CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració davant la seu del Departament de Treball de la Generalitat a Barcelona el 21 de novembre, per exigir la readmissió dels acomiadats de Seat

Dilluns, 19 novembre, 2007

Companys i companyes, els acomiadats i acomiadades per SEAT a través de l'ERO de desembre de 2005 estan en situació crítica, el temps per a reingresar se'ls esgota, solament queden 6 setmanes de treball en Seat abans que s'acabi l'any.

L'empresa segueix en la seva postura de seguir contractant a personal de fora en comptes de contractar els acomiadats, en un altre acte més de discriminació, sobretot als afiliats/des a la CGT i a tots els companys/es que en el seu dia van optar per fer ús del seu dret constitucional de denunciar una causa que creien injusta, cosa que el temps i les 33 sentències de nul·litat han demostrat.

Encara queden 108 companys i companyes que van optar per l'opció del reingrés sense que l'empresa, els sindicats signants i l'Administració que va donar el vistiplau, hagin complert amb els pactes que van signar en el seu moment. I QUEDEN SIS SETMANES PERQUÈ FINALITZI EL TERMINI DE REINGRÉS.

Seat segueix en la seva postura de no cridar als acomiadats a treballar, la situcació és clara, queden 108 companys/es per reingresar dels que només 30 han estat cridats a passar la revisió medica però no a treballar, mentre que l'empresa segueix contractant a personal de fora de l'empresa.

La CGT des del primer moment sempre s'ha posicionat en contra d'aquests acords vergonyosos que finalment van signar UGT, CCOO i l'administració juntament amb la Seat, tant aquests “sindicats” signants com l'Administració estan deixant passar el temps, per a com sempre, no fer res. L'Administració és la principal responsable d'aquests acords, per dolents que siguin, i ha de vetllar perquè es compleixin i tots els acomiadats reingressin abans del 31 de desembre, però el dia 20 de desembre és l'ultim dia de treball a Seat

EL TEMPS S'ESGOTA. La totalitat de la CGT hem de mostrar el nostre suport als acomiadat i acomiadades com tantes vegades hem fet, però ara ha de ser exemplar, hem de demostrar a l'Administració que SI que hi ha una organització que vetlla pels drets dels treballadors i que no ens anem a quedar de braços creuats davant tals agressions als nostres drets.

En contra de l'ERO es va situar la CGT i el temps ens ha donat la raó ja que hem pogut veure com les necessitats de plantilla a Seat no s'han reduït. Si d'una banda s'ha acomiadat, per un altre s'ha anat contractant personal, no sent aquest un ERO per motius econòmics, sinó disciplinar, amb un objectiu clar, tenir una platilla més submissa als interessos de la multinacional. La Direcció de Seat segueix amb la seva política de perseguir i de discriminació de la dissidència, no cridant a cap dels denunciants pel seu acomiadament, atemptant al dret Constitucional que té tot ciutadà i ciutadana a recórrer a la llei quan creu que se li ha tractat injustament.

L'Administració té una responsabilitat política i social, i un deure amb la societat, de donar sortida al conflcite, ja que és part signant, i això l'obliga a no ser còmplice d'accions que atempten contra els drets dels ciutadans, per això els exigim que faci complir a Seat els seus compromisos.

CONCENTRACIÓ DE PROTESTA DAVANT EL DEPARTAMENT DE TREBALL, EL DIMECRES 21 DE NOVEMBRE A LES 17:00 HORES. (C/ Sepúlveda 148-150, Barcelona, Metro Urgell)

Per això i per molt més coses, des de la CGT del Baix Llobregat convoquem a tota la CGT, a federacions, sindicats i afiliats/des a participar i estendre aquesta convocatòria de concentració. Hem de demostrar la nostra solidaritat als companys acomiadats.

Els treballadors i treballadores acomiadats de Seat segueixen en lluita... i necessiten el nostre suport.

Per solidaritat, per suport mutu, tots i totes a la concentració.

Federació Comarcal Baix Llobregat CGT