CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració d’aturats a les portes de l’Ajuntament de Badía del Vallès

Divendres, 17 abril, 2009

Ahir dijous 25 d'abril uns 50 desocupats i desocupades es van concentrar en les portes de l'ajuntament de Badía del Vallès per a exigir solucions al problema de l'atur que afecta a més de 2000 persones en la localitat.

Aquests desocupats/des participen en l'Assemblea de desocupats de Badía que se celebren tots els dimecres a les 18.30h en el Casal de l´Esquerra de Badía.

El manifest i punts que s'exigien són els següents:

Som més de 2000 els treballadors i treballadors que ens trobem en atur a Badía del Vallès, acomiadats en algun dels nombrosos expedients de regulació d'ocupació, després del tancament d'empreses i tallers, paralitzacions d'obra o als quals no s'ha renovat el contracte precari.

Mentre els banquers a través de les nostres hipoteques i els empresaris de la construcció i immobiliàries amb l'especulació de l'habitatge, gaudeixen del botí de la nostra explotació, del robatori i l'estafa massiva d'aquests últims anys de bonança econòmica.

La resposta del Govern al drama social de l'atur consisteix a omplir les butxaques dels causants de la crisi: banquers, els especuladors i de les multinacionals que deslocalitzen fàbriques. Sense oblidar la complicitat dels sindicats majoritaris (UGT i CCOO) amb anys reformes laborals i convenis d'empresa precaris i la no convocatòria d'una VAGA GENERAL davant la situació actual de la classe treballadora.

Davant aquesta situació dramàtica, un col·lectiu de desocupats/des de Badía del Vallès, entenem que no podem perdre el temps esperant passivament que el Govern o l'Ajuntament prenguin mesures efectives contra l'atur. L'experiència de les crisis anteriors ens ha ensenyat que només nosaltres, desocupats i desocupades, mitjançant la nostra autoorganització en assemblees i la mobilització, podrem aconseguir les nostres reivindicacions:

1.- Reducció de la jornada laboral a 35 hores sense disminució de salari i l'eliminació total de les hores extres en les obres realitzades a Badía del Valles

2.- Atur indefinit fins a la recol·locació efectiva mentre duri la crisi.

3.- Impedir els desnonaments de les famílies hipotecades si es troba en atur algun dels seus membres.

4.- Generar ocupació pública real, no subcontractada a través d'empreses privades que es quedaran amb una part dels diners destinats als ajuntaments.

5.-Exigir a l'Ajuntament de Badía del Vallès transparència en la contractació de desocupats en les obres de Badía i donar prioritat als desocupats de la localitat en un 100%.

Assemblea de Desocupats i Desocupades de Badia del Vallès