CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració de CGT el 27 de febrer al Congrés Mundial de Mòbils 2014 de Barcelona

Dilluns, 24 febrer, 2014

Cartell concentració 27 febrer

El Sindicat Federal de Telefònica de la CGT convoca una concentració a les portes de la Fira Gran Via de Barcelona, a les 11h del dia 27 de febrer, data de clausura del Mobile World Congress 2014.

Volem traslladar a l'opinió pública, una vegada més, que el sector de les telecomunicacions és font de tanta precarietat laboral com benefici empresarial produeix.

Per això CGT estarà present en l'esdeveniment de referència mundial en la indústria de les telecomunicacions, on fabricants de dispositius, proveïdores de serveis i distribuïdores de continguts es donaran cita amb gurus del mercat i la paraula al costat de legions de periodistes a la Fira Gran Via (Av. Joan Carles I, 64) de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) del 24 al 27 de febrer.

CGT reivindica ocupació de qualitat i la fi de la contínua pèrdua de drets i reducció de condicions i salaris a la qual són sotmeses les treballadores i treballadors d'aquest sector productiu, privilegiat pel mercat donada l'absoluta necessitat de la seva activitat i, per tant, un dels pocs amb capacitat per fer-ho.

A tots els ens de la Confederació General del Treball: Mobilitzacions de CGT per al Congrés Mundial de Mòbils

L'última setmana de febrer, del 24 al 27, se celebra a Barcelona l'anual Congrés Mundial de Mòbils (Mobile World Congress) al que acudeixen, entre altres, les grans multinacionals del sector de les telecomunicacions –entre elles, evidentment, Telefònica– fabricants de mòbils, smartphone, tablets… multinacionals del programari… un acte al que assisteixen més de 72.000 persones, 4.300 consellers delegats d'empresa, prop de 1.700 expositors i, el que és encara més interessant, 3.400 membres de la premsa que representen a 1.500 mitjans de comunicació de 79 països.

Ni que dir que és un dels esdeveniments més importants del món empresarial, amb una extraordinària repercussió mediàtica, el que es converteix en un lloc “irresistible” perquè, una vegada més, el capitalisme salvatge s'assabenti que a la CGT no anem a permetre que les i els treballadors, i la societat en general, paguem la seva crisi, que no és més que una nova excusa per a omplir-se les butxaques com mai abans ho havien fet. I ho fan mitjançant la destrucció massiva de llocs de treball i precaritzant-nos les condicions laborals.

Per això, aprofitant tal esdeveniment, el Sindicat Federal de Telefònica organitza el seu ple ordinari –al que esteu totes i tots convidats– a Barcelona i alhora una concentració el dia 27 de febrer de 11:00h a 13:00h a les portes de la Fira Gran Via (Barcelona).

Esperem la vostra massiva participació,

Que ens escoltin aquests capitalistes!

Sindicat Federal de Telefònica de la CGT

http://cgt-sft.org


Nota de premsa

La Confederació General del Treball convoca una concentració a Barcelona a les 11h del dia 27 de febrer, data de clausura del Mobile World Congress 2014.

Volem traslladar a l'opinió pública, una vegada més, que el sector de les telecomunicacions és font de tanta precarietat laboral com benefici empresarial produeix. Per a això CGT estarà present en l'esdeveniment de referència mundial en la indústria de les telecomunicacions, on fabricadores de dispositius, proveïdores de serveis i distribuïdores de continguts es donaran cita amb gurús del mercat i la paraula, al costat de legions de periodistes de tot el globus, en la Fira Gran Via (Av. Joan Carles I, 64) de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) en l'última setmana de febrer.

CGT reivindica ocupació de qualitat i la fi de la contínua pèrdua de drets i reducció de condicions i salaris a la qual són sotmeses les treballadores i treballadors d'aquest productiu sector, privilegiat pel mercat donada l'absoluta necessitat de la seva activitat i, per tant, un dels pocs amb capacitat per a fer-lo.

Telefònica, transnacional espanyola de pes mundial per grandària i capitalització borsària, que presumeix de les seves polítiques socials, és responsable en gran mesura del decadent present i negre futur de les condicions laborals de moltes de les persones que treballen en el sector teleko. I això per múltiples motius:

- A pesar dels multimilionaris beneficis que obté de la societat, ha destruït més de 20000 ocupacions de qualitat en l'última dècada, creant-e d'altres amb sous miserables i condicions d'explotació en totes les àrees del sector (telemarketing, informàtica, empreses instal·ladores que treballen a casa del client, en façanes, en centrals telefòniques)

- Té un entramat de subcontractació per a les activitats "outsorcing" (externalitzades, no realitzades per personal propi) mitjançant el qual es difumina la capacitat real de formació dels treballadors i treballadores d'aquestes empreses, especialment en matèria de seguretat i salut laboral.

- Els cada vegada més apurats contractes amb les empreses col·laboradores degraden les condicions laborals, obligant a les seves plantilles i autònoms a llarguíssimes jornades per a acostar-se a un sou digne. Les condicions lleonines fomenten la sinistralitat.

- Amb les seves polítiques laborals i de compra-venda d'unitats de negoci en els últims anys, milers d'ocupacions del sector de telemarketing han desaparegut, s'han abaratit o modificat a la baixa, fent encara més feble i inestable l'entorn laboral d'una de les especialitats del sector que sempre es paradigma de precarietat.

- Els salaris desproporcionats i els escandalosos paquets d'accions per a la Direcció de l'empresa amaguen la deterioració progressiva de les condicions laborals de les seves treballadores i treballadors.

- Les contractacions estrella d'Urdangarins, Ratos, Zaplanas, etc. es realitzen simultàniament a una política repressiva per la qual s'acomiada a persones pel simple fet d'estar malaltes o per la seva legítima activitat sindical.

A pesar dels nostres continus esforços per a adaptar-nos a les necessitats del negoci, de millora de la productivitat i de contenció salarial, Telefònica considera insuficients els sacrificis realitzats i està executant un atac sense precedents a la plantilla de Telefònica a Espanya, l'espai geogràfic més danyat per la crisi de tots en els quals opera el Grup, imposant:

- La suspensió de l'aportació empresarial al Pla de Pensions d'Empleats durant 18 mesos (i reducció econòmica de la prestació d'Assegurança Col·lectiva de Supervivència per a qui no es va adherir a aquest pla) i una rebaixa substancial dels Fons Socials.

- Un acord sobre disponibilitats que, amb la falsa excusa de la conciliació, substitueix l'actual sistema de torns per una disposició completa de l'empresa de la vida privada de les seves treballadores i treballadors amb les quals camufla les hores extres.

- El recent cop final de la nova Classificació Professional, que suposa la flexibilitat funcional a discreció de l'empresa per a tota la plantilla, sense tot just restriccions ni garanties d'ocupació. Ni tan sols hi ha contrapartida salarial -excepte un minso 1,5% de pujada per a un únic lloc dels 11 en que es converteixen les més de 30 categories anteriors- i manca d'un adequat, seriós i complet Pla de Formació per a assumir sense riscos les noves activitats que puguin assignar-se a cada lloc de treball.

L'empresa emmascara la seva ineficaç gestió incrementant la pressió sobre la plantilla -perquè compleixi uns objectius cada vegada més utòpics en el laberint econòmic actual- com si ens fes responsables de la disminució d'ingressos, en lloc de la crisi-estafa que redueix els nostres drets laborals i ciutadans i empobreix a la nostra potencial clientela.

No seran les amenaces, males formes i coaccions, cap instrument vàlid per a fomentar el negoci doncs, contràriament, envileixen tant les relacions laborals com les comercials. Els elements de suposada protecció i seguretat legal, com la inspecció o els jutjats, tenen la primordial missió de preservar els privilegis del capital, constituint una eina inútil en la, més necessària que mai, transformació profunda de l'actual sistema que només garanteix la destrucció dels drets conquistats. Les mesures adoptades fins ara en relació a la crisi, les reformes laborals i de pensions, les retallades i privatitzacions, han demostrat la seva clara ineficàcia i marcat caràcter antisocial.

Amb els serveis públics en deterioració accelerada, el PIB pel terra i la població empobrida pagant més impostos, és hora de solucions reals per a atallar la sagnia de l'atur. Ha arribat el moment que Telefònica reverteixi els seus beneficis en la societat de la qual els obté, creant i mantenint ocupació de la qualitat i en la quantitat necessàries. L'economia ha de servir per a cobrir les necessitats de les persones i no les del capital.

Contraposem la imperant necessitat de viure dignament davant la feroç avarícia d'un mercat, ja tan lliure que posseeix l'absolut control de la política dels estats, quan aquest és qui hagués de fitar i condicionar les activitats econòmiques perquè els efectes irracionals i destructius del "benefici per sobre de tot" -autèntic ADN del capitalisme actual- no destrueixi la seva raó de ser, la productora i consumidora població.

Sindicat Fedetal de Telefònica de la CGT

>>> Cartell en document adjunt.