesives fins a situacions dramàtiques on s'ha acabat produint la mort de persones. El cas més recent és el de Juan Andrés Benítez, que va morir després de ser reduït i colpejat per agents dels Mossos d'Esquadra al Raval de Barcelona.

Des de la CGT Baix Penedès volem denunciar un cop més la impunitat amb què actuen els cossos repressius de l'Estat. Casos com els d'en Yassir no són fets aïllats, sinó la cara més dramàtica d'un problema molt més estès de brutalitat policial, opacitat i encobriment que envolta l'actuació de la policia. La falta de transparència, el corporativisme del cos i l'actuació laxa i en alguns casos clarament negligent de la judicatura són la tònica dominant. I això en un context on s'insereix alhora el racisme institucional com a mecanisme de control i coacció dels col·lectius més dèbils de la nostra societat.

El tracte discriminatori dut a terme des de les diverses instàncies de poder vers la comunitat marroquina, de la que en Yassir formava part, és una veritat silenciosa al Vendrell i a molts altres indrets del país. I davant d'aquesta situació, l'experiència ens demostra que la mobilització és el principal instrument que tenim per impugnar aquest règim d'impunitat. De fet, no ha estat fins el passat 4 de desembre, després d'una intensa campanya de denúncia encapçalada per la seva família i amb el suport de diversos moviments socials i antirrepressius, que els jutjats de la capital del Baix Penedès han imputat els 8 agents implicats en els fets.

És per això que animem a tothom a assistir a la concentració que hi ha convocada el proper dijous, 12 de desembre, a les 12 hores davant dels jutjats del Vendrell. A aquella hora hi aniran a declarar els mossos imputats per la mort d'en Yassir i serà un bon moment per poder visibilitzar el rebuig social a la impunitat.

Així mateix, també convidem a tots els col·lectius i persones a participar de l'assemblea que se celebrarà el dilluns, 16 de desembre, a les 18 hores a la Sala Sindical del Vendrell, on debatrem entre totes futures actuacions per tal que es faci justícia i que aquest cas no quedi impune.

Salut

CGT Baix Penedès

>>> Vídeo sobre la mort d’en Yassir

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BiDKdDN05X8

http://rereguardaenmoviment.org/la-mort-den-yassirla-muerte-de-yassir/

>>> Vídeo sobre l'assetjament policial a Muhammad Bentayib, company del Yassir

https://www.youtube.com/watch?v=xo0QaGsiksE&feature=youtube_gdata_player