CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració de l’1 de maig a Berga i dinar popular. Manifest CGT Berga per l’1 de maig 2015

Dimarts, 28 abril, 2015

ACTES 1 MAIG 2015 A BERGA

- 11H. CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA DE LES FONTS DE BERGA

- 14H. DINAR POPULAR AL CARRER DEL BALÇ

Manifest

Arriba el primer de maig i tornem un cop més a prendre el carrer, entestats a commemorar aquesta jornada en un entorn desgraciadament desmemoriat i mesell.

Commemorem, però commemorem lluitant. Presents en el record les lluites que van donar sentit a aquesta data i el fil de les lluites i de la cultura que portem als cors: antiautoritària i per la justícia social. A la memòria els Màrtirs de Xicago; les vagues de 1890 a l’Alt Llobregat; la vaga de la Canadenca, protagonitzada per l’anarcosindicalisme, que aconseguí la jornada laboral de vuit hores; les vagues de 1928 a l’Alt Llobregat, encara per les vuit hores, i les revolucionàries de 1932; i un llarg etcètera. I presents les lluites, els projectes i els reptes del present. L’u de maig és un dia que no volem oblidar però és un dia més en una lluita quotidiana, tenaç i persistent: apuntem a l’anarquia, a l’autogestió de les nostres vides.

Conscients que a la llibertat no s’hi arriba per l’autoritat, ni a l’autogestió s’hi arriba per la delegació, ens fem responsables de cada gest i en fem una lluita: a casa, a la feina, en les relacions socials, arreu. I ens expressem i reconeixem en l’acció directa, la lluita col·lectiva i cooperativa, l’empoderament, en un aprenentatge quotidià de la rebel·lia.

Avui, aquí, u de maig de dos mil quinze, sabem que ni la pobresa, ni la precarietat, ni la crisi desperten per se la força del canvi. Per més que aquests escenaris semblin propicis per a la revolta, tot plegat podria quedar en foc d’encenalls del populisme. Arrelats a la cultura llibertària, volem esmolar les eines que tenim per a les nostres lluites a curt i llarg termini, amb una mobilització contínua, amb l’assumpció plena de les praxis antiautoritàries. Sols així es poden anar construïnt espais d’autogestió, espais per a la llibertat, avançant cap a la societat que volem.

Commemorem, doncs, les lluites que portem a l’esquena com a moviment. Enfilem noves lluites i projectes arrelats en l’ara i aquí. I denunciem el sistema capitalista i estatista, i expressions tant desgraciades com la fira de mercaders que cada any es perpetra en aquesta ciutat, en aquesta data assenyalada.

Que vivim un present odiós, de crisi profunda, ho sabem tots. Però no volem deixar de recordar algunes dades…

* Recordar, per exemple, que en una Catalunya amb mig milió de pisos desocupats es segueixen desnonant milers de famílies: 15.606 aquest any passat.

* Que els fons voltors estan fent l’agost en aquest saqueig obscè que vivim.

* Que gairebé quatre-centes famílies al Berguedà no poden assumir el cost dels subministraments bàsics (aigua, llum, gas).

* Que més de 3.000 persones estan a l’atur al Berguedà.

* Que el Berguedà és una comarca amb un altíssim índex de pensionistes on més de la meitat de la població no té feina i, qui en té, sovint fora de la comarca.

I mentrestant…

* La despesa en material antiavalots és de milions d’euros i les lleis són cada cop més restrictives, coercitives i repressives: la darrera perla, la llei mordassa.

* Les injeccions de diner públic als bancs els darrers anys han estat escandaloses.

* Els sindicats oficials, grocs, segueixen sense mossegar i viuen dels business amb les administracions, rebent milions d’euros de les arques públiques.

* Els càrrecs públics imputats en casos de corrupció es compten per centenars i molts encara els trobarem en llistes electorals.

I no volem acabar sense denunciar la brutal repressió a l’anarquisme que estem patint enguany amb més de 38 detencions, registres i abusos diveresos. Reivindiquem l’anarquisme, sense adjectius, i les nostres companyes represaliades.

Sobren els motius per la lluita social. No t’adormis: lluita! Ningú ho farà per tu.

Construïm l’autogestió, lluitem juntes. Visca el Primer de Maig combatiu! Salut i anarquia!

Berga, 1 de maig de 2015

Ateneu Anarquista Columna Terra i Llibertat

Sindicat d’Activitats Diverses de Berga adherit a la CGT

Més informació:

- TWITTER CGT BERGA

- PÀGINA FACEBOOK CGT BERGA

- WEB CGT BERGA