CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració contra l’atur i per una ocupació digna, el 16 de febrer a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Divendres, 11 febrer, 2011

SENSE TREBALL, SENSE SUBSIDI, I ENS ROBEN LES PENSIONS!

CONCENTRACIÓ PER UNA OCUPACIÓ DIGNA!

DIMECRES, 16 DE FEBRER A LES 11 HORES A PLAÇA SANT JAUME DE BARCELONA

L'atur creix sense parar. En l'últim trimestre de 2010 l'atur va augmentar en 121.900 (17.300 a Catalunya) fins a arribar a la xifra de 4.696.600 de persones en atur en el conjunt de l'Estat, dels quals 686.800 a Catalunya.

Al gener de 2011 es va registrar un augment de l'atur de 130.930 persones. Dos milions de desocupats/des, 305.000 a Catalunya, són de llarga durada (més de 1 any en atur) i esgotaran les seves prestacions al llarg d'aquest any. L'atur entre la joventut arriba a el 43%. El nombre de llars amb tots els seus membres actius en atur s'ha incrementat a 1.328.000. Més de 1.500.000 de desocupats/des no perceben cap ajuda o prestació per atur. La pobresa relativa afecta a més del 20% de la ciutadania. Pugen els preus. El cost dels serveis bàsics com el gas i l'electricitat (més del 10%) s'han incrementat notablement a l'inici de l'any.

En aquesta greu crisi social la contra-reforma del sistema públic de pensions pactada en “l'Acord social i econòmic” entre govern, patronal i dirigents de CCOO i UGT, representa l'atac més brutal a les conquestes i els drets de la classe treballadora en els últims 30 anys i perjudica especialment als treballadors víctimes de l'atur i la precarietat que tenen llacunes importants de cotització a la seguretat social.

El capítol sobre “Polítiques Actives d'Ocupació” de l'Acord “social i econòmic” és una burla a les necessitats i esperances de milions de persones. En efecte, el “Pla de xoc” per a generar 100.000 llocs de treball a temps parcial per a joves menors de 30 anys i desocupats de llarga durada ni tan sols cobreix l'increment de l'atur en el mes de Gener…!!!

Aquests contractes a “salari parcial” seran un regal per als empresaris que podran reduir les quotes a la seguretat social fins a un 100%. Un veritable escàndol en el mateix moment que ens retallen les pensions i allarguen l'edat de jubilació per a “assegurar la viabilitat econòmica de les pensions en el futur…..”

En el mateix capítol del pacte s'estableix un “Programa de requalificació professional de les persones que han esgotat la prestació d'atur”, com alternativa a la supressió del subsidi de 426 euros (PRODI). Aquest programa és insuficient: La seva quantia econòmica de 400 euros és inferior al subsidi del PRODI, no és universal i té un procediment d'aplicació confús que haurà de clarificar-se.

L'Acord Social i econòmic tampoc contempla la reivindicació històrica del moviment sindical de reduir la setmana laboral a 35 hores sense disminució del salari, mesura que d'haver-se inclòs suposaria reduir l'atur en més de 1.500.000 persones.

Per altra banda les ajudes socials que dispensa la Generalitat de Catalunya, entre elles la Renda Mínima d'inserció, són d'una quantia econòmica insuficient i solament beneficien a una petita part de la ciutadania que té necessitats bàsiques (22.068 expedients al desembre 2009), quan la pobresa relativa copejava a prop del 19% de la població a Catalunya. La ridiculesa de les ajudes socials a Catalunya queda en evidència quan es comparen amb les prestades en altres comunitats autònomes com és el cas d'Euskadi.

Davant aquesta situació d'emergència social l'Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona hem sol·licitat una reunió el 16 de febrer amb la Presidència de la Generalitat de Catalunya per a exposar les nostres inquietuds i reivindicacions en matèria de creació d'ocupació i de mesures de protecció social per a tota la ciutadania.

Cridem a les persones en atur, als treballadors/des i ciutadania solidària, a concentrar-se en defensa de les nostres justes reivindicacions el dimecres 16 de febrer, a les 11 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona

http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com