CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració de la CGT a Girona per un acomiadament

Dijous, 5 gener, 2012

Concentració Girona

La companya Ana Pozo amb més de vint anys d'antiguitat a l'empresa Eulen SA (Neteja d'edificis i locals) ha estat acomiadada per la seva tasca sindical en defensa dels seus drets i els dels seus companys/nyes.

L'empresa ha sancionat amb setze dies de sou i feina a cinc membres del Comitè d'Empresa per anar al centre de treball d'Ana Pozo (CEIP Joan Bruguera) a informar sobre l'acordat en una reunió sobre Prevenció de Riscos Laborals.

Les raons que donen per l'acomiadament són l'abandonament del lloc de treball durant 50 minuts i l'haver deixat un carro amb productes de neteja en un dels passadissos del Col·legi. La realitat és que tot el que diuen són excuses. L'acomiadament és l'inici per imposar condicions de treball més dures. El que EULEN SA pretén és augmentar els ritmes de treball, ampliació del treball amb el mateix horari etc., I per l'empresa els delegats sindicals són una molèstia.

Us adjuntem carta de la companya acomiadada i crònica de la concentració de rebuig.


REPRESSIÓ SINDICAL, UNA ALTRA ARMA DE LA PATRONAL

Des de fa anys els delegats sindicals venim patint constants atacs per les empreses, aquests atacs en moltes ocasions, arriben a aconseguir desfer-se de treballadors provats en la lluita per a ells imposar unes condicions laborals de semiesclavitud i així aconsegueixen uns fruits molt suculents aquests brivalls. Treballadors que s'han deixat la pell en la lluita obrera amb l'únic propòsit de millorar les condicions laborals en les seves empreses i defensant per sobre de tot una de les coses més valuoses de la vida "LA NOSTRA DIGNITAT".

Aquest cas de Girona és un altre dels molts que s'han viscut en altres ciutats, companys/nyes que han estat acomiadats per ser una peça fonamental en aquest puzle que formem entre tots, un puzle, que està compost per treballadors, per gent que no s'acovardeix davant d'aquests empresaris i intenten donar la cara per companys que un dia van dipositar la seva confiança en les urnes donant-nos el seu vot de confiança. Com anem a defraudar aquesta gent? "MAI" Encara que per defensar els nostres drets, avui em trobi al carrer, no m'importa, l'afecte, el suport, les mostres de solidaritat, tot el que estic rebent per part de companys, amics, familiars etc., ho compensa i em transmet si cap encara més les ganes de seguir endavant. Però no oblidem que a més d'haver de enfrontar-nos a les empreses, també ens trobem amb l'obstacle de la justícia, que cada vegada s'amaga menys a demostrar qui són, a qui defensen veritablement i el poc que els importen els problemes dels treballadors.

On hi ha riquesa, aquí estan ells, tots units fabricant-un mur fort per protegir-se i defensar-se de l'acció de les masses el dia que diguem PROU! Aquest dia ha d'arribar, ha d'arribar perquè ens han posat la soga al coll i moltes famílies estem ofegades en la misèria mentre aquests capitalistes neden en la riquesa i el malbaratament.

Quan vaig començar a escriure el meu cas particular, uns fets ocorreguts a l'empresa de neteges anomenada "Eulen" en la qual porto treballant 21 anys i de la que he estat acomiadada i tractada com una delinqüent el passat dia 20 de desembre, m'he vist en l'obligació de relatar el que les persones senten en perdre la seva feina. És una cosa incomprensible, no t'ho acabes de creure, et preguntes una i mil vegades Com em poden treure alguna cosa que és meva? Una cosa que ens pertany a tots els treballadors, estem parlant del nostre treball, és increïble, en aquests moments t'adones de la veritable situació que estan vivint aquests cinc milions d'aturats que tenim al nostre país i en altres tants països, per això hem estar units i derrotar a aquests lladres corruptes que ens estan portant a la misèria

HEM DIR PROU JA!

Ana Pozo Carmona, responsable General del Sindicat de la Neteja de CGT Girona


Concentració de la CGT a Girona per un acomiadament

05/01/12 El Punt Avui - U.Comas

El sindicat CGT va denunciar ahir mitjançant una acció davant el col·legi Joan Bruguera de Girona l'acomiadament d'una treballadora de neteja, responsable d'aquest àmbit del sindicat, per dur a terme la seva tasca sindical. Segons un portaveu de la CGT, Ana Pozo va ser acomiadada el mes passat després de més de divuit anys d'antiguitat a l'empresa Eulen SA, que s'encarrega de la neteja de centres escolars. El sindicat considera que l'acomiadament i les sancions a cinc membres més del comitè d'empresa respon a l'aparició de mesures de treball més dures. Per garantir el dret sindical i unes bones condicions laborals en el servei de neteja dels centres d'ensenyament, el sindicat ha demanat una reunió amb l'Ajuntament de Girona. El sindicat, en un comunicat, demana a l'Ajuntament que municipalitzi tots els serveis privatitzats, en aquest cas, en la neteja. Així mateix, ha convocat una altra concentració per al divendres 13 de gener a la plaça de l'Ajuntament.

La CGT acusa la direcció de l'escola Bruguera de Girona, on treballava fent tasques de neteja Ana Pozo, d'haver denunciat davant Eulen SA la reunió entre els representants sindicals que hi va haver en aquest centre per tractar sobre riscos laborals i que, arran d'aquesta suposada queixa, es va procedir a l'acomiadament i sanció de les treballadores.

www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/492232-concentracio-de-la-cgt-per-un-acomiadament.html